Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έκκληση Κικίλια: Εμβολιαστείτε! Βελτιώνεται η κατάσταση – Έρχονται 1,2 εκατομμύρια εμβόλια Pfizer

- Advertisement -

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων είναι ελαφρώς μειούμενος.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως καταγράφεται σταθεροποιητική τάση, με ορισμένες περιοχές της χώρας ωστόσο, να συνεχίζουν να βρίσκονται στο κόκκινο. «Υπάρχουν Περιφερειακές Ενότητες που μας προβληματίζουν, όπως η Κάλυμνος, ο Έβρος, η Αρκαδία και η Πρέβεζα», συνέχισε ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, η θετικότητα υποχώρησε στο 4,85% και σημείωσε πως ο κυλιόμενος μέσος όρος ανέρχεται σε 2.797 κρούσματα, ελαφρώς μειούμενος. Τόνισε δε πως ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%.

Ως προς την Αττική, ο υπουργός Υγείας τόνισε πωε τα στοιχεία παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση, κάνοντας όμως λόγο για εύθραυστη ισορροπία. «Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», τόνισε.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας κάλεσε και πάλι τους πολίτες να εμβολιαστούν, γνωστοποιώντας πως μέχρι τον Ιούνιο θα φτάσουν στη χώρα μας 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

 

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων. Δείτε τα κρούσματα στην Κορινθία (14-4-2021)

Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test COVID- 19 την Πέμπτη 15 Απριλίου στο Λουτράκι

ΕΟΔΥ: Τα κρούσματα σήμερα 14 Απριλίου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog