Μήνυμα της Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου ΝΔ-Βουλευτή Κορινθίας κας Μαριλένας Σούκουλη Βιλιάλη αναφορικά με τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

«Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!»

200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το Έθνος μας έρχεται από μακρυά και είναι προορισμένο να συνεχίσει την πορεία του στο Μέλλον. Μια πορεία γραμμένη με θυσίες, ιδρώτα και το αίμα συμπατριωτών που αγωνίστηκαν να κρατήσουν όρθια τα ιδεώδη της Πατρίδας.

Σε αυτή την πορεία καταφέραμε πολλά ιδιαίτερα όταν επιδείξαμε Ομοψυχία και Ενότητα. Όταν κατανοήσαμε ότι πρέπει να βάλουμε το Εμείς πάνω από το Εγώ.

Η Ελλάδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κατά καιρούς, ανήκει στις ευημερούσες χώρες του πλανήτη μας και στοχεύει πάντα ψηλότερα.

Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας μας αλλά μπορούμε να ανοίξουμε ξανά τον δρόμο της ευημερίας για τις επόμενες γενιές. Το έχουμε ξανακάνει.

Στο κάλεσμα της Ιστορίας θα είμαστε πάντα Εκεί για να μεταλαμπαδεύσουμε τις πανανθρώπινες αξίες της εθνικής μας παράδοσης. Αυτή είναι η μοίρα του Έθνους μας, ένας αέναος αγώνας πάλης και δημιουργίας, όπου ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί έχουμε την ιερή ευθύνη να συνεχίσουμε το ιστορικό μας ταξίδι στο χρόνο.

Χρόνια πολλά στην Πατρίδα.

Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες και Έλληνες. Χρόνια πολλά σε όλους αυτούς που αγάπησαν και σεβάστηκαν το Έθνος μας.

Ζήτω Η Ελλάδα!

LEGO εμπνευσμένα από την Επανάσταση του 1821

Σάμιουελ Χάου. Η άγνωστη ιστορία του Αμερικανού φιλέλληνα και η προσφορά του στη Κορινθία.

Λουτράκι: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821