Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παραδίδεται στους Κορίνθιους η πλατεία «Περιβολάκια» αύριο Δευτέρα 22 Μαρτίου (φωτο-video)

- Advertisement -

Αύριο Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00 το πρωί, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος θα παραδώσει σε χρήση την πλατεία“Παναγή Τσαλδάρη” ή “Περιβολάκια” 

Η Δημοτική Αρχή έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τη μελέτη ανάπλασης της πλατείας «Παναγή Τσαλδάρη» την επονομαζόμενη «ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ, πριν από τρία χρόνια.

Εκπονήθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου με επικεφαλής τον τότε ειδικό συνεργάτη κ. Γιάννη Παπακυριάκο του πρώην Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού , χωρίς να καταβληθεί κανένα ποσόν από πόρους του Δήμου, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής αρχής το 2016.

Με τη μελέτη αυτή πέραν της ανάπλασης που επιτυγχάνεται στο ιστορικό κέντρο της πόλεως της Κορίνθου ενοποιείται ο χώρος της πλατείας με το Δικαστικό Μέγαρο και τους πεζόδρομους.

 

Φιλοδοξία της Δημοτικής Αρχής είναι με τα υλικά και το πράσινο που θα χρησιμοποιηθούν στην Βιοκλιματική πλατεία να μειωθεί η θερμοκρασία το καλοκαίρι κατά 2-3 βαθμούς και ο χώρος να γίνει πόλος έλξης και το επίκεντρο της κοινωνικής ζωής της Κορίνθου, όπως ήταν μέχρι τη δεκαετία του 1970.

 

 

 

 

Αυτή ήταν η Σημαία των Συνταγματικών της Περαχώρας 1830-1831

Κορονοϊός:Ο χάρτης της διασποράς. Αισθητή πτώση στην Κορινθία

ΕΟΔΥ: Tα κρούσματα σήμερα 21 Μαρτίου 2021

Bίντεο και φωτο από τη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Σχηματάρι

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog