Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας για τις σχολικές καθαρίστριες

- Advertisement -

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Κορινθίας για τις συμβάσεις στα δημοτικά σχολεία που λήγουν, για τις σχολικές καθαρίστριες

“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την Τετάρτη 30 Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στα δημόσια σχολεία και για μια ακόμη φορά οι σχολικές καθαρίστριες είμαστε στον αέρα.

Μετά τα χειροκροτήματα την περίοδο της πανδημίας και την αναγνώριση της καθαριότητας ως αναγκαία σε κάθε σχολείο ήρθαν οι απολύσεις. Καμιά και κανένας από μας δε γνωρίζει αν θα δουλεύει την 1η Σεπτέμβρη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε ήδη από τους δήμους συγκεκριμένα δεδομένα αναφορικά με το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων ώστε να εκδοθεί η Απόφαση της ΠΥΣ το συντομότερο δυνατόν αλλά κανείς δε λέει με ποια κριτήρια θα προσληφθεί το προσωπικό αυτό.

Κανείς δε γνωρίζει αν θα βρεθούμε στην ίδια κατάσταση με το προηγούμενο σχολικό έτος που το προσωπικό δεν επαρκούσε να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας με ελλιπή μέσα ατομικής προστασίας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και μεγάλα δικηγορικά γραφεία πατώντας πάνω στην απόγνωση και την ανάγκη για δουλειά χιλιάδων συμβασιούχων σ όλη τη χώρα σπέρνουν συγχύσεις και καλλιεργούν αυταπάτες δείχνοντας ως διέξοδο τις αίθουσες των δικαστηρίων, σε μια ακόμη προσπάθεια να υπονομεύσουν τον αγώνα και την κοινή πάλη που πρέπει να δώσουν ενωμένοι οι εργαζόμενοι για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί! Είναι οι δυνάμεις που στήριξαν τις κυβερνήσεις που ψήφισαν το άρθρο 103 του Συντάγματος το 2001 που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του.

Ο μόνος δρόμος είναι ο αγώνας και η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων. Όλοι μαζί για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε.”

 

Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου: Μεγάλη γιορτή για την Κόρινθο

Κανένα θετικό κρούσμα στους σημερινούς ελέγχους στους Αγίους Θεοδώρους

Επέστρεψε στις φυλακές με 120 συσκευασίες ηρωίνης μέσα στο στομάχι

Νικήτρια Παγκόσμιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας μια 13χρονη μαθήτρια από το Ηράκλειο

Από το Λουτράκι η σορός του άνδρα στα Ίσθμια

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog