Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσοχή στα “σπασμένα” Microsoft Office και Adobe Photoshop

- Advertisement -

Μπορεί να επιλέγουν πολλοί την πειρατική εγκατάσταση εκδόσεων του Microsoft Office και του Adobe Photoshop, αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Η Bitdefender προειδοποιεί για το πόσο ευάλωτα είναι τα συστήματα που έχουν πειρατικό λογισμικό.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αντλεί η Bitdefender, η χρήση “σπασμένων”, ή αλλιώς πειρατικών εκδόσεων δημοφιλούς λογισμικού, όπως είναι το Microsoft Office και το Adobe Photoshop ενέχει εξαιρετικά μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια ενός υποογιστή. Τι περισσότερες φορές το λογισμικό αυτό γίνεται κλοπή των δεδομένων περιήγησης του browser, με τη βοήθεια των cookies.

Παράλληλα, συχνά χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο κάτοχος του κάθε υπολογιστή, το πειρατικό λογισμικό κλέβει κρυπτονομίσματα στο παρασκήνιο. Τόσο το Microsoft Office όσο και το Adobe Photoshop είναι από τα πιο δημοφιλή προγράμματα που επιθυμούν να αποκτήσουν πολλοί χωρίς να πληρώσουν άδειες χρήσης. Εκεί είναι που εντοπίζονται και τα προβλήματα πολλές φορές.

Κίνδυνοι υπάρχουν σε πολλούς Licence key generators, προγράμματα μικρού μεγέθους που δημιουργούν κλειδιά για τα προγράμματα και επιτρέπουν σε έναν χρήστη να χρησιμοποιήσει λογισμικό σαν να το είχε αγοράσει. Σε κάθε περίπτωση, η μόνη ενδεδειγμένη χρήση του λογισμικού είναι με την αγορά της κατάλληλης άδειας.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog