Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%

- Advertisement -

Με δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς, την πρώτη θέση στην ολυμπιάδα επιστημών, άριστους βαθμούς, εθελοντικό έργο ως διασώστης και πάνω από όλα «δίψα» για γνώση, ο αρχηγός της ομάδας ρομποτικής VeloCT που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό «F1 in schools», Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, κατάφερε όχι μόνο να γίνει δεκτός από το Yale, ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, αλλά και να εξασφαλίσει υποτροφία 97%.

«Έκανα αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές μου», αναφέρει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να γίνει μηχανολόγος μηχανικός.

Η φοίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν στόχος ζωής για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο. «Ουσιαστικά είναι κάτι για το οποίο προετοιμάζομαι τα τελευταία χρόνια», αναφέρει εξηγώντας πως με ετήσια δίδακτρα στον τομέα που επέλεξε 88.000 δολάρια, ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει υποτροφία που καλύπτει το 97%.

Αναφερόμενος στα κριτήρια της επιλογής του από την επιτροπή του αμερικανικού πανεπιστημίου, είπε πως αυτό που μετράει είναι η συνολική εικόνα κάθε μαθητή. «Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα», τονίζει.

«Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία», λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική τον Αύγουστο, ωστόσο εξομολογείται πως θα ήθελε να επιστρέψει κάποια στιγμή. «Δεν θέλω να ρίξω μαύρη πέτρα στην Ελλάδα και σίγουρα θα ήθελα να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Ωστόσο δεν γνωρίζω εάν αυτό είναι εφικτό», τονίζει.

*Συνέντευξη στους Νίκο Γιώτη και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

 

Κυρ. Μητσοτάκης: Στο τέλος της εβδομάδας self test σε λιανεμπόριο, μεταφορές και delivery

Στις κοινότητες Κουταλά και Σπαθοβουνίου η Μαριλένα Σούκουλη

Τηλεργασία: Δικαίωμα αποσύνδεσης από τον υπολογιστή μετά τη λήξη του ωραρίου

Νέο χάπι από την Pfizer κατά του κορωνοϊού

Καταλήψεις σε Λύκεια την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας; – Τι ζητάνε οι μαθητές

- Advertisement -

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΠΟΥ ΤΙΜΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ, ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ, ΤΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΟΚΟΠΑΝΑ ΝΑ ΠΑΡΛΑΡΕΙ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ. ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΝ

  2. ΕΠΕΛΕΞΑΝ. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΑΜΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ Τ.Ζ.?

  3. Αγαπητε μου κυριε, ασφαλως και συμφωνω. Και βεβαιως υπαρχουνε και πολλοι ακομη τετοιοι και τοσο ικανοι, αξιολογοι και λαμπροι νεοι που τιμουν και καθιστουν με την πρωτη (τους) ευκαιρια, υπερηφανη και ασπροπροσωπη την πατριδα μας στο εξωτερικο. Τ.Ζ.

    • Ρε εσύ ΚΕΦΆΛΑΙΑ πόσο βλακας πρέπει να εισε. Μέχρι και ο Παυλαρας πήρε χαμπάρι ότι γράφεις για εμένα. Ρε σας έχω πει πείτε ρε στα ίσια ότι θέλετε να πείτε. Αφήστε τα ρε αυτά.. Αυτά δεν γουστάρω τα δήθεν δεν λέμε για σένα τα φαντάζομαι και τα γνωστά.. Να στο πω και αλλιώς μήπως καταλάβεις τι βλακειες γράφεις και μετά μας το παίζεις τρελιτσα.!! Ξαναδιάβασε τι γράφεις και τι παράδειγμα δίνεις.

  4. Δηλαδή εσύ με τα κεφάλαια μας λες έμμεσα ότι ο τζζζίς είναι ένας ανειδίκευτος εργάτης…??Για να καταλάβω ως προς τι είναι αυτά τα δυο σχόλιο του ανθρώπου με την περικεφαλαία….!?

  5. Συγχαρητήρια στο παληκαρι!!Το αξίζει με τοσο κόπο και διάβασμα τόσων ετών να γίνει ένας λαμπρός επιστήμονας!!Χιλια μπράβο!!

  6. ΕΥΓΕ! NΕΟΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΚΙΤΣΕΣ, ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΚΙΑ, ΧΑΣΟΜΕΡΙ, ΑΗΔΙΕΣ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΕΣ, ΜΙΖΕΡΙΕΣ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΕΣ, ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ, ΦΙΛΟΜΑΘΗΣ, ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΠΛΑΤΑ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΘΑΥΜΑΣΜΟΥ.

    • Ενας νεος που ειχε ιδιωτικη εκπαιδευση,χωρις πλακιτσες,χωρις καλαμπουρακια,χωρις χασομερι,χωρις ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ και μονο με την πιεση των γονιων του για να τους βγει πετυχημενη η επενδυση.

  7. Ρε εσυ Παυλαρα οταν σχολιαζεις να φροντίζεις να τα γράφεις να καταλαβαίνουμε τι γράφεις Κάιτ ι εννοείς !!Γραφτα και εσυ ΚΕΦΑΛΛΑΙΑ μπας και βγάλουμε άκρη !!Παντως εσυ και ο ΚΕΦΑΛΛΑΙΑ πρέπει να τα πίνετε παρέα γιατί οι απόψεις σας συμφωνούν !!Να πω εδώ εγώ ο εργαζόμενος»μπράβο στον μικρό και μην ανησυχεί να γυρίσει στην ωραία μας Ελλάδα και να έχει να νταραβερίζετε με πατριώτες μας σαν τον ΚΕΦΑΛΛΑΙΑ και τον Παυλαρα !Κατσε εκεί στο USA εσυ που μπορείς γιατί κατι άλλους τους «πήραν» με τα cheeseburgers 🍔 κάποτε στο Αμερικα !!Αντρικος ΥΓ απάντησα στους γραφικούς του μπλογκ γιατί πάνε όπως βλέπετε να χαλάσουν το άρθρο αυτο με τα γνωστά τους !Να περάσει παρακαλω θα πλακώσουν και άλλοι γραφικοί

  8. ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ 1:34 ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΜΕ ΚΑΤΣΑΝΟΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΨΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚΦΟΡΤΩΤΉΣ. ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΠΩΣ?

  9. Ρε εσύ ΚΕΦΆΛΑΙΑ πόσο βλακας πρέπει να εισε. Μέχρι και ο Παυλαρας πήρε χαμπάρι ότι γράφεις για εμένα. Ρε σας έχω πει πείτε ρε στα ίσια ότι θέλετε να πείτε. Αφήστε τα ρε αυτά.. Αυτά δεν γουστάρω τα δήθεν δεν λέμε για σένα τα φαντάζομαι και τα γνωστά.. Να στο πω και αλλιώς μήπως καταλάβεις τι βλακειες γράφεις και μετά μας το παίζεις τρελιτσα.!! Ξαναδιάβασε τι γράφεις και τι παράδειγμα δίνεις.

    • Kι ύστερα διαμαρτύρεσαι όταν άλλοι δεν βάζουν το όνομά τους. Ξέχασες μόνο να καλησπερίσεις τον εαυτόν σου και να τον συμβουλέψεις να ρίξει τους τόνους. Σάλεψε για τα καλά το τσερβέλο…!

  10. Ζηλεύεις μαξ? Ειχε δεκάδες διακρίσεις σε μαθηματικούς διαγωνισμούς. Ή το’χεις ή όχι, οσα φροντιστήρια κι αν κάνεις. Ακόμη κι όπως το βλέπεις, η επένδυση των γονέων βγήκε και μπράβο τους. Δες και τον άλλον συγκρητικά: όλη η παιδική του ηλικία, ολυμπιακάρα ήταν και τώρα ούτε τι εννοεί στα ελληνικά δεν κατανοεί άνθρωπος και την χαράμισε όλη σε φορτώσεις-ξεφορτώσεις αλευροειδών.

    • Όχι φίλε μου δεν ζηλεύω..Ο καθένας με τα εφόδια που έχει προσπαθεί για ότι καλύτερο στην ζωή του.Αλλά κάνεις λάθος ,το αν το έχεις ή δεν το έχεις δεν φαίνεται όταν τα έχεις όλα στα πόδια σου στρωμένα..Δεν ξεκινάνε όλοι με τις ίδιες βάσεις.Υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί που σπουδάζουν και τρώνε σκ*** στα ελληνικά πανεπιστήμια ενώ παράλληλα έτρωγαν σκ*** στις δουλειές τους παρόλα αυτά κατάφεραν και να κάνουν πράγματα στις ζωές τους.Και τα οποία προσπάθησαν πολλές φορές για υποτροφίες αλλά όταν δεν υπάρχει η ιδιωτική σχολή από πίσω έπεφταν σε τοίχο..Γιατί εσύ μπορείς να ακούς υποτροφία,αλλά από πίσω μεταξύ των ιδιωτικών σχολών παίζονται λεφτά.Και δεν μπορώ αυτές τις υπερβολές του στυλ ” κάνει υπερήφανη την πατρίδα μας”..Όχι τον ευατό του κάνει υπερήφανο,την τσέπη του και τους γονείς του που γέννησαν μια επένδυση.Εντάξει εσένα μπορεί να σου αρέσει ένα παιδί – ρομποτάκι ,χωρίς παιδική ηλικία το οποίο όταν μεγαλώσει θα του βγουν ψυχολογικά και που οι γονείς θα μπορούν να το χρησιμοποιούν μέχρι να πεθάνουν.Προσωπικά προτιμώ τα παιδιά να μεγαλώνουν φυσιολογικά σαν παιδιά.Τώρα τι θες και τον πιάνεις τον άλλον στο στόμα σου,δεν φτάνει που πετάγεται μόνος του ,πρέπει να τον προκάλεις κιόλας..λες και δεν έχει κουράσει αρκετά.Ωστώσο είναι ντροπή να μιλάς απαξιωτικά για το οποιοδήποτε επάγγελμα..πόσο δε για ένα επάγγλεμα με ιστορία αιώνων που δεν σταματά ούτε σε περίοδο πολέμων,ούτε σε καραντίνες..

