Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δύναμη Δημιουργίας: “Όχι στα λύματα άλλων περιοχών στο Λουτράκι”

- Advertisement -

Η παράταξη “Δύναμη Δημιουργίας” της Μαρίας Πρωτοπαππά στο Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας  – Αγίων Θεοδώρων, σε ανακοίνωση της για τα λύματα στο Λουτράκι αναφέρει:

Το ομόφωνο ΟΧΙ της αντιπολίτευσης το 2011 στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο και το: «Δεν θα κάνουμε βοθρατζίδικο το Λουτράκι» η Δημοτική Αρχή του κου Γκιώνη το ξέχασε. Το ξέχασε ο ίδιος.

Ο σημερινός δήμαρχος και τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου είχε δηλώσει με τρόπο κατηγορηματικό μεταξύ άλλων: “Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο εγώ προσωπικά να ψηφίσω ένα τέτοιο πράγμα, να έρχονται όλα τα βοθρολύμματα από τη Βόχα εδώ. Ξέρετε τι βρώμα θα γίνει; Καινούριες δεξαμενές στο βιολογικό για να μας φάει η βρώμα; Mε 50 εκατομμύρια ξέρετε τι δεξαμενές βοθρολυμάτων θα έχουμε; Τι μυρωδιές;…Είναι δυνατόν να μετατρέψουμε το Λουτράκι σε βοθρατζίδικο;”

Κι όμως στις 24 Μαίου του 2021 εγκρίθηκε με τη συναίνεση του ιδίου η επέκταση – αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Κορίνθου-Λουτρακίου και το δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Βέλου Βόχας με κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων Άσσου-Λεχαίου–Βόχας στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Κορίνθου–Λουτρακίου, μη έχοντας την πολιτική ευθιξία να διαβουλευτεί με το Δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες. Υποτακτικά σκύβει το κεφάλι σε απαιτήσεις τρίτων.

Αντί να υψώσει το ανάστημα του Δήμου που εκπροσωπεί και να ακουστεί ένα βροντερό ΟΧΙ στα λύματα άλλων περιοχών στο Λουτράκι, αντί να σεβαστεί τον χαρακτήρα και το μέλλον της αναγνωρισμένης από το 1925 Λουτρόπολης μας, αντί να επεκτείνει το Δίκτυο αποχέτευσης στο σχέδιο πόλης και στις γειτονικές κωμοπόλεις και χωριά και να διασφαλίσει την δυνατότητα ένταξης αυτών στην ίδια μονάδα, αντί να φροντίσει για την λειτουργία του βιολογικού των Αγίων Θεοδώρων, αντί της τουριστικής ανάπτυξης, ιδιαίτερα σε ένα κομβικό και ιστορικό σημείο, τον Ισθμό, αντί της δημιουργίας και συμπλήρωσης υποδομών στο δήμο μας, λειτουργεί με αδιαφάνεια, μυστικοπάθεια και επιπολαιότητα σε θέματα σοβαρά που θα καθορίσουν το μέλλον και τον χαρακτήρα της ανάπτυξης του τόπου μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και την κοινή γνώμη.

Ο κύριος Γκιώνης το 2011 μιλούσε για βοθρολυματική ανάπτυξη. Τώρα τι έχει να πει φέρνοντας τις αφοδεύσεις της Βόχας στο Λουτράκι; Ότι αυτό είναι ανάπτυξη για την περιοχή μας ή ότι κατορθώσαμε να είμαστε ικανοί μόνο για τέτοια ανάπτυξη;

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

 

*φώτο αρχείου

 

Οι δήμοι καλούνται να δηλώσουν τι έκαναν για τον covid

Γ.Ψυχογιός: Άμεση στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων του Σχοίνου

Κάλεσμα από τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σχίνου για την φωτιά στα Γεράνεια

Τροχαίο στις Κεχριές Κορινθίας με τραυματίες (φωτο)

Πως να προφυλαχθείτε από τα κουνούπια – Οδηγίες από το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog