Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση: Βλάσης και Τατούλης χτύπησαν από κοινού και συντονισμένα

- Advertisement -

Βλάσης και Τατούλης την περασμένη Παρασκευή χτύπησαν από κοινού και συντονισμένα. Ο κ. Βλάσης με συνέντευξή του σε περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι και ο κ. Τατούλης με συνάντηση με τον επιχειρηματία που έχει αναλάβει το φυσικό αέριο στη Πελοπόννησο.

Απαίτησαν και οι δυο να δοθούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές (δίκτυα κλπ) ώστε να ξεκινήσουν σε Κόρινθο, Τρίπολη, Μεγαλόπολη τα έργα σύνδεσης με φυσικό αέριο.

Μια διαδικασία που θα είναι μακροχρόνια και θα αφορά σε πρώτη φάση επιλεγμένους πελάτες (μεγάλες ενεργοβόρες βιομηχανίες, άλλες επιχειρήσεις, μεγάλα ξενοδοχεία, νοσοκομεία κλπ).

Νοιάζονται με λεφτά των εργαζόμενων του λαού να φτιαχτούν οι υποδομές τα δίκτυα για να κερδοσκοπεί ο επιχειρηματίας. Τελικά τι θα πληρώσει αυτός; Τίποτα; όπως γίνεται και με τη ΤΕΡΝΑ για τα σκουπίδια; Μόνο θα εισπράτει;

Όσο περισσότερο προχωρά η επελευθέρωση της ενέργειας, τόσο θα περιορίζεται η πρόσβαση του λαού σε φθηνή και επαρκή ενέργεια.

Ο λαός μπορεί να δει ακόμα πιο καθαρά ότι για κάθε εκατομμύριο που ανακοινώνεται ότι «πέφτει» στο πεδίο των ενεργειακών επενδύσεων, δυναμώνει ο πονοκέφαλος για το πόση ώρα θα ανάψει το θερμοσίφωνο, πόση ώρα θα λειτουργήσει το κλιματιστικό και ο φούρνος.

Όσο περισσότερο δηλαδή πανηγυρίζει η κυβέρνηση και οι άνθρωποί της σε Δήμους και Περιφέρεια για τις μπίζνες που ξανοίγονται στον ενεργειακό κλάδο, τόσο πληθαίνουν τα κομμένα ρεύματα και δυναμώνουν οι εκβιασμοί για «διακανονισμούς» που στραγγίζουν το λαϊκό εισόδημα, δεν σταματούν να τηλεφωνούν οι εισπρακτικές, βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό των εργαζομένων.

Με άλλα λόγια, η ενεργειακή φτώχεια που βιώνουν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά εν έτη 2020 είναι η άλλη όψη της σφοδρής επίθεσης που δέχονται κάτοικοι και εργαζόμενοι στις λιγνιτικές περιοχές, που πληρώνουν το μάρμαρο της «μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή», δηλαδή το άνοιγμα νέων πεδίων κερδοφορίας στα «πράσινα» μονοπώλια.

Ανεργία, απολύσεις – «εθελούσιες αποχωρήσεις», εργασιακές σχέσεις – λάστιχο, ξήλωμα δικαιωμάτων είναι τα αναγκαία «υποστηρίγματα» του master plan της κυβέρνησης για την απολιγνιτοποίηση. Πάνω σε τέτοια αντιδραστικά μέτρα αναπτύσσονται η επέκταση του φ/α των φωτοβολταϊκών και των αιολικών πάρκων, ακόμα και σε περιοχές NATURA, δίπλα σε παραδοσιακούς οικισμούς, ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Είναι ανάγκη τα πλατιά λαϊκά στρώματα να δουν ότι, όσο οι δυνάμεις και τα πρόσωπα σφάζονται και σκοτώνονται, για το ποιος θα έχει το τιμόνι στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο ομονοούν, όταν είναι να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά σχέδια και συμφέροντα.

Να αντιληφθούν κάποιοι σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κάποιοι αριστεροί και αριστερούληδες, οικολόγοι και οικολογούντες, που «παίζουν» σε δευτερεύοντα και διαδικαστικά ζητήματα, στη λογική του αντί Νίκα ή αντί Τατούλη μέτωπο, ότι εν τέλει εξυπηρετούν αυτή την πολιτική.

Στον αντίποδα της στρατηγικής εξυπηρέτησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο της Ενέργειας βρίσκεται η πρόταση διεξόδου που συμφέρει τους εργαζόμενους και το λαό, για έναν δρόμο ανάπτυξης όπου οι πηγές Ενέργειας, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής, τα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία, θα είναι στα χέρια των εργαζομένων, ώστε να λειτουργούν με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου

 

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της εβδομάδας self test σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

Στις κοινότητες Κουταλά και Σπαθοβουνίου η Μαριλένα Σούκουλη

Τηλεργασία: Δικαίωμα αποσύνδεσης από τον υπολογιστή μετά τη λήξη του ωραρίου

Νέο χάπι από την Pfizer κατά του κορωνοϊού

Καταλήψεις σε Λύκεια την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας; – Τι ζητάνε οι μαθητές

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Άσε ρε σύντροφε Νικόλα, σας ξέρουμε καλά πλέον: ο Βλάσης με τον Τατούλη υπηρετούν το κεφάλαιο και δώθηκαν πλέρια στις επιδίωξες της συνειδητά ασυνείδητης ολιγαρχίας, ενώ εσείς είσαστε οι δημοκράτες, εκσυγχρονιστές, προοδευτικοί που μας απαλλάξατε από τους δοσιλογους και αγκαλιάζετε την αγροτιά. Καλημέρα Νικόλαααα, 21ο αι. μπήκαεεεεε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog