Πρόσκληση σε ενημερωτική e-ημερίδα «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2»

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου σας προσκαλεί στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων – ΓΕΦΥΡΑ 2» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00 μέσω της πλατφόρμας zoom.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:

-Δικαιούχοι και κριτήρια επιλεξιμότητας

-Διαδικασία Αίτησης

-Ποσοστά Κρατικής επιδότησης διάρκειας 8 μηνών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ: http://www.keyd.gov.gr/covid19_gefyra2/

Στο τέλος της παρουσίασης θα διατεθεί χρόνος για την υποβολή ερωτημάτων και θα δοθούν απαντήσεις από τον ομιλητή. Η ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την e-ημερίδα, πατώντας το link που θα τους σταλθεί στο email τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους εδώ https://forms.gle/3ZK5JbcmTmnYysSE9 έως την Τρίτη 20 Απριλίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες στο 27410-24464 (εσωτερικό 933).

Κάντε την εγγραφή σας!

 

Νέα ενημερωτική ημερίδα
με θέμα ”Ψηφιακές τεχνολογίες και κατανάλωση, οικονομία και ανταγωνισμός”

Οι μόνιμες αλλαγές στο προφίλ της κατανάλωσης, με την ευρεία υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών και την επίδραση της πανδημίας, οι συνέπειες και η σχέση με την οικονομία και τον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες καταγραφής των διεθνών τάσεων μεταβολής των επιχειρησιακών προτύπων, ως συνέπεια της ευρείας πλέον υιοθέτησης των ψηφιακών τεχνολογιών, η τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα επρόκειτο να σημάνει την επικράτηση σημαντικών αλλαγών στο προφίλ της ζήτησης των αγαθών και, ταυτόχρονα, των νέων, υβριδικών μορφών οργάνωσης της προσφοράς τους και της παροχής υπηρεσιών. Ενώ, εθνικές και διακρατικές πολιτικές θα έπρεπε να βοηθήσουν στον περιορισμό των δυσμενών κοινωνικών συνεπειών, από μια ενδεχομένως ταχεία και απαγορευτική μείωση της απασχόλησης. Αυτά πριν την πανδημία.
Η επέλαση του κορωνοϊού επιτάχυνε κατακόρυφα, επιβάλλοντας συχνά με βιαιότητα τις παραπάνω αλλαγές και συμβάλλοντας δυστυχώς στην ένταση των δυσμενών συνεπειών. Καταλαμβάνοντας δημόσιες και διακρατικές αρχές απροετοίμαστες, ιδιαίτερα στις λιγότερο αναπτυγμένες, «περιφερειακές» αγορές όπως αυτήν της Ελλάδας. Όπου φαίνεται ότι πολύ περισσότερες επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός αγοράς και εργαζόμενοι εκτός εργασίας, χωρίς την απαραίτητη και κατάλληλα στοχευμένη υποστήριξη για την ταχεία επιστροφή στην λεγόμενη «νέα κανονικότητα».

Από την έναρξή της, η συνεργασία του Επιμελητηρίου Κορινθίας με τον Σύνδεσμο Εταιρειών και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)επιδίωξε να συμβάλλει στην προετοιμασία του επιχειρηματικού ιστού, για τον περιορισμό των δυσμενών συνεπειών της πανδημικής κρίσης. Ενημερώνοντας τα στελέχη των επιχειρήσεων για τους κινδύνους, αλλά και τις ευκαιρίες, που έρχονται από τους αναγκαστικούς περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα και την επερχόμενη ύφεση. Έτσι ώστε, αποφάσεις του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και των θεσμικών οργάνων, να μπορέσουν να εξασφαλίσουν συνέργειες, οδηγώντας στην ταχεία αναστροφή της ύφεσης στο επίπεδο της επιχειρηματικής δράσης καθώς και της οικονομίας.

Η 5η κατά σειρά διαδικτυακή συνάντηση, που διοργανώνεται από κοινού, θα εστιάσει στην κατανόηση των κρίσιμων παραγόντων που προσδιορίζουν το μεταβαλλόμενο προφίλ της καταναλωτικής ζήτησης, με τη μαζική πλέον υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών στα χρόνια της πανδημίας, τις επιπτώσεις στο οικονομικό περιβάλλον και στον ανταγωνισμό και εντέλει στις προοπτικές ανάπτυξης. Αποσκοπώντας ιδιαίτερα στην ανάγκη κατανόησης από μέρους υψηλόβαθμων στελεχών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών καθώς και θεσμικών φορέων.

Η διαδικτυακή συνάντηση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00. Θα συμμετάσχουν δε οι παρακάτω ομιλητές:

Παναγιώτης Πιτσάκης, Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας
Καθηγ. Νίκος Βέττας(ΟΠΑ),Γενικός Διευθυντής Ι.Ο.Β.Ε., ο οποίος θα αναφερθεί στις εξελίξεις στην οικονομία και στη σχέση τους με την ευρεία υιοθέτηση λύσεων με την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών καθώς και σε επιπτώσεις στον ανταγωνισμό,
Δρ. Αντώνης Ζαΐρης, Αναπλ. Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Λ.Π.Ε., Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Νεάπολις Κύπρου, που θα αναφερθεί στο προφίλ και τις τάσεις της καταναλωτικής συμπεριφοράς μετά την πανδημία.
Μενέλαος Μακρυγιάννης, ιδρυτής και CEO της εταιρείας BEWISE, που θα εξηγήσει πώς οι νέες ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν το επαγγελματικό τοπίο

Τη συνάντηση θα συντονίσει και σχολιάσει ο Δρ Νικήτας Καστής, Mind2Innovate. Για συμμετοχές, παρακαλούμε συμπληρώστε εδώ τα στοιχεία σας: https://zoom.us/meeting/register/tJArcu-vqjktH9d5wxXjVBD1vkznUGkMJT6b

Κάντε την εγγραφή σας!

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΑΔΕΙΑ SECURITY) ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πάρτε μέρος στα εξειδικευμένα e-learning σεμινάρια για την απόκτηση άδειας security.

Δήλωση συμμετοχής έως 28/04/2021
Διάρκεια: 105 ώρες
Μέθοδος: Τηλεκατάρτισης (e-learning)
Έναρξη μαθημάτων: 10 Μαΐου 2021
Κόστος Συμμετοχής: 300 ευρώ

Το πιστοποιητικό αυτό είναι απαραίτητο πλέον για την έκδοση άδειας εργασίας αποκτάται κατόπιν παρακολούθησης του εξειδικευμένου σεμιναρίου κατάρτισης και με την επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις που οργανώνονται από το ΚΕ.ΜΕ.Α .

Με βάσει την Κοινή Υπουργική Απόφαση 4892/1/76-Γ και της τροποποίησης του Ν.3707/2008 κάθε εργαζόμενος στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλειας πρέπει να κατέχει άδεια η οποία εκδίδεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το ΚΕΚ Αναπτυξιακής Επιμελητηρίου Κορινθίας υλοποιεί Προγράμματα Εκπαίδευσης Προσωπικού Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α) με βάση τον Κανονισμό Κατάρτισης Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκείνους που επιθυμούν να εργασθούν ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας, είτε σε Ιδιωτικές Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας είτε σε Τμήματα Εσωτερικής Ασφάλειας Οργανισμών και Επιχειρήσεων ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες οι οποίοι και υποχρεούνται να κατέχουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης και τίτλο Πιστοποίησης.

O τίτλος αυτός είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την έκδοση Αδείας Εργασίας, τύπου Α΄, από την Ελληνική Αστυνομία. (Νέα ΚΥΑ για Security)

Στόχος
Στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση και επικαιροποίηση των γνώσεων και των προσόντων των στελεχών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το Πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα του ΕΟΠΠΕΠ.

Διάρκεια
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 105 ώρες (περίπου 1 μήνα)

Θεματικές Ενότητες
• Εκπαιδευτική Εισαγωγή
• Ιδιωτική Ασφάλεια: Θεσμικό Πλαίσιο, Διεθνείς Τάσεις-Ελληνική Πραγματικότητα
• Ποινικό Δίκαιο
• Ποινική Δικονομία
• Ειδικοί Ποινικοί Νόμοι
• Εισαγωγή στην Ασφάλεια
• Το προφίλ του Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας
• Βασικά Καθήκοντα του Προσωπικού Ι.Ε.Π.Υ.Α.
• Ανταπόκριση σε Περιστατικά
• Ασφάλεια Εγκαταστάσεων
• Εξοπλισμός, Μέσα & Τρόποι Προστασίας του Προσωπικού Ασφάλειας Ι.Ε.Π.Υ.Α.
• Προστασία Προσώπων/Χρηματαποστολών
• Πυρασφάλεια & Αντιμετώπιση Τεχνολογικών Ατυχημάτων
• Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Οι καταρτιζόμενοι, μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα είναι σε θέση να:
• Συμμετάσχουν στις εξετάσεις Πιστοποίησης που θα διενεργηθούν από το ΚΕΜΕΑ για την απόκτηση της Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος
• Συμμετέχουν στην πρόληψη και τον έλεγχο εγκληματικών δραστηριοτήτων
• Επιτηρούν, περιπολούν και εξακριβώνουν περιστατικά
• Επεμβαίνουν με στόχο τη λήψη προληπτικών μέτρων και την ενημέρωση των πολιτών
• Γνωρίζουν βασικές έννοιες του Αστικού και Ποινικού Δικαίου

Περισσότερες πληροφορίες για την απόκτηση πιστοποιημένης άδειας security καλώντας στο 27410 24464 (934,931,924)

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

Κάντε την εγγραφή σας!

 

Λουτράκι: Xάθηκε ο Μπάμπης.. Μήπως τον είδατε;