Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκίνησε το πρόγραμμα #gopafree στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων

- Advertisement -

Στον οργανωμένο τουριστικά και περιβαλλοντικά ενεργό Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων βρέθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου η 𝗖𝗶𝗴𝘀𝗿𝗲𝘁 𝗖𝘆𝗰𝗹𝗲 σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη του προγράμματος #gopafree και στην δημοφιλή για κατοίκους και επισκέπτες περιοχή της Κορινθίας.

Εξήντα πέντε ειδικοί κάδοι θα τοποθετηθούν σε παραλίες και πολυσύχναστους δημόσιους χώρους με σκοπό την συλλογή αποτσίγαρων και στη συνέχεια την μεταφορά τους στο εξωτερικό και την επεξεργασία τους για την μετατροπή των βλαβερών για το περιβάλλον υλικών και ουσιών σε λίπασμα και νέο ανακυκλωμένο προϊόν από την ΑΜΚΕ 𝗖𝗶𝗴𝗮𝗿𝗲𝘁 𝗖𝘆𝗰𝗹𝗲.

Τη δημιουργία δικτύου ανακύκλωσης των απορριμμάτων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Γεώργιος Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας, που εξέφρασαν την προσδοκία οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα, να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη ανακύκλωσης των αποτσίγαρων και να βοηθήσουν στην εφαρμογή του, ώστε και τα οικονομικά οφέλη από την ανακύκλωση να επιστρέψουν στον Δήμο με την μορφή ενίσχυσης πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και ακοής με ιατρικά βοηθήματα.

«Η 𝗖𝗶𝗴𝗮𝗿𝗲𝘁 𝗖𝘆𝗰𝗹𝗲 θα συνεχίσει δυναμικά το πρόγραμμα #gopafree και αυτό το καλοκαίρι. Οι συμμετοχές που μεγαλώνουν μας γεμίζουν αισιοδοξία και μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε σε κάθε δήμο, σε κάθε περιοχή, σε κάθε παραλία, μια ξεχωριστή συνήθεια, μια νοοτροπία για κάθε κάτοικο και επισκέπτη που θα ξεκινά από τη συλλογή της γόπας και θα ολοκληρώνεται με την ανακύκλωση της», ανέφερε ο Διευθυντής και συνιδρυτής της 𝗖𝗶𝗴𝗮𝗿𝗲𝘁 𝗖𝘆𝗰𝗹𝗲, Γιώργος Σακελλαρίου.

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξέρω αν πετύχει το εύχομαι, Εδώ στον κάβο ισθμιας μας πήρε ο Δήμος τον τρύπιο Κάδο απορριμμάτων εδώ και μήνες και ήρθε καλοκαίρι και σε ενοχλήσεις μας μας λένε ότι δεν διαθέτουν κάδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog