Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: Η αντιπολίτευση δεν θα παρευρεθεί στο δημοτικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας

- Advertisement -

Ο κύριος Δήμαρχος, συνεχίζοντας να ταλαιπωρεί τον δήμο και τις τοπικές κοινωνίες, εμμένει στην τακτική να αποφασίζει μόνος του, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ερήμην των δημοτών, για πολύ σοβαρά θέματα, όπως:

• Να φέρει τα βοθρολύμματα της Κορινθίας στον βιολογικό του Ισθμού.
• Ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής να μη λειτουργήσει το υδροθεραπευτήριο τον Ιούνιο.
• Να μην ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, προς λήψη απόφασης, για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας, σε συνεργασία με άλλους δύο Δήμους του Νομού, με την επωνυμία ’’ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.’’.
• Να μην εκτελεί τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα της Τουριστικής.
• Να μην διαβουλεύεται τα θέματα πολιτικής προστασίας.
• Να μην φέρει σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση όλων των έκτακτων αναγκών, όπως η πρόσφατη φωτιά στον Σχίνο.

Τα κατορθώματα αυτά του κ. Δημάρχου, τα οποία πολλαπλασιάζονται με την πάροδο του χρόνου, μόνον αφελείς μπορούν να διατηρούν ελπίδες ότι θα είναι τα τελευταία.

Διακατεχόμενος από το αίσθημα του βοναπαρτισμού και αρνούμενος να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικά θέματα, απαξιώνει τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης.

Στους αυτοδιοικούμενους πολίτες, την πλειοψηφία των οποίων εκπροσωπούμε, παραχωρεί πλέον μόνον την αυτοδιοίκηση της περιφρόνησης και του παραγκωνισμού τους.

Καταγγέλουμε τον κ. Δήμαρχο για την απαξιωτική τακτική του στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, για την περιφρόνηση των δημοτών, για την μη εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη μη λήψη αποφάσεων, σε μείζονα θέματα του Δήμου μας, για την έλλειψη ενημέρωσης, για την υποτίμηση και υποβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Επειδή και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις ότι το κατρακύλισμα αυτό μπορεί να αναστραφεί διαλύονται και οι οποιεσδήποτε επαγγελίες και υποσχέσεις του κ. Δημάρχου ηχούν πλέον ψεύτικα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρέχουμε την ανοχή μας σε ζημιογόνες και χρεωκοπημένες επιλογές.

Για τους λόγους αυτούς δεν θα παρευρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, 11/6/2021, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η όποια απόφαση του Δημάρχου, χωρίς έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι αντιθεσμική και παράτυπη.

Ο κύριος Δήμαρχος πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι το ‘’Διατάζομεν και Αποφασίζομεν’’ έχει πλέον καταργηθεί και μάλιστα προ πολλού και ότι η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα του Δήμου μας.

 

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

 

Σχόλιο LB

**Το υδροθεραπευτήριο είχε αναστείλλει τη λειτουργία του λόγω κορονοϊού, βάσει των κυβερνητικών οδηγιών και  οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή ως oρίζει ο Νόμος.

Σύμφωνα με  πληροφορίες μας, αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του τέλη Ιουνίου.

 

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχω την αίσθηση ότι οι κύριοι και κυρίες της αντιπολίτευσης θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα πειθαρχικα όργανα. Αυτή η τακτική της αποχής, της αποχώρησης και του μόνιμου αρνητισμου, μόνο κακό κάνουν στο Δήμο, στους δημότες και στις μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.

  2. Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, όλα τα υδροθεραπευτήρια στη χώρα επαναλειτουργούν κανονικά από την 31 Μαϊου 2021με κρατική εντολή, όπως άλλωστε λειτουργούν και όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες στη χώρα, που είναι πλέον όλα ανοικτά.
    Οι εργαζόμενοι του υδροθεραπευτηρίου δεν βρίσκονται σε αναστολή, γιατί δεν προβλέπεται από το νόμο, αλλά βρίσκονται σε κανονική άδεια, αναμένοντας πότε θα ξεκινήσουν και πάλι την εργασία τους.

  3. Για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, όλα τα υδροθεραπευτήρια στη χώρα επαναλειτουργούν κανονικά από την 31 Μαϊου 2021με κρατική εντολή, όπως άλλωστε λειτουργούν και όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες στη χώρα, που είναι πλέον όλα ανοικτά.Οι εργαζόμενοι του υδροθεραπευτηρίου δεν βρίσκονται σε αναστολή, γιατί δεν προβλέπεται από το νόμο, αλλά βρίσκονται σε κανονική άδεια, αναμένοντας πότε θα ξεκινήσουν και πάλι την εργασία τους.

  4. Κρατηθείτε όλοι χέρι χέρι μην αφήνετε ο ένας τον άλλο και καλό φούντο στις επόμενες εκλογές το καλύτερο δώρο στον ισόβιο δημαρχο Γκιωνη

  5. Προσωπικά διαβάζω με μεγάλη λύπη μυνήματα περί “ισόβιου δήμαρχου” για τον Γκιώνη. Μου προκαλεί μια κατάθλιψη όταν ως πολίτες θεωρούμε ότι για τον Δήμο μας το καλύτερο είναι ο ….Γκιώνης.Μάλλον στην περίπτωση μας ταιριάζει γάντι ότι έχουμε αυτό που μας αξίζει. Πόσο θλιβερό για τα παιδιά μας και τις νεότερες γενιές!!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog