Η ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την είσοδο σε Μονάδα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μιας διμοιρίας αστυνομικών δυνάμεων και την αναίτια προσαγωγή με χειροπέδες εργαζόμενης του νοσοκομείου στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για 5 ώρες.

Η εργαζόμενη προσήχθη παράνομα στο αστυνομικό τμήμα σιδηροδέσμια μετά από απαίτηση μιας πολίτου που δήλωνε ότι ήθελε να της υποβάλλει μήνυση παρά το γεγονός ότι η εργαζόμενη είχε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την εξυπηρέτηση του αιτήματος που η ίδια είχε καταθέσει.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν αντέδρασε να αποτρέψει την παράνομη προσαγωγή της συναδέλφου ούτε βεβαίως στην «εισβολή» μεγάλου αριθμού αστυνομικών μέσα στο νοσοκομείο και μάλιστα σε μονάδα γεγονός που παραβιάζει κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο.

Δυστυχώς τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και προσπάθειας τρομοκράτησης των πολιτών και πρώτα από όλα όσων αγωνίζονται δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτελούν καθημερινή πρακτική έχοντας μάλιστα την ανοχή και την κάλυψη από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ως υγειονομικοί τα αντιμετωπίσαμε τόσο μέσα στα νοσοκομεία αλλά και στις κινητοποιήσεις μας διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο άφησε αθωράκιστο το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά επιχειρεί με διάφορους τρόπους να μεταφέρει τις ευθύνες για τα προβλήματα που εμφανίζονται στις πλάτες των υγειονομικών.

Οι υγειονομικοί μάλιστα χρησιμοποιούνται ως «σάκος του μποξ» προκειμένου να συγκαλυφθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που λόγω του covid-19 αυτά έχουν γιγαντωθεί.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στην συνάδελφο που προσήχθη παράνομα και στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων που διεκδικεί να μπει φρένο στην αστυνομική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία μέσα στους νοσοκομειακούς χώρους και να μπουν αυστηροί κανόνες για την παρουσία των αστυνομικών οργάνων μέσα στις νοσοκομειακές μονάδες.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να πατάξει τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέπουν στα αστυνομικά όργανα να αυθαιρετούν μέσα στους χώρους των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα μέσα στις μονάδες υγείας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην τρομοκράτηση και σπίλωση των υγειονομικών.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

 

Δικογραφία σε βάρος γιατρού για εικονικούς εμβολιασμούς

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Νεμέας για το Καλοκαίρι 2021

Νέες θέσεις εργασίας στο Λουτράκι

Φορολογικές δηλώσεις: Με αυξανόμενο ρυθμό η υποβολή τους – Πως επηρεάζεται ο ΕΝΦΙΑ

Πανελλήνιες 2021: Αύριο Παρασκευή 9 Ιουλίου τα αποτελέσματα