Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανελλαδικές: Μπλόκο Κεραμέως στα τεχνάσματα και τις «τενοντίτιδες» της τελευταίας στιγμής για την αποφυγή των εξετάσεων

- Advertisement -

Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί κανείς να απαλλαγεί από τις πανελλαδικές εξετάσεις λόγω προβλήματος υγείας φέρνει το υπουργείο παιδείας.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Νίκης Κεραμέως για να απαλλαγεί ένας υποψήφιος από τις γραπτές εξετάσεις, απαιτείται πλέον προσωρινή αναπηρία τουλάχιστον 67% στα άνω άκρα, πιστοποιημένη από ιατρική βεβαίωση που θα διαπιστώνει το ποσοστό της κινητικής αναπηρίας του υποψηφίου.

Ο στόχος του υπουργείου Παιδείας

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται πως οι υποψήφιοι που υπέστησαν κάταγμα ή κάποια άλλη προσωρινή βλάβη των χεριών και δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην τακτική περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων, θα μπορούν να εξεταστούν γραπτώς στο σύνολο των μαθημάτων που έχουν δηλώσει, στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές του Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί έτσι να περιορίσει την πρακτική από ορισμένους της επίκλησης προσωρινών αναπηριών, όπως π.χ. ένα διάστρεμμα-στραμπούληγμα του χεριού, προκειμένου υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές να αποφύγουν τις γραπτές εξετάσεις και να εξεταστούν προφορικά.

Τα τελευταία χρόνια είχε παρατηρηθεί υποψήφιοι να επικαλούνται στραμπουλήγματα τις ημέρες των εξετάσεων, με τις καταγγελίες γονέων που δήλωναν γνώστες εικονικών προσωρινών αναπηριών, να ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

πηγή

Συνεχίζονται τα έργα οδοποιΐας στο Σχίνο Κορινθίας (φωτο)

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης 2,5 δισ. – Κούρεμα επιστροφής σε Επιστρεπτέα

Νέα Σμύρνη: Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη του 21χρονου – Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

ΕΛΓΑ: Κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 2,6 εκατ. ευρώ

Πελοπόννησος: Απάτη με ψεύτικα προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog