Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Νέος ισχυρός σεισμός στην Κρήτη

- Advertisement -

Νέος ισχυρός μετασεισμός καταγράφηκε στην Κρήτη, από το ίδιο ρήγμα που έδωσε τον με΄γάλο πρωινό σεισμό και τους δεκάδες μετασεισμούς.

Νέος σεισμός που φτάνει τους 4,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στην Κρήτη.

Πρόκειται για το ίδιο επίκεντρο κοντά στο Ηράκλειο, που έδωσε τον μεγάλο πρωινό σεισμό και τους δεκάδες μετασεισμούς που ακολο΄ύθησαν.

Από το πρωί η Κρήτη «κουνιέται» στο ρυθμό του εγκέλαδου, ο οποίος χτύπησε το νησί με 5,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

 

Έπεσαν δύο εκκλησίες

Στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση. Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες η μία από τις δύο εκκλησίες που υπέστησαν ζημιές ήταν κλειστή λόγω εργασιών και η δεύτερη ήταν ένα ξωκλήσι.

Σε Πατσίδερο έχουν αναφερθεί εγκλωβισμοί δυο ατόμων και για τον λόγο αυτό στα σημεία σπεύδουν οχήματα της Πυροσβεστικής. Στη μία περίπτωση πρόκειται για εργάτη που δούλευε στην εκκλησία.

Ζημιές έχουν σημειωθεί, κατά πληροφορίες, και στις Αγιές Παρασκιές αλλά και στο Θραψανό, ιδίως σε παλαιά κτίσματα. Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

 

Εκκενώθηκαν όλα τα σχολεία

Έχουν εκκενωθεί όλα τα σχολεία στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, γονείς και κηδεμόνες έχουν κληθεί να παραλάβουν τους μαθητές από τα σχολεία χωρίς να εισέλθουν στις μονάδες, ώστε να πάρουν τις τσάντες ή άλλα σχολικά είδη υπό τον φόβο των μετασεισμών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog