Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρόσφυγες στο δρόμο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

- Advertisement -

Πέταξαν τους πρόσφυγες στο δρόμο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Υπεύθυνοι γι’ αυτό το χάλι, ο ΔΟΜ και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο δρόμο κοιμούνται εδώ και μέρες 26 μετανάστες, ανάμεσά τους και ανήλικα παιδιά, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Είναι αυτοί που ξέμειναν στη χώρα μας, λόγω προβλημάτων που είχαν με τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και δεν μπόρεσαν να φύγουν στο εξωτερικό, όπως προβλεπόταν, ενώ οι υπόλοιποι από τους συνολικά 250 που φιλοξενούνταν στο ξενοδοχείο «Ηλιόχαρη» έχουν ήδη φύγει.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που εδρεύει στον Άλιμο, σταμάτησε να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα στέγασης και σίτισης των συγκεκριμένων μεταναστών εδώ και εβδομάδες, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου να τους κόψει το νερό και το ρεύμα, προκειμένου να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το χώρο του.

Οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους κι έστησαν σκηνές, όπου εκεί ζουν όλο αυτό το διάστημα με τις οικογένειές τους, σαν τα ζώα. Ο δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων – Περαχώρας, κάνει απέλπιδες προσπάθειες να βρει μια βιώσιμη λύση γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν μπορέσουν να φύγουν για το εξωτερικό, τουλάχιστον να μετεγκατασταθούν σε κάποιες δομές, όπου θα τους παρέχονται τα στοιχειώδη, φαγητό, νερό, στέγη, ηλεκτρικό και τουαλέτες, έως βρεθεί κάποτε και γι’ αυτούς μια οριστική λύση.

Μέχρι στιγμής συναντούν την παγερή αδιαφορία, τόσο του ΔΟΜ, όσο και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να βρουν λύση στο πρόβλημα.

Δεν φτάνει όμως αυτό, αλλά προσπαθούν με φτηνές, αλλά και επικίνδυνες δικαιολογίες να καλύψουν την ανεπάρκειά τους. Εκτός από ορισμένες οικογένειες όπου κάποιο μέλος τους δεν έχει διαβατήριο και προσπαθούν να βρουν μια λύση, ανάμεσά στους υπόλοιπους, υπάρχουν και δυο τρεις ενήλικες οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή τους στον ISIS. Μα αν συμβαίνει στ’ αλήθεια κάτι τέτοιο, θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, καλά φυλασσόμενο, έως ότου διασταυρωθεί αν ισχύει κάτι τέτοιο και όχι να περιφέρονται ελεύθεροι στους δρόμους των πόλεων σαν τουρίστες. Αν πράγματι είναι μέλη του ISIS, περιμένουν οι αρχές, να δράσουν πρώτα και μετά να παρέμβουν; Τότε θα είναι αργά.

Όσο για το ΔΟΜ, είναι ώρα να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με τη δράση αυτού του οργανισμού, που αναλαμβάνει την ευθύνη για τους πρόσφυγες, μέχρι την ολοκλήρωση ενός προγράμματος. Κι αν αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί ομαλά μέχρι τέλους, τι γίνεται; Παρατάει τον κόσμο στο έλεος του Θεού; Αυτοί οι 26 άνθρωποι κόστιζαν τόσο πολύ που δεν αντέχανε το βάρος της δαπάνης σε ένα τέτοιο οργανισμό; Ξέμειναν από λεφτά; Ας ξεκινήσει ο διαχειριστικός έλεγχος να δουν που ξοδεύτηκε αυτός ο πακτωλός χρημάτων που τους δόθηκε.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι τη σίτιση των 26 πεταμένων προσφύγων στο δρόμο, την έχει αναλάβει μια Ιταλική ΜΚΟ που έχει εγκατασταθεί στην Κόρινθο.

Κρικόρ Τσακιτζιάν

 

 

 

πηγη

 

Οι αυτοδύτες Λουτρακίου ανέσυραν το νεκρό δελφινάκι (φωτο-video)

Τραγικό θέαμα στο Λουτράκι: Δελφίνια προσπαθούν να σώσουν αυτό που μπλέχτηκε σε δίχτυα! (video)

36,5 τόνοι ενδυμάτων – υποδημάτων ανακυκλώθηκαν στο δ. Κορινθίων

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χωρις καμια διαθεση ειρωνιας απεναντι σε αυτους τους ανθρωπους, καθε αλλο, θα προτεινα τους μισους απο αυτους να τους παρει στις αναριθμητες σπιταρονες του ο ευρωβουλευτης κυριος Παπαδημουλης και τους αλλους μισους να τους παρει στις εξισου αναριθμητες σπιταρονες του ο πρωθυπουργος κυριος Κουλης. Τ.Ζ.

  2. Εμείς διαβάσαμε εδώ από το lb ότι ΜΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ την μετεγκατάστασή τους, αλλά αυτοί δεν θέλουν. Απόδειξη? Όπως λέει και το lb, οι υπόλοιποι του Ηλιοχαρη έφυγαν ήδη. Αυτοί εδώ θέλουν ντε και καλά να μπαστακωθούν όπου γουστάρουν. Συνεπώς ούτε ΔΟΜ ούτε υπουργείο φταίει. Οι ίδιοι οι μετανάστες φταίνε. Πιστεύουν πως με πείσμα θα περάσει το δικό τους.

  3. <Να συνεχισουν το ταξιδι τους στην Ευρωπη.> Και τι ειναι η Ευρωπη; Τουριστικο γραφειο; Να πανε σε χωρα της αρεσκειας τους που θα επιλεξουν; Να πανε πισω στις πατριδες τους τωρα που σχεδον εχει τελειωσει ο πολεμος, γιατι δε το λεει κανεις; Ευτυχως το λενε καποιοι. Η Πολωνια, Τσεχια, Ουγγαρια, Αυστρια, μεχρι και η Δανια που εστειλε ηδη καποιους πισω επειδη δε τους αναγνωριζει ως προσφυγες πια. Αν η Ελλαδα επιθυμει να μαζεψει ολους τους μουσουλμανους, ολους τους Αφρικανους, ειναι αλλο θεμα. Δεν ειναι υποχρεωμενη η Ευρωπη να κανει το ιδιο. Ευτυχως το προγραμμα του Ευρωπαιου Επιτροπου Δημητρη Αβραμοπουλου που ηθελε ολοι οι λαθρομεταναστες να διαμοιρασθουν σε ευρωπαικες χωρες, δε προχωρησε. Ειπαμε, αν η Ελλαδα τους αφηνει ολους εδω, ας το κανει.

  4. Αν κάποιο αυτοκίνητο πέσει πάνω στις σκηνές, υπάρχουν ανάμεσα τους βρέφη.Αμεσα λύση.ς Αν κάποιο αυτοκίνητο πέσει πάνω στις σκηνές, υπάρχουν ανάμεσα τους βρέφη.Αμεσα λύση.ς

    Δε ξέρω ποιος έχει δίκιο, είναι όμως απαράδεκτη η κατάσταση αυτή, θα έπρεπε, να επέμβει, Αστυνομία, Δήμος, εισαγγελέας, κράτος, Δομές, κάποιος τέλος πάντων, μένουν στο δρόμο, κλείνουν τη ΠΑΕΟ, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, θα γίνουμε πρωτοσέλιδο,

  5. Θα γίνουμε πρωτοσέλιδο, άμεση λύση, κλείνουν μέρος από την Παλαιά Εθνική, αν πέσει αυτοκίνητο, πάνω στις σκηνές, θα θρηνήσουμε θύματα, υπάρχουν βρέφη ανάμεσά τους, δε ξέρω τι συμβαίνει, ποιός έχει δίκιο, βρείτε λύση, κινδυνεύουν

  6. Δεν τους έλειψε η χώρα τους? Είπαμε να τους φιλοξενήσουμε, όσο είχαν ανάγκη. Η Συρία είναι πλέον ασφαλής, στο καλό και να μην μας γράφετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog