Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Ναύπλιο: Τιμήθηκαν οι φιλέλληνες της Επανάστασης (φωτο-video)

- Advertisement -

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, τίμησαν τους Φιλέλληνες που αγωνίστηκαν και έδωσαν ακόμη και την ζωή τους κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης , Δευτέρα 19 Απριλίου 2021.

Η 19 Απριλίου, που έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Φιλελληνισμού, σε μια σεμνή τελετή λόγω και των εκτάκτων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, τελέσθηκε μνημόσυνο στην μνήμη όλων των Φιλελλήνων στην Καθολική Εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Ναύπλιο.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Πολωνός Ιερέας π. Ryszard Karapuda παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και της Πρόεδρου του ΔΟΠΠΑΤ Μαρίας Ράλλη. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Φιλελλήνων, που δεσπόζει στο μέσο της ομώνυμης πλατείας στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Με τον όρο Φιλέλληνες έμειναν γνωστοί πολίτες και στρατιωτικοί κυρίως από την Ευρώπη που βοήθησαν στην προετοιμασία και στην ευτυχή εξέλιξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 Περίπου 1.500 Φιλέλληνες συμμετείχαν στους αγώνες για την απελευθέρωση της Ελλάδος.

Ο ένας στους τρεις σκοτώθηκε σε μάχη ή πέθανε από κακουχίες. Οι χώρες με τους περισσότερους Φιλέλληνες ήταν οι: Αγγλία, Ελβετία, Σουηδία, Κάτω Χώρες, Δανία, Πολωνία, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία, Ινδία, Βαλκάνια. Σημαντικότερος όλων ήταν ο Λόρδος Βύρων.

 

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό λέμε, μέρος από μέρος διαφέρει πολύ κάτω στην Αργολίδα. Στο Ναύπλιο χαίρεσαι να πηγαίνεις για βόλτα, για εορτασμούς και εκδηλώσεις, ενώ σε άλλα να πας να κάνεις τί? Να μαθαίνεις να τρως και να σκουπίζεσαι μετά με το δάχτυλο όπου η έννοια του πολιτισμού έχει μείνει στα μαντριά και στις στάνες..??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog