Το πιστό αντίγραφο του Ναυαγίου της Ζακύνθου στον Κορινθιακό Κόλπο

Γαλαζοπράσινα νερά, λευκή άμμος, «αγκαλιασμένη» από επίσης λευκούς, κάθετους βράχους και τόσο μικρή που μοιάζει σχεδόν ιδιωτική, η παραλία «X» δίνει την αίσθηση πως βρίσκεται κρυμμένη σε κάποια ξεχωριστή γωνιά του Ιονίου, έτοιμη να σαγηνεύσει τους λάτρεις της ελληνικής, νησιώτικης ομορφιάς.

Στην πραγματικότητα, όμως, όσο κι αν η εικόνα της παραπλανά ακόμα και τους πιο πολυταξιδεμένους, η ονειρική αυτή παραλία βρίσκεται στο Λουτράκι και απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αττική (1 ώρα και 45 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας πιο συγκεκριμένα) και θεωρείται ιδανική για όσους έχουν το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου στη λίστα με τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας.

Η εν λόγω παραλία παρουσιάζεται -όχι άδικα!- ως μία μικρογραφία του «Ναυαγίου» με μοναδική εξαίρεση πως η αμμουδιά της δεν «φιλοξενεί» τίποτα περισσότερο από λευκή άμμο, βότσαλα και… λουόμενους.

Σκηνικό και χρώματα Ιονίου

Η αλήθεια είναι πως αν σου έλεγαν «θα πάμε στην παραλία «X», μετά το Λουτράκι, χωρίς να σου δείξουν σχετικές φωτογραφίες ή βίντεο θα ήταν αδύνατο να προετοιμάσεις τον εαυτό σου γι’ αυτό που θα αντίκρυζες. Η παραλία είναι «χωμένη» ανάμεσα σε πελώριους βράχους, ενώ τα νερά της είναι πάντα καθαρά, αλλά πολύ βαθιά γεγονός που καθιστά σαφές πως δεν ενδείκνυνται για θαλάσσιες περιπέτειες μακριά από τη στεριά.

Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη διάσημη Σπηλιά της Φώκιας, και ως λέγεται οφείλει την ιδιομορφία της στην κατάρρευση ενός ασβεστολιθικού πευκόφυτου βουνού το οποίο δημιούργησε με τα χρόνια το τόσο ιδιαίτερο, νησιώτικο σκηνικό που την περιβάλλει.

Προσοχή όμως: Η ομορφιά της κρύβει κινδύνους. Λουόμενοι έχουν πολλάκις σχολιάσει πως η κατάρρευση μεγάλων κομματιών πέτρας είναι συχνό φαινόμενο γι’ αυτό και κρίνεται απαραίτητο οι επισκέπτες να κρατούν μία απόσταση ασφαλείας από τους βράχους τόσο όταν κολυμπούν αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής στους στην αμμουδιά.

Επιπλέον, αν και είναι σαφώς ευκολότερα και αασφαλέστερα προσβάσιμη μέσω θαλάσσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν να πουν το «ναι» στην επικίνδυνη κατάβαση των βράχων προκειμένου να κολυμπήσουν στα ειδυλλιακά νερά της.  Εμείς δε θα το συνιστούσαμε !

Η «X-Beach» δεν θα μπορούσε να είναι οργανωμένη, συνεπώς το νερό και τα σνακ είναι απαραίτητα κατά την επίσκεψή σου εκεί.

Κάπου εδώ, δυστυχώς, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε, ότι συχνά ο ανθρώπινος παράγοντας καταλήγει να αμαυρώνει τη φήμη της συγκεκριμένης παραλίας. Αιτία, τα δεκάδες σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους ανεύθυνοι και ασυνείδητοι λουόμενοι, ξεχνώντας πως στην περίπτωση αυτή δεν θα βρεθεί κάποιος εργαζόμενος να αναγκαστεί να τα μαζέψει!

Ας επιστρέψουμε στα ευχάριστα όμως. Αν αποφασίσεις να την εξερευνήσεις, τώρα είναι η ιδανική περίοδος! Ο κόσμος είναι ελάχιστος, τα νερά κρυστάλλινα και οι αποστάσεις δεδομένες.

Διπλανές παραλίες που μπορείς να επισκεφτείς, η παραλία της Μυλοκοπής, η Σκαλωσιά, τα μικρά Στραβά και τα Στραβά όπου υπάρχει το ένα και μοναδικό εστιατόριο – kafe bar για καλό φαγητό, φρέσκα ψάρια απο τον Κόλπο των Αλκυονίδων και προμήθειες αν χρειστείτε, όπως νερά, πάγος κ.α !

Αλήθεια τώρα, ακόμα το σκέφτεσαι;

Η μαγευτική παραλία στο Λουτράκι που θυμίζει το “Ναυάγιο” της Ζακύνθου (video)