Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Motor Oil

- Advertisement -

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Τερτάρτη την εταιρεία Motor Oil με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Οργανωμένη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών του εταιρικού της ομολόγου.

Συνολικά αντλήθηκαν 200.000.000 ευρώ. Το παραδοσιακό καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης χτύπησε ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής Οικονομικών της εταιρείας Πέτρος Τζαννετάκης.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης αναφέρθηκε στην τριπλή επιτυχία της συγκεκριμένης έκδοσης καθώς πρόκειται για το πρώτο ομόλογο που εισάγεται στο Χρηματιστήριο με κουπόνι μικρότερο του 2% ενώ ταυτόχρονα η συνολική ζήτηση κατά τη διάρκεια της δημόσιας προσφοράς ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη έως σήμερα υπερκάλυψη.

«Εκ μέρους του Ομίλου Motor Oil θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες της Διοίκησης στους ομολογιούχους που μας τίμησαν με την επενδυτική τους ψήφο και να τους βεβαιώσω ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας αξιοποιώντας τα κεφάλαια του Ομολόγου υλοποιώντας παραγωγικές επενδύσεις που ταυτόχρονα συνδυάζουν τη βελτίωση του Περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος»

δήλωσε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής της Μotor Oil Πέτρος Τζαννετάκης προσθέτοντας:

«Στην επόμενη δεκαετία η διύλιση θα παραμείνει ο κύριος πυλώνας των δραστηριοτήτων μας με την έμφαση να αποδίδεται στην παραγωγή ποιοτικότερου μείγματος προϊόντων, εύρυθμης ροής τροφοδοσίας αργού και ενίσχυσης των Περιβαλλοντικών όρων του Διυλιστηρίου και των Κοινωνικών δράσεων της εταιρείας. Το mobility θα παραμείνει ο συμπληρωματικός πυλώνας μέσω του δικτύου λιανικής αποσκοπώντας στην επέκταση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και στην είσοδο στις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο κυρίως με το διεθνώς αναγνωρίσιμο σήμα της SHELL.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (κλάδος στον οποίο εισήλθαμε το 2019) θα αποτελέσουν τον τρίτο πυλώνα των δραστηριοτήτων μας με τον άμεσο στόχο να τοποθετείται στα 300 MW ενώ παράλληλα θα εξετάζουμε συνεχώς ευκαιρίες περαιτέρω διείσδυσης ώστε σε επίπεδο Ομίλου να συμβάλλουμε στον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής ».

πηγή

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Δέος και συγκίνηση (φωτο, video) 

ΕΛΓΟ Δήμητρα: Ανακαλεί προσωρινά την πιστοποίηση Φέτας ΠΟΠ από τη Γαλακτοβιομηχανία Όμηρος

Βρετανία: Συνετρίβη μαχητικό – Πρόλαβαν και εκτινάχθηκαν τα μέλη του 

Αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ : Ο πανίσχυρος γίγαντας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog