Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίων: Στήριξη στο σύλλογο γονέων του δημοτικού σχολείου Αλμυρής

- Advertisement -

Σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Αλμυρής (18/4/21) καταδικάστηκε το νέο ΦΕΚ που προβλέπει τη μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά. Ο Σύλλογος αποφάσισε να κοινοποιήσει την απόφασή του στους αρμόδιους φορείς και να κινητοποιηθεί στην κατεύθυνση του να αποτραπεί η μετατροπή του δημοτικού της Αλμυρής σε πειραματικό με τους όρους που προβλέπονται από το ΦΕΚ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει απερίφραστα τον αγώνα των γονέων και των εκπαιδευτικών ενάντια στην εφαρμογή του ΦΕΚ. Είναι υποκρισία το γεγονός ότι, την ίδια στιγμή που τα σχολεία της Κορινθίας στενάζουν από τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση, η κυβέρνηση στο όνομα της «αριστείας» προσπαθεί να περάσει από την πίσω πόρτα μια σειρά αντιεκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη: Η επιλογή μαθητών με κλήρωση,  η κατάργηση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση που περνάει «στα μουλωχτά», οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνουν αναρμόδιοι φορείς εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας, η εξάρτηση των σχολείων από χορηγίες και δωρεές, είναι μόνο κάποια από τα σημεία τα οποία ενισχύουν τη διαφοροποίηση και κάνουν «λάστιχο» το διδακτικό πρόγραμμα.

Όλα τα σχολεία της περιοχής πρέπει να αναβαθμιστούν, να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση και να καλυφθούν οι ανάγκες σε υποδομές και προσωπικό. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία και τα υγειονομικά μέτρα για να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά σε περίοδο πανδημίας.

Ο στόχος του σχολείου είναι να αναβαθμιστεί η εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, τη φυλή, το χρώμα και τη θρησκεία. Να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες χωρίς η λαϊκή οικογένεια να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, σύγχρονο ενιαίο 12χρονο σχολείο!

Στηρίζουμε τον αγώνα γονέων και εκπαιδευτικών ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις!

 

 

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο

Απόσχιση των Αγίων Θεοδώρων;; Απαντά ο Νίκος Λόης

Φλόριντα: Αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα, σε παραλία με λουόμενους (video)

Τηλεδιάσκεψη για τουριστικά θέματα, ενόψει της έναρξης της τουριστικής σεζόν

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog