Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Τουρισμός για όλους»: Πρόγραμμα επιδότησης διακοπών ακόμη και στο 100%!

- Advertisement -

Επιδότηση των διακοπών ακόμη και σε ποσοστό 100% προσφέρει το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού.

Τουρισμός για Όλους: Έρχεται νέο πρόγραμμα – Ποιους θα αφορά

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα διακοπών στη χώρα μας μέσω 365. 603 vouchers σε Έλληνες από το καλοκαίρι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Το 2021 δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης των vouchers από τους δικαιούχους, ακόμη και για διαμονή μικρότερη των 4 διανυκτερεύσεων, ενώ αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό της επιδότησης της διαμονής (π.χ. για διαμονή 2 ή 3 διανυκτερεύσεων επιδοτείται πλέον το σύνολο του κόστους (ανώτατο ποσό 40 ευρώ/ημέρα κατ’ άτομο) ενώ στις 4 διανυκτερεύσεων η επιδότηση ανέρχεται στο 80% της δαπάνης (,ε ανώτατο τα 30 ευρώ/ημέρα για κάθε άτομο).

Μάλιστα για τα ΑΜΕΑ, η επιδότηση της διαμονή καλύπτει το σύνολο της δαπάνης (100%) για οποιαδήποτε διάρκεια διαμονής

Φέτος στο πρόγραμμα εντάσσονται και νέα καταλύματα ή τουριστικά γραφεία – πάροχοι.

 

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 είναι το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός»;

Όχι, πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής: www.tourism4all.gov.gr ενώ το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ www.oaed.gr .

Έχω χάσει τον κωδικό voucher, πως μπορώ να τον ανακτήσω;

Θα συνδεθείτε στην εφαρμογή www.tourism4all.gov.gr με τους κωδικούς taxisnet που χρησιμοποιήσατε για να υποβάλετε την αίτησή σας και θα δείτε την αίτηση και τον κωδικό voucher που αντιστοιχεί. Ακολουθήστε την διαδρομή ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΣΥΝΔΕΣΗ (πράσινο κουμπί), μετά την καταχώρηση των κωδικών σας, θα σας ζητηθεί να πατήσετε ξανά σύνδεση και να επιβεβαιώσετε τον ΑΦΜ σας, στη συνέχεια θα εμφανιστεί η αίτηση και ο κωδικός του voucher. Το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει πρόσβαση στον κωδικό αριθμό voucher καθώς πρόκειται για προσωπικό σας δεδομένο.

Ο κατηγορίες vouchers:

Για το πρόγραμμα τουρισμός για όλους υπάρχουν δύο κατηγορίες δικαιούχων:

• Δικαιούχοι με voucher για καταλύματα

Οι δικαιούχοι με voucher καταλύματος έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων και να κάνουν κράτηση. Δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατηγορίας voucher. Η διαμονή σε κατάλυμα μπορεί να είναι για 2 ή 3 ή 4 διανυκτερεύσεις όχι συνδυασμός.

• Δικαιούχοι με voucher για τουριστικό γραφείο: Οι δικαιούχοι με voucher τουριστικού γραφείου έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ των τουριστικών γραφείων που έχουν ενταχθεί στο μητρώο παρόχων – τουριστικά γραφεία.  Δεν είναι δυνατή η αλλαγή κατηγορίας voucher.

Οι δικαιούχοι vouchers τουριστικών γραφείων δεν επιλέγουν κατάλυμα από το μητρώο παρόχων καταλυμάτων. Μπορούν να δημιουργήσουν σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο ένα τουριστικό πακέτο που θα συνδυάζει δύο τουλάχιστον υπηρεσίες, αναφέρουμε ενδεικτικά: ▪ ξενοδοχείο + μεταφορά, ▪ ξενοδοχείο + μουσείο, ▪ ξενοδοχείο + γεύματα, ▪ ξενοδοχείο + μεταφορά + μουσείο, ▪ γεύματα + δραστηριότητα, ▪ μεταφορά + καταδύσεις κ.ο.κ.

Το ξενοδοχείο που θα επιλεγεί μέσω τουριστικού γραφείου δεν είναι απαραίτητο να εντάσσεται στο μητρώο παρόχων καταλυμάτων. Αν τυχαίνει να περιλαμβάνεται στο μητρώο η τιμή συνεργασίας ισχύει μονο για τους δικαιούχους vouchers καταλυμάτων.

Δεν υπάρχει περιορισμός στις ημέρες που διαρκεί ένα τουριστικό πακέτο, μπορεί να είναι 1 ή και περισσότερες ημέρες.

Πού θα βρω τον κατάλογο των καταλυμάτων

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται.

Οριστικό μητρώο παροχων – καταλυματα – πο’υ θα βρω τον καταλογο των τουριστικων γραφειων:

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr και επικαιροποιείται.

Οριστικό μητρώο παρόχων – τουριστικά γραφεία.

Θα πρέπει να δηλώσω το κατάλυμα ή τουριστικό γραφείο που θα επιλέξω κατά την υποβολή της αίτησης; Η επιλογή του καταλύματος ή του τουριστικού γραφείου γίνεται μεταξύ του αντίστοιχου μητρώου παρόχων αφού έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος του προγράμματος.

 

ΕΟΔΥ: Aύξηση των κρουσμάτων, μειώθηκαν οι θάνατοι

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – Καθαρισμός και διαμόρφωση της παραλίας Ποσειδωνίας το Σάββατο 5.6.21

Ευχαριστήριο μήνυμα αναγνώστη προς το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου

Άγιοι Θεόδωροι: Ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν rapid test του Δήμου – Τα αποτελέσματα

“Έφυγε” από τη ζωή ο Κυριάκος Μαυρογιάννης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog