Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Δύο σημαντικά έργα υπέγραψαν Γιώργος Γκιώνης και Παναγιώτης Νίκας

- Advertisement -

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ & ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΔΙΩΡΥΓΑΣ ΙΣΘΜΟΥ: Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας υπογράφουν δύο σημαντικά για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έργα

Υπογράφηκαν σήμερα, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα, τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη και τους εκπροσώπους των ανάδοχων εταιρειών, οι συμβάσεις για την υλοποίηση δύο ιδιαίτερα σημαντικών έργων για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

– Το έργο για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) στους Αγίους Θεοδώρους καθώς και για την τριετή λειτουργία και συντήρησή της.
Πρόκειται για ένα έργο που εκκρεμούσε για 15 και πλέον χρόνια και παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και η Δ.Ε.Υ.Α.Λ.-Α.Θ. κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν οριστικά όλα τα προβλήματα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ταχύτερη υλοποίησή του. Με την αποπεράτωση των εργασιών, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο που λειτουργεί προς όφελος των δημοτών και της ευρύτερης περιοχής, αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών και δημιουργεί μια προοπτική για τον τόπο.

– Το έργο της εκατέρωθεν περίφραξης της διώρυγας του Ισθμού.

Ύστερα από την έγκριση της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο της εκατέρωθεν περίφραξης της Διώρυγας του Ισθμού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προχωράει σε διαδικασίες δημοπράτησης για την εκτέλεση του έργου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο) και την Α.Ε.ΔΙ.Κ.. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο ιδιαίτερη σημασίας για τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών στην περιοχή της Διώρυγας του Ισθμού.
Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων των δύο (2) έργων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Π.Ε. Αργολίδας & Π.Ε. Κορινθίας κ. Χάρης Βυτινιώτης, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Υπεύθυνη για θέματα εκπαίδευσης κ. Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Εξειδικευμένων θεμάτων Π.Ε. Κορινθίας κ. Γεώργιος Οικονόμου, η Ειδική Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Ιωάννα Κασίμη, ο Διευθύνων σύμβουλος της “Πελοπόννησος” Α.Ε. κ. Σωτήρης Μουρίκης, ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρος Ράτης, ο Πρόεδρος της Δημοτική Κοινότητας των Αγίων Θεοδώρων κ. Αριστείδης Κωνσταντής Σκουλικαρίτης, εκπρόσωποι της ΑΕΔΙΚ, οι ανάδοχοι των έργων, καθώς και άλλοι επίσημοι.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης κατά τη διάρκεια υπογραφής των συμβάσεων των δύο σημαντικών έργων για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, δήλωσε:

«Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την αμέριστη συνδρομή του στην υλοποίηση ζωτικών έργων για τον Δήμο μας, καθώς μας έχει αποδείξει πως ενεργεί άμεσα, με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα για των επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν εμάς και τους δημότες μας. Εκφράζω την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του για όλα τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί, πρόκειται να υλοποιηθούν και οδηγούν τον Δήμο μας σε αναπτυξιακή πορεία».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog