Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποιος είναι ο «Γκούφι» που παρασέρνει τα παιδιά στο θάνατο μέσω Ίντερνετ-οι συμβουλές της ΕΛΑΣ

- Advertisement -

Το όνομά του προκαλεί ανατριχίλα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, καθώς μέσω διάφορων «παιχνιδιών» παγιδεύει ανυποψίαστα ανήλικα παιδιά.

Η είδηση της αυτοκτονίας ενός 15χρονου παιδιού στο Κερατσίνι πριν λίγες ημέρες προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο. Μια αυτοκτονία που κρύβει τα «σκοτεινά μονοπάτια» του διαδικτύου, στα οποία σε κάθε ένα, κοινός παρονομαστής είναι ένα όνομα: Αυτό του Jonathan Galindo.

Ο Galindo εμφανίζεται στο διαδίκτυο με την χαρακτηριστική μεταμφίεση του «Γκούφι», του γνωστού καρτούν. Πίσω όμως από αυτή τη φωτογραφία κρύβεται ένας αρρωστημένος νους που προσπαθεί να παρασύρει ανήλικα παιδιά σε διεστραμμένα παιχνίδια με τελικό προορισμό το θάνατο.
Είναι… πολλοί!
Πίσω από το όνομα Jonathan Galindo, δεν βρίσκεται μόνο ένας άνθρωπος αλλά πολλοί.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως “Jonathan Galindo” είναι συνήθως καταθλιπτικοί δήλωσε ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ τόνισε πως έχει στα χέρια του το όνομα του πρώτου Jonathan Galindo που έχει εμφανιστεί στα ελληνικά chatrooms.

Μάλιστα, η αυτοκτονία 15χρονου στο Κερατσίνι πριν από λίγες μέρες υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε κάποιου τέτοιου είδους συνομιλία.
Οι προκλήσεις που οδηγούν στο θάνατο
Οι λογαριασμοί με το όνομα Jonathan Galindo και με φωτογραφία προφίλ τη συγκεκριμένη φιγούρα προσθέτουν παιδιά στα κοινωνικά μέσα και τους ζητούν να παίξουν το παιχνίδι τρόμου.

Οι προκλήσεις με τις οποίες ξεκινούν είναι αρκετά αβλαβείς, όπως ζητούν στα παιδιά να «ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας» ή «να παρακολουθήσουν μια τρομακτική ταινία».

Αλλά καθώς το παιχνίδι συνεχίζεται, οι προκλήσεις γίνονται πιο επικίνδυνες, όπως η αναθέτουν στους παίκτες να αυτοτραυματιστούν ή να σταθούν στην άκρη ενός ψηλού κτηρίου.

Το τελικό έργο διατάζει τους παίκτες να τερματίσουν τη ζωή τους.

Η μάσκα δημιουργήθηκε από τον παραγωγό κινηματογραφικών ειδικών εφέ, Samuel Canini, το 2012, αλλά έκτοτε οι εικόνες του χαρακτήρα έχουν ληφθεί για τη δημιουργία του Jonathan Galindo.

Ο κ. Canini επιβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον ενοχλητικό τρόπο που χρησιμοποιείται τώρα η μάσκα.

 

Survivor Spoiler: Καλλίδης εκτός, Τριαντάφυλλος εντός και… από ανατροπή σε ανατροπή (video)

Τουρισμός: Το μεγάλο στοίχημα – Οι εκτιμήσεις της αγοράς για τη φετινή σεζόν

Έπαθε έμφραγμα στα 37 του ο Μαρκ Γκονζάλες

Με υπογραφή Ταγαρά μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στην χώρα

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν διαφερουν σε τιποτα απο τους παιδοφιλους τετοια κοινωνικα αποβρασματα που βγαζουν τα βρωμερα εσωψυχα τους σε αθωες ψυχες ανηλικων παιδιων. Εξορια σε βραχονησιδες και πληρη απομονωση στα σκουλικια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog