Πολύ ωραίες οι εκδηλώσεις που έγιναν στην Περαχώρα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τη Μάχη.

Ομως ξεχάστηκε η αναφορά από τους ιθύνοντες σε δύο σημαντικούς συμπολίτες μας,  οι οποίοι ανιδιοτελώς πρόσφεραν, έγραψαν, αγωνίστηκαν ώστε να γίνει ευρέως γνωστή η ιστορία αυτού του τόπου.

Δύο από αυτούς τους ανθρώπους είχαμε τη χαρά και την τιμή να τους γνωρίζουμε προσωπικά, για τους οποίους θα μπορούσαμε να μιλάμε ατελείωτες ώρες.

Κανένας από τους δυο δεν ζει πια και αυτό είναι που μας λυπεί ακόμα περισσότερο…

Γιατί στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις σίγουρα θα είχαν πολλά να μας πουν…. και θα ήταν υπερήφανοι, θα καμάρωναν..

Μας λυπεί αφάνταστα,ότι ξεχνώντας τους, δεν αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους, για την προσφορά, την αγάπη και τον αγώνα τους..

Το loutrakiblog.gr δεν τους ξεχνά !

Αναφερόμαστε στον αγαπημένο μας δάσκαλο και Γυμνασιάρχη Τάσο Παπαδημητρίου, που συνεχώς μας μιλούσε για την Περαία Χώρα και την ιστορία της, τον αγώνα που έκανε για την ανάδειξη αυτής, τον αγώνα που έδωσε για το χωριό και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της, αλλά και τη μεγάλη του αγάπη στα παιδιά!

Αναφερόμαστε στον αγαπημένο μας φίλο, το συγγραφέα Αντώνη Κουκουλά που συνέβαλλε τα μέγιστα για την ανάδειξη της «Μάχης της Περαχώρας», άφησε πίσω του, κληρονομιά και παρακαταθήκη σε όλους εμάς, το πλούσιο συγγραφικό του έργο!

Αιωνία σας η μνήμη..

 

Τάσος Παπαδημητρίου

Αντώνης Κουκουλάς