Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιστορική απόφαση Μπάιντεν για τη γενοκτονία των Αρμενίων .Τι σηματοδοτεί

- Advertisement -

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης, αναλύει στην εκπομπή «Τώρα Ο,τι Συμβαίνει» την κίνηση του Μπάιντεν να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων και τι σημαίνει αυτό για την γενοκτονία των Ποντίων

αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Αμερικανό πρόεδρος Μπάιντεν έχει δυο διαστάσεις, μπορεί να ξεκινήσει διαδικασία συλλήψεων, όπως έγινε με Ναζί και αποδόσεως αποζημιώσεων. Αυτό φοβόταν εξαρχής η Τουρκία, τόνισε ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Ιωάννης Μάζης, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ο,τι Συμβαίνει» και τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

 

Ο κ. Μάζης σημείωσε ότι η δεύτερη πτυχή αυτής της αναγνώρισης αφορά στη στάση της Τουρκίας απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα. «Ο Μπάιντεν δηλώνει στον Ερντογάν ότι πλέον οι συμπεριφορές του δεν θα γίνονται αποδεκτές από τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άρα αν συνεχίσει ο Ερντογαν θα δεχθεί κλονισμό», είπε ο κ. Μάζης.

«Οι Αρμένιοι πάλεψαν έναν αιώνα να αναγνωρίσουν τη γενοκτονία και τα κατάφεραν. Εμείς για την Ποντιακή γενοκτονία κάτι ψιθυρίσαμε επί Ανδρέα Παπανδρέου και δεν το συνεχίσαμε γιατί ενοχλούμε τον γείτονα. Τώρα είναι πρόσφορο το έδαφος για να το επαναφέρουμε», υπογράμμισε ο καθηγητής.

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΟ LB ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΩΝ ΠΟΛΥΛΟΓΑΔΩΝ.

  2. Όταν ο υπομονετικός άνθρωπος κάνει “μπαμ” δεν γυρίζει πίσω ούτε για να δει το μέγεθος της καταστροφής λέγανε οι παλιοί σοφοί άνθρωποι. Οι νέοι λένε αυτά που λέει ο ΚΕΦΆΛΑΙΑΣ. Αντρέας

  3. ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ Ο ΤΥΠΑΚΟΣ ΕΔΩ, ΕΓΩ ΠΑΩ ΠΑΣΟ. ΣΥ ΛΕΓΕΙΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog