Ο κύριος Δήμαρχος, συνεχίζοντας να ταλαιπωρεί τον δήμο και τις τοπικές κοινωνίες, εμμένει στην τακτική να αποφασίζει μόνος του, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή ερήμην των δημοτών, για πολύ σοβαρά θέματα, όπως:

• Να φέρει τα βοθρολύμματα της Κορινθίας στον βιολογικό του Ισθμού.
• Ερήμην του Διοικητικού Συμβουλίου της Τουριστικής να μη λειτουργήσει το υδροθεραπευτήριο τον Ιούνιο.
• Να μην ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, προς λήψη απόφασης, για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας, σε συνεργασία με άλλους δύο Δήμους του Νομού, με την επωνυμία ’’ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.’’.
• Να μην εκτελεί τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τη βιωσιμότητα της Τουριστικής.
• Να μην διαβουλεύεται τα θέματα πολιτικής προστασίας.
• Να μην φέρει σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση όλων των έκτακτων αναγκών, όπως η πρόσφατη φωτιά στον Σχίνο.

Τα κατορθώματα αυτά του κ. Δημάρχου, τα οποία πολλαπλασιάζονται με την πάροδο του χρόνου, μόνον αφελείς μπορούν να διατηρούν ελπίδες ότι θα είναι τα τελευταία.

Διακατεχόμενος από το αίσθημα του βοναπαρτισμού και αρνούμενος να συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο σημαντικά θέματα, απαξιώνει τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης.

Στους αυτοδιοικούμενους πολίτες, την πλειοψηφία των οποίων εκπροσωπούμε, παραχωρεί πλέον μόνον την αυτοδιοίκηση της περιφρόνησης και του παραγκωνισμού τους.

Καταγγέλουμε τον κ. Δήμαρχο για την απαξιωτική τακτική του στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, για την περιφρόνηση των δημοτών, για την μη εκτέλεση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για τη μη λήψη αποφάσεων, σε μείζονα θέματα του Δήμου μας, για την έλλειψη ενημέρωσης, για την υποτίμηση και υποβάθμιση της πολιτικής ζωής του τόπου μας.

Επειδή και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις ότι το κατρακύλισμα αυτό μπορεί να αναστραφεί διαλύονται και οι οποιεσδήποτε επαγγελίες και υποσχέσεις του κ. Δημάρχου ηχούν πλέον ψεύτικα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρέχουμε την ανοχή μας σε ζημιογόνες και χρεωκοπημένες επιλογές.

Για τους λόγους αυτούς δεν θα παρευρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, 11/6/2021, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Η όποια απόφαση του Δημάρχου, χωρίς έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα είναι αντιθεσμική και παράτυπη.

Ο κύριος Δήμαρχος πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι το ‘’Διατάζομεν και Αποφασίζομεν’’ έχει πλέον καταργηθεί και μάλιστα προ πολλού και ότι η Δημοκρατία είναι το πολίτευμα του Δήμου μας.

 

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

 

Σχόλιο LB

**Το υδροθεραπευτήριο είχε αναστείλλει τη λειτουργία του λόγω κορονοϊού, βάσει των κυβερνητικών οδηγιών και  οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστολή ως oρίζει ο Νόμος.

Σύμφωνα με  πληροφορίες μας, αναμένεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του τέλη Ιουνίου.