Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Λουτράκι: Νεαρά παιδιά έσωσαν καρέτα καρέτα που μπλέχτηκε στα δίχτυα

- Advertisement -

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση μιας ομάδας νεαρών στη διάσωση χελώνας καρέτα καρέτα. Η χελώνα βρέθηκε μπλεγμένη στα δίχτυα ψαρά στην παραλία Μυλοκοπή στο Λουτράκι.

Χάρη στην έγκαιρη προσπάθεια των νεαρών, η χελώνα ξεμπλέκτηκε από τα δίχτυα και κατάφερε να φύγει ελεύθερη ξανά στο βυθό.

Ο Γιώργος Χαραμής αισθάνθηκε την ανάγκη να αναφερθεί δημόσια στο συμβάν και να ευχαριστήσει όλη την ομάδα των νεαρών που τον βοήθησαν στη διάσωση. Αναλυτικά αναφέρει:

“Το σκέφτηκα πολύ, αν θα έπρεπε να κάνω αυτό το post ή αν θα έπρεπε να ειπωθεί κάτι σχετικά και τι αξία θα είχε… καθώς πιστεύω πως οι λέξεις ειναι περιττές σε αυτήν την περίπτωση!

Αυτό το υπέροχο πλάσμα βρέθηκε στον κορινθιακό, μπλεγμένο με δίχτυα, να παλεύει να κολυμπήσει! Όταν το πλησιάσαμε δεν βυθιζόταν, παρά μόνο για μισό με ένα μέτρο το πολύ και έβγαινε στην επιφάνεια αμέσως μετά.

Ακόμα κι όταν ήμασταν πολύ κοντά και προσπαθούσε να μας αποφύγει!

Ευτυχώς όλα έγιναν ακριβώς όπως έπρεπε, και δεν ξέρω αν ήταν καθαρή τύχη ή οτιδήποτε άλλο, αυτό που ξέρω όμως είναι πώς κάναμε καταπληκτική ομαδική δουλειά εντελώς πηγαία και αυθόρμητα! Από την αρχή μέχρι και το τέλος!

Οπότε αυτό το post στην ουσία είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον @oh_fellas και τον @giwrgos_abhaz , που όταν είδαν κάτι παράξενο να επιπλέει στα ανοιχτά, πλησίασαν, είδαν την χελώνα μπλεγμένη και δεν αδιαφόρησαν για να συνεχίσουν την βόλτα τους, αλλά μη έχοντας μαζί τους κάτι για να κόψουν τα δίχτυα γύρισαν αμέσως στην παραλία ώστε να βρούμε μια λύση και να την βοηθήσουμε!

Στην @dwraorange που δεν δίστασε να ρισκάρει το φουσκωτό καγιάκ ξέροντας πως υπάρχει κίνδυνος να σκάσει κατά την προσπάθεια και φυσικά στον @john__efthimiou !! που από την πρώτη στιγμή που άκουσε για την κατάσταση θέλησε να πάμε να βοηθήσουμε, κι ακόμα, όταν για ώρα δεν βρίσκαμε την χελώνα κι είχα χάσει τις ελπίδες μου, εκείνος είχε αρκετή πίστη και ζητούσε να κάνουμε λίγο κουπί ακόμα!

Κι όταν τελικά εμφανίστηκε, οι απίστευτες προσπάθειές του, μόνος του με το κουπί, ώστε να με φέρει στο σωστό σημείο για να πιάσω τα δίχτυα και να τα κόψω ήταν που έκαναν όλη την δουλειά!

Το μόνο που έχω να πω είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτά τα παιδιά για αυτήν την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε και την ευτυχία όταν η χελώνα έφυγε ελεύθερη ξανά στον βυθό!!

Ας αγαπήσουμε όλοι λίγο περισσότερο την φύση και το πόσο μαγευτική είναι κι ας μην διστάσουμε να βάλουμε τα δυνατά μας όποτε χρειαστεί την βοήθειά μας!!

Το κέρδος μας είναι η ίδια η φύση.”

 

Εξαιρετική η ποιότητα των νερών κολύμβησης στο Λουτράκι!

Γαλάζιες σημαίες θα κυματίζουν και φέτος σε τρεις παραλίες του Δήμου μας

Με επιτυχία τα «ΘΩΔΕΙΑ» στο Λουτράκι (φωτο)

Λουτράκι: Tα παιδιά φώναξαν συνθήματα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (φωτο)

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog