Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Euro 2020: «Σκάνδαλο» το πέναλτι της Αγγλίας κατά τον ευρωπαϊκό Τύπο (βίντεο)

- Advertisement -

Για ανύπαρκτο πέναλτι και για «βουτιά του Στέρλινγκ» κάνει λόγο σύσσωμος ο ευρωπαϊκός Τύπος σχετικά με τη διαιτητική απόφαση που ουσιαστικά έκρινε τον ημιτελικό του Euro υπέρ της Αγγλίας και σε βάρος της Δανίας την Τετάρτη το βράδυ, ενώ την απόφαση-σκάνδαλο στηλιτεύουν και πρώην διαιτητές και κορυφαίοι προπονητές οπως ο Αρσέν Βενγκέρ και ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Το αμφισβητούμενο πέναλτι, που υπέδειξε ο Ντάνι Μακέλι και στη συνέχεια συμφώνησε και το VAR, στο 103ο λεπτό της παράτασης ήρθε ως υπόδειξη παράβασης του Γιόακιμ Μέλε στον Ραχίμ Στέρλινγκ. Ωστόσο οι επαναληπτικές προβολές της φάσης αποδεικνύουν ότι ο Δανός ποδοσφαιριστής έβαλε πρώτος το πόδι στο έδαφος και μετά πέφτει πάνω του το πόδι του Άγγλου επιθετικού που πέφτει κάτω θεαματικά.

Ακόμη και σχολιαστές στην αγγλική τηλεόραση, όπως οι Γκάρι Νέβιλ, Ρόι Κιν και Ίαν Ράιτ, εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το πέναλτι που έφερε για πρώτη φορά την Αγγλίας σε τελικό Euro.

«Eίναι πέναλτι που σηκώνει συζήτηση. Θα προτιμούσα να μην είχε δοθεί και να ελεγχόταν η φάση μετά από τον διαιτητή, στην οθόνη», δήλωσε στο δίκτυο ESPN ο Άγγλος πρώην διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αρχιδιαιτητής στην ελληνική Σούπερ Λίγκα τη σεζόν που πέρασε.

«Αν θα το έδινα σε τόσο μεγάλο ματς; Δεν είμαι σίγουρος. Αλλά από την στιγμή που υπάρχει επαφή, δεν γινόταν να πάρουν πίσω το πέναλτι. Υπήρχε επαφή», πρόσθεσε ο κ. Κλάτενμπεργκ.

Το στιγμιότυπο σε αργή κίνηση:

https://youtu.be/PbH57PEoGtM?t=22

O βετεράνος τεχνικός Αρσέν Βενγκέρ πήρε κι αυτός θέση και δήλωσε πως δεν υπήρχε παράβαση στον Στέρλινγκ, ενώ απόρησε και με το VAR: «Δεν ήταν πέναλτι, δεν καταλαβαίνω γιατί το VAR δεν ζήτησε από τον διαιτητή να δει τη φάση στο μόνιτορ. Η φάση αυτή έκρινε το ματς και δεν ήταν σωστή», υποστήριξε στο BeIN Sports ο Αλσατός κόουτς.

O βετεράνος Ισπανός διαιτητής Ιτουράλδε Γονθάλεθ απαντά ότι το VAR δεν παρενέβη διότι όντως υπάρχει επαφή, αλλά είναι στην κρίση του διαιτητή πόσο σημαντική ήταν. Για τον ίδιον, πάντως, πέναλτι στη φάση αυτή δεν υπάρχει και ο κ. Μακέλι πήρε λανθασμένη απόφαση.

Στον χορό της καταγγελίας του διαιτητή μπήκε και ο Ζοζέ Μουρίνιο, που είπε ευθαρσώς στο Talksport ότι «νίκησε η καλύτερη ομάδα, αλλά αυτό πέναλτι δεν ήταν. Σε τέτοιο επίπεδο, σε έναν ημιτελικό ευρωπαϊκού, πραγματικά δεν κατανοώ την υπόδειξη. Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου είμαι απογοητευμένος με την απόφαση που ελήφθη».

Ο Τύπος στην Ευρώπη στηλιτεύει τη διαιτητική απόφαση που έκρινε το αποτέλεσμα υπέρ της γηπεδούχου Αγγλίας, με την ισπανική As να μιλά για σκανδαλώδη υπόδειξη, τη γαλλική L’Equipe να χαρακτηρίζει το πέναλτι επιεικώς αμφισβητούμενο, και ακόμη και τη βρετανική Telegraph να μιλά για «πέναλτι-επινόηση».

 

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την πρόσβαση στο Ηραίον και την επισκευή κτίσματος της ΑΕΔΙΚ

Υπέρ του εμβολιασμού τάσσεται η Φώφη Γεννηματά

Δ.Μιχαηλίδου: “Καθαρά παιδοκεντρικό το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής”

LTO: Δηλώσεις μελών Δ.Σ. του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου

Τα νέα μέτρα για εστίαση, κέντρα διασκέδασης και χώρους δεξιώσεων (ΦΕΚ)

 

Πηγή: Sport-fm.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, As, Gazzetta dello Sport

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μου θυμίζει τις βουτιές Καραγκουνη 😜😜😜Ετσι έπεφτε και ο Γιωργαρος και εμεινε στην ιστορία !!Οπως είπα είδα μόνο το πρώτο ημίχρονο και δεν μπορώ να φέρω ασφαλή γνώμη για το ματς !Τωρα για την φάση του πέναλτι μπορώ να πω ότι μπορούσε να είχε σταματήσει το ματς διότι υπηρχαν δυο μπάλες στο γήπεδο και βάση κανονισμού και στην κρίση του ρέφερι μπορεί να σταματήσει το ματς !!Τωρα αν ο κόρακας ήθελε να βοηθήσει τα «λιοντάρια «θα σταμάταγε το ματς ??Η ιστορία θα γράψει Ιταλία -Αγγλία τελικό !Τετοια έχουν γίνει πολλά στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, αδικίες τα διαιτητικά λαθάκια κλπ που έχουμε δει !Και θα συνεχίσουν να γίνονται δεν παν να έχεις 40 VAR και 40 δορυφορικές κάμερες ο κόρακας θα σε κάνει μάγκα !!Περιμενω φυσικα τους γραφικούς που θα πουν τώρα για Παπουτσελιδες παράγκες και μαρμάγκες και να δουν ότι αυτά γίνονται και στα καλύτερα μαγαζιά 😜Αντρικος ειχα δεν ειχα με την γκαντεμια μου την έφτασα στο τελικό την England 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 αν το σηκώσει θα είμαι ο αρχιγανεμης 😂😂😂⚽️🏆⭐️

  2. Χαχαχα τον ίδιο VARιστα θα βάλουν στον τελικό που είχαν με τους Δανούς 😜Σου λέει με τον σταυρο στο χέρι τα ειδαμε τόσα χρόνια ποσες φάπες φάγαμε ας παίρνουμε τα μέτρα μας για να το πάρουμε το τιμημένο 🏆Παντως αν τα κάνουν τώρα αυτά και οι Άγγλοι που ήταν το τελευταίο κάστρο ηθικής 😜😜😜η Fair play καλύτερα και ο καλύτερος να κερδίσει !!Τελος πάντων Αντε να τελειώνει γιατί μας τα έχουν ζαλίσει από το πρωί μέχρι το βράδυ football coming home και τέτοια !!Πραγματικα ανοίγεις την τηλεόραση ολο Ευρο 2020-21 βλέπεις !!Αντε καλό τριήμερο να έχουμε !λογικα το σχόλιο αυτο θα περάσει από Δευτερα τώρα 😜😜😘

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog