Για πέμπτη χρονιά φέτος, οι χώρες της Μεσογείου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» διοργανώνουν την δράση Blue Flag Mediterranean week.

Η φετινή εβδομάδα δράσης Blue Flag Mediterranean week ξεκίνησε την 5η Ιουλίου και ολοκληρώνεται την 11η Ιουλίου 2021 με συμμετοχή 10 χωρών. Συμμετέχουν η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Κύπρος, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο, η Πορτογαλία, η Σλοβενία και η Τουρκία.

«Όλοι μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα» κι αυτό είναι και το μήνυμα της δράσης Caring for the sea that unites us!

Λόγω της συμμετοχής του Δήμου Κορινθίων στο πρόγραμμα « Γαλάζια Σημαία « και τη βράβευση της Παραλίας Καλάμια, ο δήμος θα προβεί σε καθαρισμό των ακτών Άσσου -Λεχαίου με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των συμμετεχόντων για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος.

Η δραστηριότητα θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Ιουλίου και ώρα 11 :00 π.μ.

Σημείο συνάντησης είναι για το Λέχαιο το El Museo και για τον κ.Άσσο το Λιμάνι.

Τα απορρίμματα που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν σε μέρος όπου θα πραγματοποιηθεί ο διαχωρισμός τους σε διάφορες κατηγορίες.

Συγχρόνως θα ενημερωθούν οι παρόντες για την σημασία των οικοσυστημάτων, την σημασία της ανακύκλωση και τον χρόνο αποσύνθεσης των απορριμμάτων.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, που εξακολουθούν να ισχύουν και φέτος, οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Οι διαχειριστές της ακτής της «Γαλάζιας Σημαίας»
Βασίλης Νανόπουλος
Δήμητρα Δανιήλ

 

Μία νέα θέση εργασίας σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι

30 εκατ. θα δοθούν για τη συντήρηση σχολείων – Δείτε πόσα παίρνει ο κάθε Δήμος

Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Π.Ε. Κορινθίας για την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ξανά στα γήπεδα με τον Γιάννη Νούλα επικεφαλής

Προσοχή! Δε λειτουργούν τα φανάρια στο δρόμο Σχίνου Αλεποχωρίου