Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για τους εμβολιασμούς και τον κορονοϊό

- Advertisement -

Σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, υπογραμμίζει ότι οι δικηγορικές συμπεριφορές που παραβιάζουν ή καταστρατηγούν τους κανόνες άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος είναι απερίφραστα καταδικαστέες και για την αντιμετώπισή τους αρμόδια είναι πειθαρχικά όργανα των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων.

Ακόμη, η Ολομέλεια υπογραμμίζει ότι οι δικαστικές και γενικά οι δημόσιες αρχές οφείλουν, να γνωστοποιούν στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο τυχόν στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για την πειθαρχική διερεύνηση συμπεριφορών δικηγόρων.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της συντονιστικής της Ολομέλειας έχει ως εξής:

1) Η πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση, που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, επιβάλλει ιδίως στους δικηγόρους, λόγω και του δημόσιου χαρακτήρα του λειτουργήματός τους, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, να επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και να πρωτοστατούν στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.

Κατά συνέπεια, γενικεύσεις, αφορισμοί, συνωμοσιολογίες άκριτες στοχεύσεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών και ακραίες θέσεις, μας βρίσκουν αντίθετους , από όποιους και αν εκφράζονται.

2) Όσον αφορά στον χειρισμό δικαστικών και εξώδικων υποθέσεων, που ανατίθενται σε δικηγόρους, με αφορμή την εφαρμογή των ισχυόντων εκάστοτε υγειονομικών μέτρων, ο δικηγόρος οφείλει να εκτελεί το καθήκον του εντός των ορίων της δοθείσης εντολής και των προβλέψεων των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων και του Κώδικα Δεοντολογίας του δικηγορικού λειτουργήματος.

3) Συμπεριφορές που παραβιάζουν ή καταστρατηγούν τους κανόνες άσκησης του επαγγέλματος είναι απερίφραστα καταδικαστέες και για την αντιμετώπισή τους αρμόδια είναι πειθαρχικά όργανα των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων, σύμφωνα με τη προβλεπόμενη από τον Κώδικα Δικηγόρων διαδικασία.

4) Οι δικαστικές και εν γένει δημόσιες αρχές οφείλουν, σύμφωνα με το άρθρο 152 παρ. 1 Κώδικα Δικηγόρων, να γνωστοποιούν στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο τυχόν στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για την πειθαρχική διερεύνηση συμπεριφορών συναδέλφων.

 

Αντιεμβολιαστές – Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Εντοπίστηκαν ήδη οι πρώτοι λογαριασμοί στα social media

Έσπασαν το αμάξι της Κατσαφάδου όσο βρισκόταν στη σκηνή του J2US

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ-ΟΑΕΔ-ΟΠΕΚΑ από 27 Σεπτεμβρίου

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ για την απώλεια του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμηνά

Μια έφηβη στο TikTok έφερε το χάος σε χιλιάδες επιστημονικές μελέτες

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog