Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αρνητής covid-19: Συνδύασε τους εορτασμούς του 1821 με την παρουσία του στο δικαστήριο

- Advertisement -

Με την εθνική ενδυμασία του τσολιά, επέλεξε χθες το μεσημέρι να φτάσει στα δικαστήρια του Πύργου, συνοδευόμενος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πύργου, ο πατέρας που κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων κατά της διασποράς του covid-19, για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του διαδικτύου και για εξύβριση μέσω του διαδικτύου, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο εκπαιδευτικός, Αθανάσιος Κατσίμπελης και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου.

Το περιστατικό αφορά στην άρνηση του πατέρα 10χρονης μαθήτριας του δημοτικού σχολείου του Σκουροχωρίου, να φορέσει μάσκα η κόρη του, κατά την προσέλευση και παραμονή της στο σχολείο (τις ώρες διδασκαλίας), μια υπόθεση που απασχόλησε την κοινή γνώμη πριν από λίγες ημέρες.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του διευθυντή του σχολείου, Θεόδωρος Αντωνόπουλος, χαρακτήρισε «άκρως εσφαλμένη» την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου, Αθανάσιος Κατσίμπελης μίλησε για χειραγώγηση του παιδιού και ανέφερε πως απειλείται η σωματική του ακεραιότητα και η ίδια η ζωή του.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες του Patrisnews, δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο του φιλικού του περιβάλλοντος το οποίο τον προτρέπει να βλάψει την σωματική ακεραιότητα του εκπαιδευτικού αλλά και άλλων εκπαιδευτικών που επιμένουν στην τήρηση των πρωτοκόλλων στο σχολείο τους.

Ο κ. Αντωνόπουλος, στις δηλώσεις του ήταν αρκετά καυστικός και σημείωσε: «Εάν λοιπόν οι δικαστές κάμπτονται από τις εθνικές ενδυμασίες που μπορεί να φορά ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος τότε ναι ήταν δικαιολογημένη η απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, που προκαλεί ενόψει της πανδημίας και ενόψει των διαστάσεων που έχει πάρει η πανδημία και ειδικότερα στα σχολεία όπου εμφανίζονται αυτή τη στιγμή 6 χιλ. κρούσματα. Μου προξενεί θυμό και οργή μια τέτοια απόφαση που έναν δεδηλωμένο αρνητή της πανδημίας, έναν δεδηλωμένο εχθρό των πρωτοκόλλων που τάσσει το κράτος, τον αφήνει ελεύθερο».

«Δεν προστατεύουν οι μάσκες»

Τέλος ο κατηγορούμενος πατέρας, κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια μετά την απολογία του, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι:

«Τα μόνα λόγια που μπορώ να πω γιατί υπάρχει μια τριήμερη αναβολή, θα πρέπει να έχω τον δικηγόρο, το μόνο που θέλω να πω και να το ακούσουν όλοι οι Έλληνες και οι γονείς και θέλω να το ακούσετε καθαρά, οι υφασμάτινες μάσκες και οι απλές χειρουργικές δεν έχουν καμία έγκριση, καμία πιστοποίηση σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ότι προστατεύουν από τον covid-19.

Δεν προστατεύουν από τον covid-19 και αν θυμάστε πέρυσι το ίδιο το κράτος είχε δώσει και ο διευθυντής έδωσε στην κόρη μου μαύρες μάσκες που δεν είχαν καμία έγκριση και καμία πιστοποίηση.

Δεν προστατεύουν οι μάσκες οι υφασμάτινες μέσα στο σχολείο και οι απλές χειρουργικές και να συμπληρώσω ότι αυτό το δικαστήριο είναι η δεύτερη μήνυση που γίνεται και έχει ξεκινήσει από τις 5 Φεβρουαρίου και για το ίδιο θέμα μου κατέθεσε πάλι μήνυση ο κύριος διευθυντής».

patrisnews.gr

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθηνών – Κορίνθου διάρκειας 3 μηνών

Νέα θέση εργασίας στη Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους

Μετέφερε ναρκωτικά σε κρατούμενο… μέσω κρέπας… και τον έπιασαν!

Β. Κικίλιας: «Στόχος για το 2022 είναι να προσφέρουμε μια μοναδική τουριστική εμπειρία»

Μαρία Πρωτοπαππά: “Είμαστε για γέλια ή κλάματα; Σε τελεσίγραφα δεν απαντούμε”

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog