ΠΑΛΙ 390.000 €!!!! ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ 200 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δημοτική Αρχή πρότεινε την έγκριση πρότασης με τίτλο «Κόρινθος, η πρώτη πρωτεύουσα: στο δρόμο για την ελευθερία» στα πλαίσια εορτασμού της χώρας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Η υποβολή πρότασης στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Α. Τρίτσης έχει συνολικό προϋπολογισμό 396.000 € και αφορά τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου (Παραγωγή περιεχομένου-Τεκμηρίωση και Χαρτογραφική εφαρμογή-Αναπαραστάσεις) για τη διαδραστική παρουσίαση της ιστορίας και των γεγονότων που τοποθετούνται χρονικά στην περίοδο της Επανάστασης, ώστε ο επισκέπτης να κατανοήσει και να βιώσει τα γεγονότα του 1821, με ελεύθερη πρόσβαση από υπολογιστές και κινητά.

Εμείς ως παράταξη , παρότι συμφωνούμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου για όλα τα ιστορικά στοιχεία του Δήμου Κορινθίων, τονίσαμε ότι το ποσόν των 390.000 € είναι υπέρογκο για τη δουλειά που θα γίνει. Ουσιαστικά πρόκειται για μία πνευματική εργασία με κόστος μεταξύ 50-100.000 €, ποσόν που συμφώνησε και ο Δήμαρχος ότι θα στοιχίσει μετά την έκπτωση που θα δοθεί.

Εδώ είμαστε να δούμε:

-Την έγκριση ένταξης στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης
-Την διακήρυξη στη συνέχεια
-Την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού αν επιτευχθεί τέτοια έκπτωση.
Τέλος αναρωτηθήκαμε πως γίνεται να μιλάμε πάλι για ποσόν 390.000 € !!!!, όπως έγινε με τη μελέτη του ΞΕΝΙΑ. Τυχαίο είναι;

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 17/03/2021

 

Τουρκία: Ο Ερντογάν ζητεί μισό κιλό χρυσού από κάθε κοσμηματοπώλη -Οθωμανικό χαράτσι για να γεμίσει τα άδεια ταμεία

Κορονοϊός: «Μαύρο ρεκόρ» κρουσμάτων και διασωληνωμένων σήμερα 17 Μαρτίου 2021

Νέο ρεκόρ για τον ελληνόκτητο στόλο – Ξεπέρασε τα 4.000 πλοία

«Η ζημιά έγινε» για το εμβόλιο της AstraZeneca

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της Διώρυγας ο ΣΥΡΙΖΑ