Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας: Η θέση κάθε εφήβου βρίσκεται στις σχολικές αίθουσες

- Advertisement -

Η κυβέρνηση μας άφησε για άλλη μια φορά άναυδους με την ρατσιστική της οπτική και τον μισανθρωπισμό της απέναντι στους αδύναμους. Μισανθρωπισμός κρυμμένος στην νέα πατέντα του Υπουργείου Εργασίας περί «μερικής απασχόλησης ανηλίκων». Απορούμε ειλικρινά πώς μια κυβέρνηση με καμία στοχευμένη κοινωνική πολιτική όσον αφορά το μεταναστευτικό, το μόνο που έχει να προτείνει είναι η απασχόληση των εφήβων άνω των 16 ετών σε ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Αναρωτιόμαστε εύλογα, γιατί σε ξενοδοχειακές μονάδες; Σε τι είδους ξενοδοχειακές μονάδες; Σε αυτές που δωρίζουν ομπρέλες στους τακτικούς πελάτες τους; Ή σε άλλες που ανέχονται ή και προσφέρουν πιο «σκοτεινές» υπηρεσίες;

 

Η ομάδα εργασίας Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας πιστεύει ακράδαντα πως η θέση κάθε εφήβου βρίσκεται στις σχολικές αίθουσες, με ανοιχτή κάθε πόρτα που οδηγεί στην μόρφωση του και στην διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων του.

 

Ειδικότερα τα παιδιά των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, πρέπει να βρίσκονται στην πρώτη σειρά των θρανίων των σχολικών τάξεων και όχι στις υπηρεσίες κάθε επιχειρηματία, «καλλιτεχνικού» διευθυντή, εργοστασιάρχη κτλ. Καλούμε την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί την προώθηση και την εφαρμογή τέτοιων κατάπτυστων πολιτικών.

 

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog