Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιο γεγονός! Τον Οκτώβρη στην Αθήνα οι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

- Advertisement -

Μιλήσαμε με τον συμπολίτη μας, επιχειρηματία και Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και  Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, κ. Σπύρο Καραβούλη, για όλα όσα θα ζήσουμε από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Αξίζει να αναφερθεί  η εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, ξένοι φορείς, με την ανάθεση της Προεδρίας της Οργανωτικής Επιτροπής, για την διεξαγωγή των αγώνων.

Ο Σπύρος Καραβούλης είναι πλέον μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

Tον Οκτώβρη ηΕλλάδα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τους Παγκόσμιους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού 2021.

Πάνω από 3,500 αθλητές από όλο τον κόσμο θα έρθουν στην Αθήνα από τις 6 ως τις 10 Οκτωβρίου και θα διαγωνιστούν σε 28 διαφορετικά αγωνίσματα.

 

Τι είναι ο Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας;

Ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Αθλησης και Υγείας (ή HOCSH) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την προαγωγή της υγείας και ευεξίας στον εργασιακό χώρο. Είναι το αναγνωρισμένο για την Ελλάδα μέλος της Ευρωπαικής (European Federation for Company Sport) και της Παγκόσμιας (World Federation for Company Sport) Ομοσπονδίας Εργασιακού Αθλητισμού στην διοίκηση των οποίων έχω την τιμή να εκπροσωπώ την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2011 και κάθε χρόνο διοργανώνει τους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού αθλητισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με εκατοντάδες συμμετέχοντες αθλητές και ομάδες από 50 και πλέον εταιρείες και οργανισμούς. Αντίστοιχοι εθνικοί οργανισμοί Εργασιακού Αθλητισμού στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους διοργανώνουν κάθε χρόνο αντίστοιχους αγώνες εργασιακού αθλητισμού με χιλιάδες εργαζομένους. Και κάθε χρόνο γίνονται εναλλαξ οι Ευρωπαικοί και οι Παγκόσμιοι αγώνες. Είναι ένα κίνημα με ιστορία 50 ετών και με ευρεία αποδοχή σε διεθνή κλίμακα. Η πανδημία μάλιστα, ανέδειξε την σημασία και την ανάγκη της διασφάλισης της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων, η οποίοι αποτελούν και την πολυπληθέστερη ομάδα δυνητικά αθλουμένων.

Η διοργάνωση αυτών των αγώνων αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα, πείτε μας λίγα λόγια για τους αγώνες

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού ανέθεσε στον HOCSH τη διοργάνωση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων στην Αθήνα – το οποίο αποτελεί το κορυφαίο αθλοτουριστικό γεγονός – για τον Ιούνιο του 2020 με άριστες προοπτικές για την προσέλκυση 7.000 περίπου αθλητών από όλο το κόσμο σε 28 αθλήματα τα οποία θα λάβουν χώρα σε Ολυμπιακές κ.α. εγκασταστάσεις της Αθήνας, αναδεικνύοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά αλλά και το τουριστικό προιόν της Ελλάδας. Η απρόβλεπτη κρίση της πανδημίας επέβαλε δύο διαδοχικές μεταθέσεις των αγώνων με οριστική ημερομηνία τέλεσης την 6 – 10 Οκτωβρίου 2021 και την αναθεώρηση των στόχων όσον αφορά την προσέλκυση αθλητών στους μισούς από την αρχική πρόβλεψη. Το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα που εργάζεται σκληρά για το σκοπό αυτό – και από ότι φαίνεται θα το κερδίσουμε – είναι πολλαπλό: Κατ αρχήν να γίνουν οι αγώνες και να καταφέρουμε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα οι συμμετέχοντες από 36 χώρες, διασφαλίζοντας την υγεία τους με ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα, να τους προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην εμπειρία που έχουμε υποσχεθεί στους ξένους επισκέπτες που μας εμπιστεύονται και παρέμειναν πιστοί στο να έρθουν στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. Ενδεικτικά αναφέρω μια λαμπρή τελετή στο Παναθηναικό Στάδιο – η οποία είναι ανοικτή στο κοινό για να την παρακολουθήσει την Τετάρτη 6.10 στις 18.00 – και την τέλεση των αγώνων σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

 Πόσοι αθλητές συμμετέχουν;

Αναμένονται 2.000 περίπου αθλητές από 36 χώρες από 200 περίπου εταιρείες και οργανισμούς και 1.500 Ελληνες από 70 εταιρείες και οργανισμούς

Ποια είναι τα μέτρα που έχει λάβει η Οργανωτική Επιτροπή για τη διασφάλιση της δημόσια υγείας λόγω κορονοϊού;

Εχουμε εγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα από την υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ που καλύπτουν όλο το φάσμα της διοργάνωσης – τελετές, αγωνιστικό σκέλος, ταξιδιωτικές υπηρεσίες κτλ. Χορηγός ιατρικών υπηρεσιών είναι το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν τα οποία θα εφαρμοστούν σχολαστικά για την δημιουργία υγειονομικής «φούσκας» κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ποιες εταιρείες συμμετέχουν, ειδικότερα από το νομό μας, την Κορινθία.

Τις δράσεις του HOCSH στηρίζουν διαχρονικά η ΑΕΔΙΚ και η Club Hotel Casino Loutraki με συμμετοχή των ομάδων ποδοσφαίρου.

Ποιοι φορείς στηρίζουν τη διοργάνωση

Στην εν λόγω διοργάνωση – η οποία έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” – έχουμε λάβει την Συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, τη σημαντική αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού καθώς επίσης την αιγίδα και υποστήριξη σημαντικών φορέων όπως: του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, , της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας και πολλών ακόμη φορέων και εθνικών ομοσπονδιών. Δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων μιας διοργάνωσης πολλαπλών αθλημάτων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με προσωπικό ενδιαφέρον του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη ενέταξε σχετικό άρθρο για την αδειοδότηση της διοργάνωσης στον πρόσφατο Αθλητικό Νόμο

Το προσωπικό σας στοίχημα ποιο είναι;

Kαταρχάς να ευχαριστήσω όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν, όλους όσοι στηρίζουν και επενδύουν σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Μην ξεχνάμε ότι διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Το δικό μου μέλημα και όλων είναι η ανάδειξη της Ελλάδας μας την επόμενη μέρα της πανδημίας.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog