Έντεκα είναι συνολικά οι τραυματίες από την επίθεση ιερέα με καυστικό υγρό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση έχουν τραυματιστεί 7 μητροπολίτες, ένας αστυνομικός, δύο δικηγόροι και ένας γραμματέας.

Αναλυτικότερα, θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ’, Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας Αντώνιος.

Σοβαρά εγκαύματα φέρει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, κ. Κύριλλος.

Οι τέσσερις από τους Μητροπολίτες θα παραμείνουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και τρεις μεταφέρονται στο ΚΑΤ με εγκαύματα στα χέρια και στο πρόσωπο.

Πιο σοβαρά τραυματισμένος είναι ο γραμματέας της Επιτροπής του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, Σεβαστιανός Σωμαράκης.

Ιερέας υπό καθαίρεση ο δράστης

Οι μητροπολίτες δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό από ιερέα που δικαζόταν από το Συνοδικό Δικαστήριο και επρόκειτο να καθαιρεθεί.

Ο συγκεκριμένος ιερέας ανήκε στο δυναμικό της Μητρόπολης Βέροιας και είχε καθαιρεθεί ήδη σε πρώτο βαθμό για υπόθεση που σχετίζεται με ναρκωτικά και την Τετάρτη το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο ετοιμαζόταν αν επικυρώσει την καθαίρεση.

 

orthodoxtimes.gr, Ε.Τ.

 

Έριξαν βιτριόλι σε έξι Μητροπολίτες -Μεταφέρθηκαν στο «Λαϊκό»

Υπουργός Τουρισμού: «Φέτος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ζήτηση θα είναι μαζί μας»

Αστροναύτης φωτογράφισε τον Ισθμό Κορίνθου από το διάστημα

Λήγει η προθεσμία για τα ταξί Κορινθίας να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στη μετατροπή οχήματος για μετακίνηση ΑΜΕΑ

Τώρα: Άντρας έπεσε σε ρέμα στους Αγίους Θεοδώρους (φώτο)