Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ηλεκτροπληξία 12χρονης από κολώνα φωτισμού -Τι απαντά ο Δήμος Αθηναίων (φωτο)

- Advertisement -

Μια μαθήτρια 12 ετών κεραυνοβολήθηκε όταν ακούμπησε την κολώνα ηλεκτρισμού στον Άγιο Παντελεήμονα.

Το κορίτσι σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία και τη γενναιότητα ενός 16χρονου φίλου της, ο οποίος περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ τις συγκλονιστικές στιγμές που διαδραματίστηκαν.

Η γιαγιά της 12χρονης Ισμήνης μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν το εγγόνι της έπαθε ηλεκτροπληξία, ακουμπώντας έναν φανοστάτη έξω από σχολείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

«Τα πόδια της δεν τα ένιωθε, ούτε τα χέρια, ούτε μπορούσε να μιλήσει. Μου είπε το παιδί ότι εκείνο την έσωσε γιατί της γύρισε η γλώσσα. Να είναι καλά αυτό το παιδί»

είπε η γιαγιά της 12χρονης.

Ο 16χρονος Έρις, φίλος της 12χρονης, ήταν ο φύλακας – άγγελος της 12χρονης.

 

«Είδα τα μάτια της να γυρνάνε, την πήρα αγκαλιά και άρχισα να την κουνάω, μετά γύρισα τη γλώσσα της που της έκοβε την αναπνοή»

δήλωσε στην ΕΡΤ ο 16χρονος Έρις.

Στον Άγιο Παντελεήμονα υπάρχουν δεκάδες φανοστάτες με εκτεθειμένα καλώδια, ενώ ένας από αυτούς βρίσκεται ακόμα και μέσα σε παιδική χαρά!

Η απάντηση

Ο Δήμος Αθηναίων ανέφερε ότι προκλήθηκε υπόγειο βραχυκύκλωμα που δε μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τους τεχνικούς του Δήμου.

“Υπήρχε αγωγός γείωσης και έτσι σώθηκε η ζωή του μικρού παιδιού, το οποίο παίζοντας στο σημείο ακούμπησε τον φανοστάτη. Οι υπηρεσίες του Δήμου πραγματοποίησαν έλεγχο και αποκατέστησαν άμεσα την βλάβη”

ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

πηγή

Χαρδαλιάς: Παραμένει στο “βαθύ κόκκινο” η Κορινθία 

Η νέα μεγάλη επένδυση 300 εκατ. ευρώ της Motor Oil Hellas 

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του LTO με θέμα «Απολογισμός Δράσεων 2020» 

Πίστωση 3 εκ ευρώ από το ΠΕΠ Πελοποννήσου με απόφαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα για έργα συντήρησης και ανάδειξης πολιτιστικών μνημείων 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog