Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Κάρολος Χανικιάν απαντά στο Νίκο Λόη για την «απόσχιση των Αγίων Θεοδώρων»

- Advertisement -

Απάντηση στο Νίκο Λόη μέσω του Loutrakiblog.gr, ο επιχειρηματίας Κάρολος Χανικιάν με αφορμή το σημερινό δημοσίευμά μας με τίτλο «Απόσχιση των Αγίων Θεοδώρων;» το οποίο φέρει την υπογραφή του κυρίου Λόη.

O κ. Λόης  αναφέρεται σε δημοσίευση του κ. Χανικιάν στο Facebook και σε κοινή εμφάνισή του με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ κ.Θεόδωρο Πέτρου σε διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού διαμερίσματος Αγίων Θεοδώρων από τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Αναλυτικά η επιστολή-απάντηση του κ. Κάρολου Χανικιάν 

Αξιότιμε κύριε Λόη,

Με αφορμή κείμενό σας που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Loutrakiblog.gr την 19/4/2021 θα ήθελα να απαντήσω τα κάτωθι:

Μεγάλη παρεξήγηση έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι αναφέρομαι στην σελίδα μου στο Facebook ως «πολιτικός υποψήφιος» (Political candidate). Δεν είμαι πολιτικός υποψήφιος κύριε Λόη. Λόγοι που έχουν να κάνουν με τον τύπο του περιεχομένου της σελίδας μου και την προβολή της, με οδήγησαν στην επιλογή αυτής της δραστηριότητας μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων που μου προσέφερε το μέσον (Facebook) σαν επιλογή. Κάπως σαν την επιλογή «Λουτράκι-Περαχώρα-Αγιοι Θεόδωροι» που μου προσφέρεται σαν αποκλειστική επιλογή του τόπου κατοικίας μου.
Συνάμα δεν θα έλεγα ότι είμαι και νέος (στα 63 μου χρόνια πλέον).

Υπονοείτε σαφώς ότι επιδίωξή μου είναι η εκλογή μου στον Δημαρχιακό θώκο του προσδοκώμενου νέου Δήμου. Αυτό μέλλει να αποδειχθεί και μόνο σε περίπτωση που ο Δήμος αυτός δημιουργηθεί. Η προϊστορία μου πάντως, δεν προδίδει ότι έχω τέτοιου είδους διαθέσεις. Αν και ενεργό μέλος με μεγάλη επιρροή στην κοινωνία των Αγίων Θεοδώρων κατά το παρελθόν, ουδέποτε έκανα χρήση της επιρροής αυτής για να ανελιχθώ σε οποιοδήποτε δημοτικό αξίωμα. Η συμμετοχή στα κοινά , τόσο η προσωπική όσο και της οικογενείας μου, εξαντλήθηκε στην παραγωγή έργου κατ’ άλλους υπέρ, κατ’ άλλους κατά της τοπικής κοινωνίας. Μοναδική φορά που διεκδίκησα αξίωμα στα κοινά, ήταν η υποψηφιότητά μου για το τοπικό συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίων Θεοδώρων το 2019. Υποψηφιότητα την οποία αποδέχτηκα όταν μου προτάθηκε ακριβώς λόγω των συνθηκών υποβάθμισης της περιοχής μου, που είχα την αίσθηση ότι αυξάνονταν με ταχείς ρυθμούς από την αρχή της ένταξης στον Καλλικρατικό Δήμο. Ο προβληματισμός μου άλλωστε για την σύνθεση αυτού του Δήμου, με οδήγησε στην επιλογή να θέσω υποψηφιότητα σαν τοπικός κι όχι δημοτικός σύμβουλος όπως μου είχε αρχικά προταθεί. Δεν έδωσα και μάχη για την υποψηφιότητα αυτή, δεν είχα τίποτα να τάξω σε κανέναν, δεν είχα και καμιά κυρίαρχη επιρροή, το σόϊ μου δεν είναι αρκετά μεγάλο και το αποτέλεσμα ήταν μοιραίο. Δεν εκλέχθηκα!

Αν κάτι από τα παραπάνω σας δίνει την εντύπωση ότι έχω πολιτικές φιλοδοξίες και υποκινούμαι από αυτές γι’ αυτά που γράφω και υποστηρίζω, ειλικρινά δεν ξέρω τι να πώ.

Ο κύριος Πέτρου είναι το όντι νέος και πολιτικό πρόσωπο. Με θεσμικό ρόλο και ενεργή ανάμιξη σε όλα τα θέματα του Δήμου μέσα στο σύνολο των ορίων του. Εξελέγη με ψήφους από όλα σχεδόν τα δημοτικά διαμερίσματα από Σχοίνο ως Αγίους Θεοδώρους. Αν το κίνητρό του ήταν ο Δημαρχιακός θώκος, θα ήταν μάλλον προτιμότερο και πιο εφικτό να επιλέξει έναν πιο έντονο αγώνα αναγνωρισιμότητας στα πλαίσια του ενιαίου Δήμου από το αν μπει σε μια διαμάχη με αμφίβολο αποτέλεσμα για να γίνει Δήμαρχος ενός Δήμου 4.000 δημοτών. Την προοπτική του ενιαίου Δήμου επέλεξε να απωλέσει, ίσως επειδή μοιράζεται την αγωνία μου για τον δικό του τόπο.

Όσον αφορά τώρα το «εμπρηστικό» όπως χαρακτηρίζετε περιεχόμενο της ανάρτησής μου, τις «διχαστικές» προτροπές και την παραποίηση της ιστορίας, επιτρέψτε μου να απαντήσω τα εξής:

1. Η κοινή καταγωγή γειτονικών κοινωνικών μορφωμάτων είναι ιστορικά και ανθρωπολογικά αποδεδειγμένη. Δεν αναφέρθηκα σε αυτήν ούτε την αμφισβήτησα ποτέ.

2. Εξ ίσου ιστορικά αποδεδειγμένη είναι η διαφορετική εξέλιξη της κάθε κοινωνίας, ανάλογα με το περιβάλλον μέσα στο οποίο εξελίσσεται.

3. Ακόμα πιο αποδεδειγμένο είναι ότι, δημιουργούνται συνθήκες διάκρισης ενίοτε και μέσα στα πλαίσια της ίδιας κοινωνίας.

4. Οι μεγαλύτερες ιστορικά εντάσεις, δημιουργούνται μεταξύ γειτονικών κοινωνιών με κοινούς στόχους ανάπτυξης. Σε άλλη περίπτωση θα ζούσαμε σε διαφορετικό κόσμο (πολύ καλύτερο).

Δεν αναφέρομαι πουθενά στο κείμενό μου στην καταγωγή των κατοίκων της περιοχής μου και του Λουτρακίου.

Αναφέρομαι αποκλειστικά στους τόπους εγκατάστασης κάποιων ανθρώπων που επέλεξαν διαφορετικά, ακόμα κι αν ήταν αδέλφια. Κάποιοι προτίμησαν να κατέβουν προς τα σκορποχώρια του Σαρωνικού και κάποιοι άλλοι προς το ήδη αστικό κέντρο Λουτράκι.

Η εξέλιξη αυτών των δύο διαφορετικών κοινωνιών, ειδικά μετά την ανοικοδόμηση του 1930, είχε καταιγιστικά διαφορετική δυναμική. Δεν εξετάζω τους παράγοντες που οδήγησαν σ’ αυτή, ούτε κατηγορώ τους Λουτρακιώτες γι’ αυτό.

Πολύ καλά έκαναν και εκμεταλλεύτηκαν όσο μπορούσαν τις δυνατότητες που το περιβάλλον τους πρόσφερε. Απλά, εκεί ξεκίνησε να δημιουργείται η απόσταση στην οπτική, ανεξάρτητα με καταγωγή, ανεξάρτητα με συγγένειες.

Την απαξίωση και τη περιφρόνηση για τον τόπο μου δεν μου την διηγήθηκε κανείς κύριε Λόη, την έζησα.

Τη ζήλεια και τη προσπάθεια μείωσης όταν δημιουργήθηκε ανταγωνισμός το ίδιο. Δεν λέω ότι το κάνουν όλοι, προς Θεού!

Έχω κι εγώ φίλους στο Λουτράκι.

Συγγενείς μάλλον όχι. Ζω όμως στους Αγίους Θεοδώρους κύριε Λόη, βλέπω τι γίνεται κάθε μέρα. Μιλάω με ανθρώπους και ξέρω τι σκέφτονται.

Βλέπω τι γίνεται και σε επίπεδο Δήμου και, πιστέψτε με, το κατανοώ πλήρως! Είμαι επιχειρηματίας και άνθρωπος της αγοράς, κατανοώ τις προτεραιότητες. Κι επειδή ακριβώς οι δικές μας και του Λουτρακίου δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες, γι’ αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι, αυτή η ένωση δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί ποτέ.

Τις συμπεριφορές των παρελθουσών δημοτικών αρχών των Αγίων Θεοδώρων τις ξέρουμε. Τα λάθη επίσης. Ο βιολογικός το ξέρουμε ότι έχει τα βάρη που αναφέρετε.

Το έργο όμως είναι εκεί. Ο βιολογικός υπάρχει εδώ και χρόνια. Το αποχετευτικό έχει επίσης εγκατασταθεί εδώ και χρόνια. Φυσικά μετά από τόσα χρόνια αχρηστίας δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Ακούω φήμες για τερατώδεις κακοτεχνίες. Κανείς όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν μπήκε στο κόπο να με ενημερώσει, εμένα τον απλό δημότη, τι φταίει για τη κατάσταση αυτή ή έστω πιά είναι η κατάσταση.

Ξέρω μόνο ότι κάποια στιγμή σαν δημότης θα πληρώσω το μερίδιό που μου αναλογεί από 2+2 4.000.000 και τα απόβλητά μου θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όπου τέλος πάντων πήγαιναν.

Κι αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν αρμόδιο. Αυτός είναι ο λόγος που προσάπτω στον ενιαίο Δήμο, η αδιαφορία. Αν το έργο μπορούσε να ολοκληρωθεί με τις όποιες συνέπειες, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί 11 χρόνια μετά.

Αν δεν μπορούσε, θα έπρεπε ο Δήμος να με ενημερώσει γιατί κατέστη ανέφικτο και τι πρόκειται να κάνει γι’ αυτό. Φυσικά θα έπρεπε να ασχοληθεί. Ασχολήθηκε; Αν, εν πάσει περιπτώσει, θεωρείτε ότι τα λάθη του παρελθόντος δικαιολογούν το φρενάρισμα του μέλλοντος, σας ενημερώνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος και τα παραδείγματα που έχω τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο ενισχύουν την άποψή μου.

Στόχος μας δεν είναι ο διχασμός, ούτε η έναρξη νέου εμφυλίου. Εσείς τα επικαλείσθε αυτά κύριε Λόη. Σαν να είναι ο διαχωρισμός του Δήμου αιτία να πάρουμε τα όπλα! Στόχος μας είναι να επανορθώσουμε μια διοικητική αβλεψία με ολέθριες συνέπειες για τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον που ζουν.

Δεν μας υποκινεί καμία Motor Oil, γιατί άλλωστε;

Μια χαρά πάνε τα σχέδια επέκτασής της, αφού ο κυρίαρχος Δήμος στον Κορινθιακό δεν υφίσταται καμία συνέπεια από αυτήν. Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών ακινήτων στο Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους δεν με πλησίασαν ούτε καν όταν χρειάστηκε να πουλήσω το μερίδιο μου στην οικογενειακή περιουσία.

Με δικηγόρους και συμβολαιογράφους είχα επαφή. Δεν τους γνωρίζω ούτε κατ’ όνομα. Αφεντικά και δραγουμάνους δεν έχω, έχω ξεπεράσει και την ηλικία που μπορούσα να τους ανεχτώ.

Πριν λοιπόν προχωρήσετε σε περαιτέρω χαρακτηρισμούς και κατηγορίες, θα σας παρακαλέσω να στοιχειοθετήσετε, όπως στοιχειοθετώ κάθε συμπέρασμα το οποίο παραθέτω.

Διαβάστε την επιστολή του κυρίου Νίκου Λόη, στην  οποία απαντά ο κύριος Κάρολος Χανικιάν

Απόσχιση των Αγίων Θεοδώρων;; Απαντά ο Νίκος Λόης

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να καλημερισω εδω τον αγαπητο κυριο Καρολο Χανικιαν και απλως να του πω οτι χαριν στο ομωνυμο ξενοδοχειο που δημιουργησαν οι προγονοι του, ανακαλυψανε η γιαγια και ο παππους μου εκει κατα το ετος 1976 τους Αγιους Θεοδωρους αποκτωντας εκει ενα ωραιο και χαρισματικο σπιτακι ακριβως εκει που “σκαει” το κυμα(η γιαγια μου το αποκαλουσε λογω αυτης της θεσεως του και ως “σπιτι-καραβι”) ζωντας και περνωντας εκει καθε καλοκαιρι τα καλυτερα χρονακια της ζωης μου(μας)… Τωρα και εν ετη 2021 προ διαγραφεται πλεον ενα νεος κυκλος ζωης και ενα καινουργιο ξεκινημα για το ιστορικο και εμβληματικο αυτο ξενοδοχειο, που μετατρεπεται με ταχεις ρυθμους απο οτι μαθαινω, σε ενα καταπληκτικο και υπερσυγχρονο resort-στολιδι για την περιοχη αυτη και οχι μονο. Να ευχηθω καλη επιτυχια(που την θεωρω αλλωστε σιγουρη και δεδομενη) στην νεα του αυτη πορεια και εποχη. Τ.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog