Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέο εκτεταμένο σχέδιο στήριξης σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης

- Advertisement -

Τουρισμός και εστίαση είναι ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα, προκειμένου να στηριχθούν στοχευμένα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και να συμβάλουν με τη σειρά τους στην προσπάθεια για σημαντική τόνωση της οικονομίας

Σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης, εκπονούν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με στόχο αμφότεροι κλάδοι να προσφέρουν στην ευρύτερη προσπάθεια για την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Βασική επιδίωξη ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στα μέσα Μαΐου, είναι οι επιχειρήσεις αυτές να έχουν μία καλύτερη από την σημερινή εικόνα κι έτσι να αποκτήσουν τη σχετική δυνατότητα, ώστε να προχωρήσουν σε επαρκή προετοιμασία (προσλήψεις, προμήθειες, βελτίωση και καθαρισμός στους χώρους υποδοχής κ.λπ.).

Στην κυβέρνηση δίνουν ξεχωριστή σημασία στους δύο αυτούς κλάδους για κοινούς, αλλά και για διαφορετικούς λόγους. Ο βασικός εξ αυτών είναι βέβαια η στήριξη που εκτιμάται ότι μπορεί να προσφέρει στην εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη, της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, του τουρισμού.

 

Προσδοκία για διπλάσια έσοδα εφέτος

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα προσδοκώμενα έσοδα για εφέτος θα κινηθούν κοντά στα 8 δισ. ευρώ και θα είναι διπλάσια σε σχέση με πέρυσι. Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει η ελληνική βαριά βιομηχανία να προετοιμαστεί κατάλληλα και γιατί όχι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν να πάει πιο ψηλά ο λογαριασμός.

Από την άλλη πλευρά για να λειτουργήσει ο τουρισμός προϋποθέτει να προϋπάρχει σε λειτουργία η εστίαση. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει τον Πάσχα να έχει ξεκινήσει τη λειτουργία, ώστε να έχει βρει το βηματισμό της, μετά από μακρύ χρονικό διάστημα απραξίας.

Για την εστίαση υπάρχει ένας επιπλέον λόγος να θέλουν στην κυβέρνηση να λειτουργήσει γρήγορα και το κυριότερο σωστά. Και αυτό διότι εκτιμούν ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα ο κλάδος της εστίασης θα είναι ένα ισχυρό όπλο στην προσπάθεια της υγειονομικής συμμόρφωσης των πολιτών.

 

Σύμμαχος η εστίαση για υγειονομική συμμόρφωση

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα που ο καιρός θα βελτιωθεί και οι πολίτες θα νιώσουν πιο έντονη την ανάγκη να βγουν έξω, η εστίαση θα μπορέσει να απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου σε συνθήκες «ελεγχόμενες» και χωρίς να υπάρξει συνωστισμός.

Στο πλαίσιο αυτό στα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν σχέδιο που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτούς τους δύο κλάδους. Για την χρηματοδότηση του σχεδίου αρωγός θα είναι το ΕΣΠΑ.

Μεταξύ των σκέψεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι η κάλυψη μέρους τους κόστους για προσλήψεις προσωπικού. Αυτό μπορεί να συμβεί με πολλούς τρόπους, ένας εξ αυτών είναι ένα μέρος των εργαζομένων να μπουν σε προγράμματα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για κάλυψη για ένα διάστημα, μέρους ή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών.

Μία άλλη σκέψη είναι να υπάρξει και 8ος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής που θα απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε αυτούς τους δύο κλάδους.

Τέλος στα υπαρκτά σενάρια είναι το πάγωμα πληρωμής οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με τις άλλες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία.

imerisia.gr

 

Επιμελητήριο Κορινθίας: Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο

Τραγικό θέαμα στο Λουτράκι: Δελφίνια προσπαθούν να σώσουν αυτό που μπλέχτηκε σε δίχτυα!

200 χρόνια από την Επανάσταση: Δράσεις του δημοτικού σχολείου Περαχώρας

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν είναι πρόβλημα για όλους αυτό, όπως συγκεκριμένο ξενοδοχείο στους Αγίους. Θα φέρει νέους μετανάστες πληρωμένους από ΜΚΟ και θα κρατήσει τα κέρδη της επιχείρησης ψηλά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog