Ενα ηφαίστειο που εκτιμάται ότι ήταν αδρανές για περίπου 6.000 χρόνια.

Ενα drone που στάλθηκε στη Nότια Χερσόνησο (Ρεϊκιάνες) της Ισλανδίας κατέγραψε θεαματικές εικόνες από το ηφαίστειο που έχει ενεργοποιηθεί τα τελευταία 24ωρα και συνεχίζει να εκτοξεύει λάβα μετά την έκρηξή του.

Στα πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Ruptly αποτυπώνεται από ψηλά το βουνό να εκτοξεύει ριπές λάβας καθώς ποτάμια με καυτό πορτοκαλί υγρό χύνονται σαν καταρράκτης στα πετρώδη εδάφη.

Eνα τεράστιο σύννεφο καπνού ανεβαίνει στον ουρανό καθώς η κάμερα, που είναι συνδεδεμένη με το drone, «συλλαμβάνει» το εκπληκτικό φυσικό φαινόμενο.

Το ηφαίστειο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Ρέικιαβικ, ξέσπασε την Παρασκευή το βράδυ, αλλά η ροή της λάβας δεν έχει ακόμη υποχωρήσει.

Μετά την έκρηξη, η εισερχόμενη και εξερχόμενη εναέρια κυκλοφορία σταμάτησε στο διεθνές αεροδρόμιο Keflavik λόγω της εγγύτητας του ηφαιστείου με την πρωτεύουσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν περάσει 781 χρόνια από τότε που σημειώθηκε η τελευταία ηφαιστειακή έκρηξη στη χερσόνησος του Ρεϊκιάνες. Το ηφαίστειο του όρους Φαγκρανταλσφιάλ πιστεύεται ότι ήταν αδρανές για περίπου 6.000 χρόνια.

Πηγή: RT

200 χρόνια από το ’21: Μαθητές από το Ναύπλιο φτιάχνουν μία συγκινητική ταινία για την επέτειο

Ανακοινώθηκε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών από το υπουργείο Υγείας 

Ενημερωτική Ημερίδα: Μάθε πώς να εξάγεις σε 182 χώρες

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στη Κόρινθο (video-φώτο)