  11. Το ότι οι γραφικοί του μπλογκ κάνουν σύγκριση του φοιτητή με εμένα 😂😂πρέπει να φέρουμε κανεναν από το Yale university να κάνει έρευνα τι προκαλεί το πρόβλημα αυτο σε μια περιοχή όπως είναι τ ωραίο μας Λουτρακι !!Εχω κατηγορηθεί πολλες φορές καλος η κακος ότι χαλάω λέει τα άρθρα με αυτά που γράφω !Συνηθως γράφω στα αθλητικά !!Εχω πει ότι σε άρθρα που δεν σχολιάζω γράφονται οι μπιπ του αιώνα !οταν δε η μπιπ πάει σύννεφο και με «προσκαλέσει «κανείς σε αυτά τα άρθρα γίνετε το γνωστό πανηγύρι !!Στο άρθρο αυτο που είναι σοβαρό αντί κάποιος να γράψει κάτι για το θέμα μας λέει για φούρνους και αλεύρι !Οταν εγώ λέω ότι δεν ξέρετε και δεν μπορείτε να σχολιασετε αλλά να κατακρίνετε τους πάντες από τον Δήμαρχο μέχρι τον Αντρέα στην μακρινή Ουαλλια!!Εχω άδικο ?Τα γραπτά μένουν !ποιος έχει επίπεδο και μορφώσει το βλεπουμε εδώ καθημερινά !Θα πάρω το Yale και θα τους πω τι πίνετε μην έρχονται τζαμπα από το USA

  12. Max Συμφωνο απολυτα μαζι σου χωρις παιδικη ηλικια και ολα τα αλλα οπως τα λες οι γονεις το κανανε αυτο γιατι τον βλεπουν σαν επενδυση οχι σαν παιδι με μελλον 01:23 Τι να ζηλεψουμε ενα πλουσιοπαιδι που μολις παρει το μαστερ του θα καθεται να τα ξυνει ολοι μερα που σαν παιδι δεν χαρηκε τιποτα τη να ζηλεψουμε και για να ξερεις οσα πτυχια και να εχει καποιος αμα δεν εχει σπουδασει στο πανεπηστημιο που λεγεται ζωη τα πτυχια δεν αξιζουν ουτε shitοχαρτα

  13. Για κάτσε ρε φίλε Μαξ, διάβασες εσύ πουθενά πως δεν έχει ζήσει τα παιδικά του χρόνια ή το υποθέτεις; Αν το ξέρεις εκ του ασφαλούς, εντάξει. Αν όχι, τότε βγάζεις μένος αδίκως. Επίσης, αυτό που αναφέρεις για το πανεπιστήμιο που λέγεται ζωή, είναι μια πρώτης τάξεως δικαιολογία για όσους δεν τα κατάφεραν ποτέ. Οπότε μην το αναφέρεις καν ως επιχείρημα, γιατί είναι ρηχό και ακούγεσαι σαν τον άλλον τον αγράμματο, ακαλλιέργητο, ανορθόγραφο, άξεδτο, ανύπαρκτο.

    • Πρωτον εγω δεν εγραψα για το πανεπιστημιο της ζωης.Ειπα πως πολυ σπουδαζουν με τις γνωστες αντιξοοτητες στα ελληνικα πανεπιστημια ενω παραλληλα δουλευουν με οχι και τις καταλληλοτερες συνθηκες για να καταφερουν να σπουδασουν και γινονται αρκετα καλοι επιστημονες.ε, συγνωμη αλλα αυτους τους εκτιμω λιγο παραπανω και πιστευω οτι αξιζουν περισσοτεροι προβολη απο εναν που τα βρηκε ολα στρωμενα.Το να τα κατεφερε ολα αυτα εχοντας μια “κανονικη παιδικη ζωη”,ειναι τοσο πιθανο οσο και οι αριστουχοι των πανελλαδικων να ειχαν προγραμμα και να προλαβαιναν να κανουν και αλλα πραγματα εκτος απο το να διαβαζουν και να πηγαινουν τουαλετα για 2 ολοκληρα χρονια και το ιδιο πιθανο με τους Τουρκους να σταματησουν τις παραβιασεις στον ελληνικο εναεριο χωρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog