Μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά τη νύχτα σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου, πολύ κοντά στο οικιστικό κομμάτι. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής εκκενώνουν τα χωριά του Σχίνου και της Αγίας Σωτήρας.

Η φωτιά εξελίσσεται σε εξαιρετικά επικίνδυνη και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα απειλεί τα πρώτα σπίτια του οικισμού του Σχίνου Λουτρακίου Κορινθίας.

Ήδη με εισήγηση του επικεφαλής της Πυροσβεστικής και με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκκενώνονται τα χωριά του Σχίνου και της Αγίας Σωτήρας. Ταυτόχρονα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην διασταύρωση Αλεποχωρίου και στο ρεύμα προς Σχίνο.

Ο κίνδυνος είναι μεγάλος, θεωρείται ως η πρώτη μεγάλη και πλέον επικίνδυνη φωτιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου και καταφτάνουν διαρκώς ενισχύσεις από Αττική και από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου ακόμα και από την Αρκαδία, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως περίπου 5 μποφόρ και με νοητή κατεύθυνση του πύρινου μετώπου τα Γεράνια Όρη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το στοίχημα της Πυροσβεστικής είναι τεράστιο, καθώς καλείται όχι μόνο να προστατέψει τις περιουσίες και τους ανθρώπους στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και να αποτρέψει, μέσα στην νύχτα και με κάθε τρόπο, το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να φύγει προς τα Γεράνια με κατεύθυνση μετά προς Αγίους Θεοδώρους και Κινέτα…

Στο σημείο έχουν άμεσα κινητοποιηθεί και επιχειρούν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες αυτή τη στιγμή, από 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και το ΜΕΤΠΕ, ενώ ενδέχεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο οι χερσαίες δυνάμεις μέχρι να έρθει το πρωί και να μπορέσουν να επιχειρήσουν αεροσκάφη.

 

ΦΩΤΙΑ στο Σχίνο: Κάτοικοι μην κυκλοφορείτε στους δρόμους. Βοήθηστε στο έργο των Αρχών

Φωτιά Σχίνος: Εκκληση της Αστυνομίας να μην κυκλοφορούν οι κάτοικοι

Φωτιά Σχίνος Κορινθίας: Σπεύδουν συνέχεια δυνάμεις (βίντεο – φώτο)

Δύσκολη νύχτα. Εντολή εκκένωσης του Σχίνου Λουτρακίου

ΤΩΡΑ- Οι δασοπυροσβέστες ζητούν ενισχύσεις στο Σχίνο

ΤΩΡΑ- Σκηνικό κολάσεως, μεγάλη φωτιά στο Σχίνο, καίγονται σπίτια…