Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο στο Λουτράκι

- Advertisement -

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο στο Λουτράκι την 21η Σεπτεμβρίου 2021 μ3ε τηλεδιάσκεψη

Αναλυτικά η πρόσκληση

Πρόσκληση Δ.Σ. 19η (21-09-2021)
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το πιο κατω ειναι σιγουροτατα ασχετο μεν με το περιεχομενο της παρουσης αναρτησεως, πλην ομως, θεωρω, εξαιρετικα ενδιαφερον, οσο επισης και λιαν αποκαρδιωτικο. Συμφωνα, λοιπον, με τα επισημα στοιχεια της Ελληνικης στατιστικης αρχης {ΕΛ.ΣΤΑΤ}, ο πληθυσμός της Ελλάδιτσας συρρικνώθηκε το 2020 με τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει καταγράψει η Ελληνική Στατιστική Αρχή από το 1932. Με εξαίρεση την περίοδο μετά την έναρξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία οι χρονοσειρές της ΕΛ.ΣΤΑΤ δεν είναι συμπληρωμένες –υπάρχει κενό από το 1940 μέχρι και το 1955– ποτέ στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί μείωση του πληθυσμού κατά 46.000 άτομα. Η αμέσως χειρότερη επίδοση ήταν αυτή του 2019, έτος κατά το οποίο οι γεννήσεις υπολείπονταν των θανάτων κατά 40.000 άτομα. Τα αρνητικά ευρήματα της στατιστικής δεν σταματούν εδώ. Οι περίπου 132.000 θάνατοι του 2020 συνιστούν τη χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ στα ληξιαρχεία της ελληνικής επικράτειας. Οι περίπου 85.600 γεννήσεις –τόσες αποτυπώνονται στη στατιστική του ληξιαρχείου– αποτελούν «ισοφάριση» του προηγούμενου αρνητικού ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019. Μιλαμαι για τοοσο πολυ καλα… Τ.Ζ.

  2. Από τις περιπου 120.000 γεννήσεις που ειχαμε σε ετήσια βάση, λιγο πριν μπούμε στην περίοδο των μνημονίων, πέσαμε για πρώτη φορά κάτω από τις 100.000 το 2012, χάσαμε και το όριο των 90.000 από το 2016 και μετά και πλέον οι Ελληνιδες και οι Ελληνες αποκτούν περίπου 85.000 παιδιά τον χρόνο, κάτι που προκύπτει και από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που έδωσε τα επιδόματα γέννησης παιδιών αλλά και από τη στατιστική των ληξιαρχείων.Το 2021 είναι πιθανή η περαιτέρω επιδείνωση. Ηδη, τα στοιχεία του ληξιαρχείου δείχνουν ότι στις πρώτες εβδομάδες της χρονιάς, έχουν ήδη καταγραφεί 22.000 θάνατοι έναντι μόλις 13.600 γεννήσεων. Αρνητικό ισοζύγιο της τάξεως των 44.000-45.000 ανθρώπων σε ετήσια βάση, σημαίνει ότι «σβήνεται» ο πληθυσμός μιας μεγάλης ελληνικής πόλης. Ερωτημα: σε αυτη εκει την μακαριως κοιμωμενη, οσο και προκλητικως αδιαφορη και αναισθητη εξουσια, ακουει κανειεις??? Τ.Ζ.

  3. Να χαιρετήσω και καλησπερισω τον φίλο μας τον ΤΖ για το λίαν ενδιαφέρον σχόλιο του στο θέμα των γεννησεων. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι φταίει ο Μαρινακης 😅😅Αστεία το είπα αυτό φυσικά. Αν θυμανε καλά φίλε μου ΤΖ κάπου είχα διαβάσει για το θέμα αυτό και για αρκετές άλλες χώρες έχει πέσει ο μέσος όρος γεννησεων. Τώρα για Ασία Αφρική δεν έχει μεγάλη διαφορά αλλά ευρωπαϊκά κράτη Αμερική υπάρχει θέμα. Για μένα αυτό είναι φυσιολογικό όσο αφορά την ποιότητα ζωής που βιώνουμε στην Ελλάδα μας και ας μην βάλουμε στην κουβέντα τα άλλα κρατοι. Και αβεβαιότητα ανασφάλεια επίσης να ρίξουμε στην κουβέντα. Τα παιδιά τουλάχιστον περισσότερα από δύο θέλουν πολλά και διάφορα για να μεγαλώσουν. Τώρα ένα κράτος πως μπορεί να κάνει ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή θα μας πάρει ώρα και θα μας βάλει της φωνές το μπλογκ για μεγάλα σχόλια. Αντρικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog