Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σχίνος: 20.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής

- Advertisement -

20.000 στρέμματα ενός πυκνού παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη μέχρι στιγμής από την φωτιά που ξεκίνησε χθες από το Σχίνο Λουτρακίου, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση για την μεγάλη πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στον Σχίνο και πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μπορεί το πρωί με τη συνδρομή ισχυρών επίγειων κι εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων να ήταν σε ύφεση, από το μεσημέρι, ωστόσο, συνεχίζει το καταστροφικό έργο της στα Γεράνεια, καθώς οι άνεμοι ενισχύθηκαν σημαντικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε πως όλα τα διαθέσιμα μέσα εναέριας πυρόσβεσης έπεσαν στη «μάχη» κατά της μεγάλης πυρκαγιάς τονίζοντας ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάσπαρτοι οικισμοί και ως εκ τούτου διατάχθηκε η προληπτική εκκένωση εκατοντάδων πολιτών.

Ο κ. Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ελαιώνα και από καύση υπολειμμάτων και κλαδιών, κάτι που διαχειρίζεται το κλιμάκιο της Δ/νσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που διερευνά τα αίτια της φωτιάς από χθες το βράδυ.

Είναι δύσκολη η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε πως είναι μια μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες.

 

 

Συστάσεις για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από το νέφος δασικών πυρκαγιών

Καμμένο τοπίο στο Σχίνο Κορινθίας (εικόνες)

Νέο μήνυμα από το 112. Εκκενώνονται και άλλες περιοχές

ΤΩΡΑ – Μαίνεται η φωτιά στο Σχίνο (video)

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κριμα! Αναμφιβολα επροκειται για μια τεραστια βιβλικη καταστροφη σε εναν απο τους ωραιοτερους, οσο και τελευταιους εναπομειναντες πνευμονες πρασινου πλησιον της Αττικης… Το ευτυχημα βεβαια, καθως και το κυριοτερο ολων φυσικα, ειναι πως μεχρις στιγμης δεν εχει υπαρξει ουδεμια απολυτως απωλεια ανθρωπινης ζωης… Τ.Ζ.

  2. Πανω απο 20.000 στρεμματα καμμενα… Πολυ, κριμα! Αναμφιβολα επροκειται για μια τεραστια βιβλικη καταστροφη σε εναν απο τους ωραιοτερους πευκοτοπους οσο και τελευταιους εναπομειναντες πνευμονες πρασινου πλησιον της Αττικης… Το ευτυχημα βεβαια, καθως και το κυριοτερο ολων φυσικα, ειναι πως μεχρις στιγμης δεν εχει υπαρξει καμια απολυτως απωλεια ανθρωπινης ζωης… Τ.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog