Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

‘Εγγραφο «φωτιά» της Αστυνομικής Διεύθυνσης για το δρόμο Σχίνο-Στραβά. Όχι από την Περιφέρεια (έγγραφα)

- Advertisement -

Διαβάστε μόνο στο loutrakiblog.gr

Με έγγραφό της στις 21 Απριλίου 2021, η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, υπογράφοντος του ιδίου του  Αστυνομικού Δ/ντή κ. Χαράλαμπου Τετράδη, κοινοποιούμενο στους αρμοδίους, Περιφέρεια, Δήμο κλπ. εφιστά την προσοχή και ζητά την διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του δρόμου Σχίνου-Στραβά, για λόγους πολιτικής προστασίας, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δρόμος αυτός (δύσκολα έως καθόλουπροσβάσιμος για τα πυροσβεστικά οχήματα και ΙΧ) είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς για τους κατοίκους του Σχίνου και των οικισμών Στραβά, Πετρίτα, Σκαλωσιά κ.α.

Πριν λίγες μέρες κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Σχίνο και ενώ η Αστυνομία είχε αποκλείσει την πρόσβαση των οχημάτων από Πίσια για Σχίνο και αντίστροφα, η μοναδική ανοιχτή οδός, ήταν, ας μας επιτραπεί η έκφραση, ο κατσικόδρομος Σχίνος-Στραβά.

Σε περίπτωση δε, που άνεμοι άλλαζαν κατεύθυνση, θα θρηνούσαμε ανθρώπινες ζωές και στο Σχίνο και στα Στραβά και στην Πετρίτα και στη Σκαλωσιά και στη Μυλοκοπή και σε άλλους οικισμούς αφού πλέον η μόνη διαφυγή σε περίπτωση φωτιάς γίνεται δια θαλάσσης..

Ο Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής κ. Αχιλλέας Τζουβάρας που συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης της προπέρσινης πυρκαγιάς στα Γεράνεια, σε αυτοψία του, τότε, στην περιοχή, δήλωσε στο loutrakiblog.gr «αν δεν ανοίξει αυτός ο δρόμος, θα γίνετε Μάτι Νο 2»…

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για άλλη μια φορά πολύ νωρίς, αφού εκτός των άλλων θα γίνεται καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

Ψεύτικες υποσχέσεις της Περιφερειακής Αρχής Νίκα καταγγέλουν οι άνθρωποι του Σχίνου και των τριγύρω οικισμών, στο loutrakiblog.gr

«Μόνο υποσχέσεις και φωτογραφίες είναι όλοι τους ! Μας έλεγαν ψέμματα ότι θα χρηματοδοτήσουν το έργο και τώρα λένε ότι το έργο είναι δημοτικό. Οτι είναι δασικό, ότι είναι στο διάστημα….» αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Δείτε το έγγραφο των Επαγγελματιών του Σχίνου και την απάντηση της Περιφέρειας

 

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog