Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

H Περαχώρα νίκησε, η Περαχώρα γιορτάζει, η Ελλάδα γιορτάζει

- Advertisement -

Τέως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης: ”Η αποψινή εκδήλωση ήταν η καλύτερη, για τα 200 χρόνια, από αυτές που έχω δει, μέχρι σήμερα, σε ολόκληρη την Ελλάδα”.

Γράφει ο Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Μία μεγαλειώδης συναυλία-παρουσίαση του συμφωνικού έργου “Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ”, που διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας, πραγματοποιήθηκε, χθες, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στην κατάμεστη πλατεία Ταξιαρχών Περαχώρας, για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και των 60 χρόνων από την ίδρυση της Φιλαρμονικής Λουτρακίου.
Συντελεστές της συγκλονιστικής αυτής εκδήλωσης ήταν η mezzo σοπράνο Μαίρη Έλεν Νέζη, ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης, η χορωδία εκπαιδευτικών μουσικής περιφέρειας Αττικής ”choremus”, o αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Λουτρακίου Πελοπίδας Μαυρόπουλος, ο συνθέτης Σπύρος Προσωπάρης, ο δάσκαλος Νικόλαος Γεωργίου που έγραψε την ποίηση και τα κείμενα του συμφωνικού έργου, τα μέλη της Φιλαρμονικής Λουτρακίου και ο αφηγητής Αλέξης Κωστάλας.

Η εκδήλωση αυτή, που ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο, ήταν ένα μελωδικό ιστορικό πέρασμα, από τους προγόνους μας στους σημερινούς κατοίκους της Περαχώρας, το οποίο ταξίδεψε στον χρόνο τους παρισταμένους και ανέδειξε την πολύτιμη συμβολή της Μάχης της Περαχώρας στον ηρωικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Η Περαχώρα νίκησε, η Περαχώρα γιορτάζει, η Ελλάδα γιορτάζει!

 

 

πηγη- http://karapanagos.blogspot.com/

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα ήταν όμορφο να γίνει και κάποια αναφορά στους ανθρώπους που προσπάθησαν με πολλή μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους να τον αναδείξουν και ήταν αυτοί οι οποίοι προσπάθησαν να μαθευτεί παντού η Μάχη της Περαχώρας. Αυτοί είναι ο κύριος Παπαδημητριου Αναστάσιος Δάσκαλος και Γυμνασιάρχης που προσπάθησε υπηρετώντας στο Γυμνάσιο Περαχώρας επι χρόνια να αναδείξει τον πλούτο του τόπου, ο κύριος Κουκούλας Αντώνιος και η κυρία Πέτρου Μίνα.

  2. Συγχαρητήρια!Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοια εκδήλωση στην Περαχωρα!! Ολοι τους συγκλονιστικοι!! Η φιλαρμονική,η σοπράνο, η περιγραφή από την μοναδική φωνή του κ. Κωσταλα και φυσικά, ο με τοση ταπεινοτητα δημιουργικός κ. Γεωργίου!!

  3. Υπέροχη εκδήλωση!!συγχαρητήρια σε όλους αλλά δυστυχώς δεν έγινε καμία αναφορά στους προτεστάντες, σε αυτούς που αγάπησαν τον τόπο τουτο τόσο πολύ και ανέδειξαν με παρά πολύ προσπάθεια την ‘Μάχη της Περαχώρας’ και οι οποίοι είναι οι Παπαδημητριου Αναστασιος Δασκαλος-Γυμνασιάρχης,Κουκουλάς Αντώνιος Συγγραφέας και Μίνα Πέτρου Συγγραφέας

  4. Ο κ. Προσωπαρης και ο κ. Γεωργίου έλαβαν από τον κ. Ταγαρα και τον κ. Δήμα, τιμητική πλακέτα για την δημιουργία του έργου.Ο κ. Γεωργίου πολύ συγκινημένος ανέφερε πως δύο άνθρωποι που δεν είναι πια στη ζωή, ήταν εκείνοι που άνοιξαν όπως χαρακτηριστικά είπε, το δρόμο ώστε να συνεχίσει το έργο τους και να αναδειχθεί η μάχη της Περαχωρας. Είπε επίσης ότι από κει ψηλά θαναι σίγουρα περήφανοι για την εκδήλωση αυτή. Και τέλος είπε ότι ΑΦΙΕΡΏΝΕΙ την πλακέτα σε αυτούς τους δύο σπουδαίους ανθρώπους γιατί χωρίς αυτούς δεν θα χε αποκτήσει η μάχη της Περαχωρας την αξία που πραγματικά της αξίζει!!

  5. Ναι πες και εσύ την κακία σου.Τουλαχιστιν αυτός είναι και μίσος περαχωριτης αν το γνωρίζεις αγαπητέ.Και πάντα ανεβαίνει και τιμάει κάποια μαγαζιά της πεταχωρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog