Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τι σχέση (θα) έχει το νερό ‘’Λουτράκι’’ με τα …υδροπλάνα;

- Advertisement -

Η στρατηγική συνεργασία του Ομίλου της PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA ανακοινώθηκε προχθες σε συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του Υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στόχος της σημαντικής αυτής συνεργασίας αποτελεί η άμεση επαναλειτουργία της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, Λουτρακίου Κορινθίας.

Η επένδυση είναι ύψους 20 εκατ. ευρώ ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της θα υπερβεί τα 55 εκατ.€

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση,

«η αγοράστρια εταιρία, N.U. AQUA με νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού. Ταυτόχρονα η PepsiCo Hellas, μέσα από το ισχυρό, πανελλαδικό εμπορικό της δίκτυο, θα διανέμει σε ολόκληρη την επικράτεια το νέο φυσικό μεταλλικό νερό, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και επεκτείνοντας την παρουσία της στην αγορά και ειδικά στον τομέα της εστίασης».

 

Ποια είναι η N.U. AQUA;

Η εταιρεία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά μόλις το 2019 υλοποιώντας σε αυτό το επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ.

Είναι μέλος ενός ισχυρού γερμανικού group που αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό του σε τέσσερεις σημαντικούς τομείς, οι οποίοι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι:

1) ενέργεια

2) βιομηχανία

3) αερομεταφορές

4) Real Estate,

με σημαντική δραστηριότητα σε συνεργασίες και έντονη παρουσία σε χώρες όπως Γερμανία, Ελβετία, Κύπρος, Αραβικά Εμιράτα αλλά και Ελλάδα.

Με την παρουσία του οικονομολόγου και επιχειρηματία -εκ των βασικών μετόχων του group-, Δημήτρη Μπαμπάκου, ο όμιλος παρουσίασε ένα αναπτυξιακό επενδυτικό πλάνο για τη χώρα μέσω εταιρειών που έχουν την δυνατότητα να αναδειχθούν σε ηγέτιδες δυνάμεις σε διάφορους κλάδους και να συμβάλλουν σημαντικά στην τόνωση και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Υλοποιεί επενδύσεις με πρώτη αυτή στον κλάδο της βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα.

Επανατοποθέτησε το project εθνικής σημασίας των υδροπλάνων και υδατοδρομίων, εξαγοράζοντας την Ελληνικά Υδατοδρόμια από τον Άκτωρα και προχώρησε στην ίδρυση της Grecian Air Seaplanes της εταιρείας που θα εκτελεί το πτητικό έργο των υδροπλάνων στη χώρα μας, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξη της θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ ενώ εισέρχεται με επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ στον κλάδο της ενέργειας.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog