Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποκατάσταση του Ιουστιάνειου τείχους στα ‘Ισθμια (φωτο)

- Advertisement -

Ξεκίνησαν οι εργασίες “Στερέωσης – αποκατάστασης και ανάδειξης τμήματος του Εξαμιλίου (Ιουστινιάνειου) τείχους στα Ίσθμια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων”, συνολικού προϋπολογισμού 320.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης τμήματος του τείχους 155 μέτρων και 3 πύργων στα Ίσθμια, ώστε να καταστεί επισκέψιμο και αναγνωρίσιμο από το ευρύ κοινό. Το Εξαμίλιο Τείχος, γνωστό και ως Ιουστινιάνειο, αποτελεί το κυριότερο αμυντικό έργο της βυζαντινής περιόδου που προστάτευε την Πελοπόννησο από τις από βορρά επιδρομές.

🔸️Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (Αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)” και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο. Δικαιούχος του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

 

 

Ερώτηση Ψυχογιού στη Βουλή για αποζημιώσεις των παραγωγών της Κορινθίας από τον πρόσφατο παγετό.

Πώς θα ανοίξουν τα Λύκεια τη Δευτέρα: Τα self test, η πλατφόρμα αποτελεσμάτων – Όλα τα μέτρα

Εγκρίθηκε η ανέγερση δημοτικού σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο

Πέθανε στο Νοσοκομείο Κορίνθου ο τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!!!!!!θα μάθουν και κάποιοι αδιάφοροι που ζουν στον Δήμο μας ότι έχουμε μνημεία και σε ποιο σημείο βρίσκονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog