Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αυτοδύτες Λουτρακίου για το νεκρό δελφίνι: Kαταστροφικά τα δίχτυα των παράκτιων ψαράδων (φωτο-video)

- Advertisement -

Το γύρο της Ελλάδας κάνουν οι εικόνες και το Video που αποκάλυψε με το reportaz το loutrakiblog.gr,

Οι εικόνες ανάσυρσης με το νεκρό μικρό δελφίνι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Λουτράκι, όταν μπλέχτηκε στα δίχτυα ψαράδων, σε βάθος περίπου 20 μέτρων, κάνουν το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας θλίψη, δέος και συγκίνηση…

Το δελφινάκι εντόπισε ελεύθερος δύτης και την ανάσυρσή του ανέλαβε η εθελοντική ομάδα των Αυτοδυτών Λουτρακίου.

Σε ανακοίνωση του, ο Όμιλος Αυτοδυτών Λουτρακίου επισημαίνει:

«Κατόπιν επικοινωνίας του δημάρχου με τον όμιλο μας και με συντονισμένες προσπάθειες με το Λιμενικό Σώμα και το ερευνητικό κέντρο της εταιρείας προστασίας και περίθαλψης κοιτωδών “Αρίων” καταφέραμε να ανελκύσουμε το δελφίνι που είχε πιαστεί σε δίχτυα σε βάθος 18 μέτρων μπροστά στην παραλία της πόλης μας.

Παρόλες τις προσπάθειες μας το κήτος αφού απελευθερώθηκε από τα δίχτυα ανελκύστηκε νεκρό από πνιγμό.

Είχε μηκος 1,96 ήταν θηλυκό και δεν υπήρχαν σημάδια από χτύπημα η άλλο στο σώμα του. Σε όλη την διάρκεια της δράσης το ταίρι του παρατηρούσε από απόσταση την εξέλιξη ενώ παραμένει ακόμη στην περιοχή.

Αυτήν την εποχή οι οικογένειες των δελφινιών που κολυμπούν στην θάλασσα μας βγαίνουν προς τα έξω λόγο της ύπαρξης τροφής σε ψιλό ψάρι.

Εκεί συναντούν όμως τα δίχτυα των παράκτιων ψαράδων με καταστρεπτικά αποτελέσματα. Οι δυο οικογένειες δελφινιών της θάλασσας του Λουτρακίου ζητούν την προστασία μας».

 

Τραγικό θέαμα στο Λουτράκι: Δελφίνια προσπαθούν να σώσουν αυτό που μπλέχτηκε σε δίχτυα! (video) 

Οι αυτοδύτες Λουτρακίου ανέσυραν το νεκρό δελφινάκι (φωτο-video) 

 

Τραγικό θέαμα στο Λουτράκι: Δελφίνια προσπαθούν να σώσουν αυτό που μπλέχτηκε σε δίχτυα! (video) 

Οι αυτοδύτες Λουτρακίου ανέσυραν το νεκρό δελφινάκι (φωτο-video) 

 

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εχω καταγγείλει το γεγονός με τους ψαράδες στο λιμεναρχεο 100 φορες για τα διχτυα που τα ρίχνουν σε πολυ μικρή απόσταση απο την ακτή ακομα και τον Αύγουστο που χιλιάδες κόσμος κανει το μπάνιο του. Πριν από λίγα χρόνια με τους τσουχτρες ειχαν ανακηρυξει όλο τον Κορινθιακό κόλπο θαλάσσιο πάρκο. Τι έγινε με αυτό, έμεινε στα χαρτιά ? Τα τελευταία χρόνια δεν βλέπουμε να κολυμπάει ψαράκι πια στην θάλασσα μας, Ο κος Δήμαρχος έχει κάποιο σχόλιο ή είναι απών

  2. Και τι έκαναν αυτοί οι επαγγελματιες ψαράδες…?Έριξαν δίχτυα για να πιάσουν ψάρια -να τα πουλήσουν-να πάρουν χρήματα -για να ζήσει η οικογένειά τους…..!Τώρα αυτοί τι κάνουν ..? έβγαλαν έξω το δελφίνι για να το θάψουν στο νεκροταφείο…!?Το νεκρό πλέον ψάρι πρέπει να μείνει μέσα στην θάλασσα να το φάνε τα άλλα ψάρια..Δεν μολύνει τίποτα είναι μέσα στον κύκλο της φύσης…!!Λαϊκά και κυνικά ..το μεγάλο ψάρι τρωι το μικρό .. ή οχι…??Εσείς τρώτε κάθε μέρα αρνάκια – κοτούλες κτλ….Άντε γίναμε τώρα όλοι σούπερ οικολόγοι…!!!!

    • Πολύ σωστός, εσύ καλά τα λες αγαπητέ συμπολίτα, αλλά το μυαλό πολλών δεν παίρνει στροφές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog