Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Ταγαράς: «Η Διώρυγα αποκτά σύστημα 24ωρης παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης»

- Advertisement -

Εγκρίθηκε σήμερα το από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το έργο, προϋπολογισμού 300.000 €.

«Η Διώρυγα της Κορίνθου αποκτά σύστημα παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης. Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από αίτημά μου, χρηματοδοτεί με 300.000 € το απαραίτητο σύστημα που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και θα προειδοποιεί για πιθανές καταπτώσεις 24 ώρες το 24ωρο!

Η Διώρυγα της Κορίνθου, είναι γνωστό, ότι αποτελεί για εμένα προσωπικά, θέμα μείζονος προτεραιότητας! Η αποκατάστασή της συνολικά είναι εθνικό θέμα με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις. Προχωράμε με αποφασιστικότητα και σταθερά βήματα για να καταστεί η Διώρυγα της Κορίνθου ασφαλής, σύγχρονη, ένας αναπτυξιακός πόλος διεθνούς εμβέλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου να εντάξει στα χρηματοδοτικά του προγράμματα το έργο «Εγκατάσταση συστήματος διαχρονικής παρακολούθησης-έγκαιρης προειδοποίησης στη Διώρυγα Κορίνθου», προϋπολογισμού 300.000 €.

Ο κύριος Ταγαράς, να σημειωθεί ότι είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η διοίκηση του Πράσινου Ταμείου να πληροφορηθεί λεπτομερώς για την αναγκαιότητα εγκατάστασης ενός συστήματος παρακολούθησης και έγκαιρης ειδοποίησης στη Διώρυγα της Κορίνθου. Ειδικότερα, είχε καταστήσει σαφές ότι σε συνέχεια του φαινομένου των συνεχών καταπτώσεων των πρανών στη Διώρυγα της Κορίνθου και με δεδομένο ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφάλειας απαιτούνται άμεσες ενέργειες

για την εξασφάλιση της ευστάθειας των πρανών και την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση νέων πιθανών καταπτώσεων.

 

Προχωρά ο αναδασμός στο Φενεό

Κιάτο: Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις (φωτο)

Επισκόπηση των αρδευτικών έργων της Πελοποννήσου στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Δήμος Σικυωνίων: Πάνω από 1300 συμπολίτες μας θα λάβουν δωρεάν προϊόντα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Επιμελητήριο Κορινθίας: «Σφάζεται» η αντιπολίτευση με τη συμπολίτευση

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog