Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024

Είναι γεγονός! Πωλήθηκε η PEPSICO-HBH στο Λουτράκι. Δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη

- Advertisement -

Πέρασαν αρκετά χρόνια,  μετά το πωλητήριο στο πρώην εργοστάσιο της Pepsico στο Λουτράκι, βρέθηκε αγοραστής.

Το εργοστάσιο στο οποίο ο πολυθενικός Όμιλος Pepsico έκανε την εμφιάλωση του νερού ΗΒΗ  περνά στα χέρια της N.U. AQUA

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr είχε ήδη υπογραφεί το σχετικό προσύμφωνο προ διμήνου περίπου και σήμερα 21/9/2021 έπεσαν οι τελικές υπογραφές.

Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 13.428 τ.μ. και διαθέτει εγκαταστάσεις εμφιάλωσης, αποθήκες και κτίρια γραφείων σε οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 33.980 τμ.

Το εργοστάσιο στο Λουτράκι εμφιάλωνε το φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ-Λουτράκι και θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες εμφιάλωσης στην Ελλάδα.

Διαθέτει τρεις γραμμές παραγωγής φυσικού μεταλλικού νερού.

Τεράστιο το τίμημα της εξαγοράς, αφού αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ ενώ στην πλήρη ανάπτυξή της θα υπερβεί τα 55 εκατ.

Εντούτοις πληροφορίες του loutrakiblog.gr αναφέρουν ότι το εργοστάσιο θα ξεκινήσει ξανά την λειτουργία του,  παραγωγής νερού πολύ σύντομα, αφού ήδη από καιρού έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αδειοδότηση αλλά και τη συντήρηση του τεχνολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου!

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Pepsico HBH στο Λουτράκι κατέβασε ρολά τον Ιανουάριο του 2013, λόγω των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η αμερικανική πολυεθνική στην ελληνική αγορά, απολύοντας και τους τελευταίους εργαζομένους.

Mετά το λουκέτο είχαν κατατεθεί διάφορες επενδυτικές προτάσεις που αφορούσαν κυρίως την μετατροπή του κτιρίου σε εμπορικό κέντρο.

Η δημοτική αρχή απέρριψε όλες τις προτάσεις τονίζοντας ότι ο χώρος του εργοστασίου είναι «χαρακτηρισμένος βιομηχανικός για εμφιάλωση νερού και δεν θα αλλάξει η χρήση του», βάζοντας έτσι φρένο σε σκέψεις για μετατροπή σε εμπορική χρήση ή οικιστική ζώνη της περιοχής.

Παράγοντες της τοπικής αγοράς μιλούν για μία μεγάλη συμφωνία η οποία θα συμβάλλει στη μείωση της ανεργίας του Λουτρακίου αλλά και του νομού Κορινθίας!

Aλλά και στον τομέα του real estate η συμφωνία αποτελεί την μεγαλύτερη που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στην κτηματαγορά.

Η στρατηγική συνεργασία του Ομίλου της PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA ανακοινώθηκε σήμερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του Υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

 

 

Στόχος της σημαντικής αυτής συνεργασίας αποτελεί η άμεση επαναλειτουργία της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, Λουτρακίου Κορινθίας.

Η επένδυση, όπως προαναφέραμε είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ στην πλήρη ανάπτυξή της θα υπερβεί τα 55 εκατ.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, η αγοράστρια εταιρία, N.U. AQUA με νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού.

Ταυτόχρονα η PepsiCo Hellas, μέσα από το ισχυρό, πανελλαδικό εμπορικό της δίκτυο, θα διανέμει σε ολόκληρη την επικράτεια το νέο φυσικό μεταλλικό νερό, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά και ειδικά στον τομέα της εστίασης.

Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την επιχειρηματικότητα της περιοχής του Λουτρακίου και της Κορίνθου, θα δημιουργήσει ευρύτερα νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Όπως υπογράμμισαν όλες οι πλευρές, δημιουργούνται οι βάσεις για μία ισχυρή συνεργασία με ακόμη μεγαλύτερες επιχειρηματικές προοπτικές στο άμεσο μέλλον.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η Ελλάδα με τη σημερινή συμφωνία PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA και την επένδυση στη μονάδα του Λουτρακίου, δείχνει για άλλη μια φορά πόσο έχει αλλάξει σελίδα. Από την εποχή που τα εργοστάσια στην Ελλάδα, το ένα μετά το άλλο, έκλειναν, τώρα αυτά που έκλεισαν, το ένα μετά το άλλο, ανοίγουν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας βοήθησα ενεργά στο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και το εργοστάσιο στο Λουτράκι να πάρει μπρος ώστε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή».

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κ. Δέσποινα Τσαγγάρη, τόνισε:

«Η σημαντική αυτή συνεργασία με την N.U. AQUA, δίνει ιδιαίτερη αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή αλλά και συνολικά στην αγορά του κλάδου των τροφίμων και ποτών. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την παρουσία του σήμερα εδώ αλλά και για τη συμβολή του στη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για εμάς στην PepsiCo Hellas πρόκειται για την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου, την επαναλειτουργία ενός ιστορικού εμφιαλωτηρίου, όπου παραγόταν το εμβληματικό φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι. Παρά την οικονομική κρίση και τις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η PepsiCo Hellas συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου με πυξίδα την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων όσο και για την αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου διανομής και πωλήσεών της στην αγορά».

Ο Πρόεδρος της N.U. AQUA, κ. Δημήτρης Μπαμπάκος, ανέφερε κατά τη συνάντηση:

«Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και μια εξίσου σημαντική συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα τροφίμων και ποτών, με ισχυρή παρουσία και στη χώρα μας. Η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι μέσα από τη συνεργασία της N.U. AQUA και της PepsiCo Hellas θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά θα αποτελέσει και ένα ζωντανό παράδειγμα για ώθηση στην ανάπτυξη, η οποία με σωστά βήματα μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στην δύσκολη αυτή περίοδο, μετά και τις πρωτοφανείς ανατροπές που έφερε η πανδημία. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη που στηρίζει αυτή την συνεργασία. Η συνδρομή του είναι κομβική, στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου ενισχύοντας την παρουσία μας σε σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας».

 

Διαβάστε στο πατρακάτω άρθρο πώς προανήγγειλε σήμερα το πρωί, ο δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης την μεγάλη επένδυση στο Λουτράκι

Μια μεγάλη επένδυση στο Λουτράκι προανήγγειλε ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το καλοκαίρι ο δήμος έβγαζε ανακοινώσεις για μείωση της κατανάλωσης νερού, ότι η στάθμη του υδροφόρου ορίζοντα έχει φτάσει χαμηλά λόγω ανομβρίας κλπ. Τι έγινε ξαφνικά ανέβηκε η στάθμη του νερού τόσο που θα αντλούν για εμφιάλωση;

  2. ο κυριος ανδωνις να κανει κατι και με τον υδροφορο οριζοντα που κινδινευει να καταστραφει με τα τσαντιρια που εχουν εκει μεσα πολυ αθηναιοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog