Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αυτά τα προϊόντα θα πωλούν από Δευτέρα τα σούπερ μαρκετ. Πως θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο

- Advertisement -

Mε sms στο 13033 και κωδικό 2 που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές για τα ψώνια τους. Ωστόσο, οι καταναλωτές θα πρέπει να θυμούνται ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για τις αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Για την προμήθεια τροφίμων οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Επίσης, από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, οπότε και ανοίγει το λιανεμπόριο, θα βγουν και οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια των σούπερμαρκετ και θα μπορούν οι καταναλωτές να αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα και από τα σούπερμαρκετ, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Εξήγησε, επίσης, ότι δεν είναι υποχρεωτική η διενέργεια rapid ή self test για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και το άνοιγμα των καταστημάτων. Σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε όλες τις περιοχές, δήλωσε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να επανεκκινήσουμε κλάδους που έχουν δείξει ότι δεν επιβαρύνουν, χωρίς να στέλνουμε όμως το μήνυμα ότι έχουν ανοίξει τα πάντα και μπορούμε να είμαστε όλοι έξω».

 

Με sms στο 13032 και ραντεβού τα ψώνια στα καταστήματα

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, οι πολίτες για να κάνουν τα ψώνια τους θα πρέπει να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους μόνο στο 13032, προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού. Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως.

Επίσης, παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους, όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Αντίστοιχα οι καταστηματάρχες θα πρέπει να υποδέχονται εντός του μαγαζιού μόνο έναν πελάτη ανά 25 τ.μ. του καταστήματός τους με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση, ενώ οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.

Έως τώρα ο αριθμός των ατόμων που επιτρεπόταν να βρίσκονται σε ένα κατάστημα ταυτόχρονα καθοριζόταν με βάση τον γενικό κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ., κανόνας που ισχύει σήμερα και στα σούπερ μάρκετ.

 

Ποια καταστήματα ανοίγουν

Τα καταστήματα που ανοίγουν από τις 5 Απριλίου είναι τα εξής:
τα συνοικιακά καταστήματα
τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο
οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων
τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα
Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής καταστήματα:
shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος)
outlets
εμπορικά κέντρα
εκπτωτικά χωριά

Για τα συγκεκριμένα καταστήματα θα γίνει επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων την επόμενη εβδομάδα και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

 

Συνάντηση Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας με την Υπουργό Υγείας

«H Πελοπόννησος έχει ανάγκη μεγαλύτερης προστασίας από τις πυρκαγιές!»

Σούπερ μάρκετ MERE: Επεκτείνεται σε Αγρίνιο και Κόρινθο η ρωσική αλυσίδα

Ευθύμιος Καραΐσκος-Γιώργος Γκιώνης: Οι Δήμαρχοι Λαμιέων και Λουτρακίου μιλούν στους 4Τ για το Ράλλυ Ακρόπολις

Βρετανία: 12 έφηβες έφτιαξαν «ομάδα αυτοκτονίας» στο Instagram – Πώς τις ανακάλυψαν οι Αρχές

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog