Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος ΣΕΤΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Tα δύσκολα είναι μπροστά μας

- Advertisement -

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Ρέτσος, δήλωσε τα εξής:

«Ο ελληνικός τουρισμός κατά τη φετινή χρονιά επέδειξε αξιοσημείωτη αντοχή, προσφέροντας μια βαθιά ανάσα στην οικονομία και συμβάλλοντας στην προς τα πάνω αναθεώρηση του ΑΕΠ.

Οι λόγοι αυτής της αξιοσημείωτης αντοχής, είναι πολλοί. Ο πρώτος είναι ότι ο τουριστικός τομέας, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, έδειξαν αξιοθαύμαστη ωριμότητα και επαγγελματισμό, στοιχεία απαραίτητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κρίσης. Ο δεύτερος λόγος, είναι οι άμεσες παρεμβάσεις της Πολιτείας και ο τρίτος και ιδιαίτερα σημαντικός, είναι το ισχυρό brand της χώρας.

Όμως, τα πολύ δύσκολα είναι μπροστά μας καθώς οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον, είναι τεράστιες. Τα χρόνια που οι αφίξεις ήταν ο μόνος δείκτης επιτυχίας, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Για να διατηρηθεί το brand του ελληνικού τουρισμού ισχυρό και η ανταγωνιστικότητά του ψηλά, θα πρέπει ο επισκέπτης να γυρίζει στην πατρίδα του ικανοποιημένος. Και για να συμβεί αυτό, προϋποθέτει την άμεση ενίσχυση των υποδομών, ώστε να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση που θα υπάρξει τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη, απαιτεί γενναίες κινήσεις και αποφάσεις, τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο που αρχικά θα θεωρηθεί ότι έχουν κόστος, είναι εκείνες όμως που θα προστατεύσουν τη μελλοντική ποιότητα του προϊόντος.

Είναι σίγουρο ότι κάθε επένδυση στον τουρισμό, επιστρέφει στην ελληνική οικονομία πολλαπλάσια και η ανταπόδοση μπορεί να είναι εντυπωσιακή. Αυτή η νέα κατεύθυνση, το νέο μοντέλο ανάπτυξης, σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος, ισόρροπη ανάπτυξη, κοινωνική ανταποδοτικότητα, ρευστότητα στην οικονομία, ενίσχυση της τοπικής απασχόλησης, κοινωνική συνοχή, διατήρηση και ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού, διαφύλαξη του μέτρου και της ισορροπίας. Η ολιστική βιώσιμη ανάπτυξη είναι η αναγκαία προϋπόθεση, ο μόνος δρόμος για να μπορέσει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει με αξιώσεις και την επόμενη, μετά την πανδημία ημέρα».

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγαπητή Χαρα, θα μου επιτρέψεις να κάνω μια ερώτηση: Όχι πως έχω και κανένα παράπονο από εσένα, η και τον επισης αγαπητό Μιχάλη, (ισχυριζομενος το αντίθετο, μπορεί να πεσει φωτια και να με κάψει)!!!! Επιχείρησα, που λες, να αποστειλω 2 φορές σημερα ένα εκτενεστατο, είναι η αλήθεια, αλλά συγχρονως και κοσμιοτατο και καθωσπρεπει σχολιο, οσο επισης και καθ’ολοκληριαν “συμβατό” με το περιεχόμενο της παρούσης αυτης αναρτησεως (συγκεκριμένα αφορούσε στον τουρισμό), μόνο που αυτό δεν έχει αναρτηθεί προς το παρόν. Εν κατακλείδι, και προκειμένου εφ’ εξής να μην μπαίνουμε στην αναμφισβητητως επιπονη αυτή διαδικασία του να συντασουμε, καθώς και να εκθετουμε, δηλαδή, λεπτομερως ορισμένες εκ των θέσεων, απόψεων και σκέψεων μέσω αυτών των σχολιασμων μας, και μάλιστα χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει και καποιο “αντικρισμα” (εννοω την “μη δημοσίευση” τους, προφανώς) αυτό που θελω, αγαπητή μου Χαρα, να σε ρωτήσω είναι πως περαν των υβριστικων, συκοφαντικών κ.λπ, μηνυμάτων και σχολιασμων, στο εξής δεν θα δημοσιοποιουνται ούτε και αυτοί ακόμη, οι κατά το κοινώς λεγόμενον “μακροσκελείς σχολιασμοί” εδώ σε αυτό, το LB?? Με εκτίμηση, Τ.Ζ.

    • Τ.Ζ. το έχω γράψει πολλές φορές ότι μακροσκελή σχόλια δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω. Αρα κοβονται κατευθείαν. Μικρά και περιεκτικά σχόλια. Σχετικά με τα δημοσιεύματα. (άλλωστε μόνο εσύ γραφεις «εκθέσεις») Επίσης σε αυτό το LB όπως λές, τους κανόνες τους βάζουμε εμείς. Οχι εσύ. Γιαυτό σε παρακαλώ και δημοσίως να μην αναφερθείς ξανά στο πρόσωπό μου, ούτε να με ενοχλείς στο τηλέφωνο. Σε διαφορετική περίπτωση θα σε μπλοκάρουμε πάλι
      Ευχαριστώ- Χαρά

  2. Eσύ έχεις αποθρασυνθεί τελείως. Το να παρενοχλείς τη Χαρά δεν είναι καθόλου προσωπικό, αλλά κοινωνικό ζήτημα. Αύριο μπορεί να πράξεις το ίδιο σε προσφιλή ή συγγενικά μας πρόσωπα ή σε εμάς τις ίδιες. Με συγχωρείς Χαρά που δεν αναγράφω όνομα, αλλά αυτά είναι επικίνδυνα. Μπορεί να αρπάξει κανένα βιτριόλι κι αυτός και να μας κυνηγάει. Δεν ξέρει κανείς την τρέλα του καθενός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog