Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Μάχη της Περαχώρας: Ξεχάσατε το δάσκαλο και τον Αντώνη Κουκουλά

- Advertisement -

Πολύ ωραίες οι εκδηλώσεις που έγιναν στην Περαχώρα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τη Μάχη.

Ομως ξεχάστηκε η αναφορά από τους ιθύνοντες σε δύο σημαντικούς συμπολίτες μας,  οι οποίοι ανιδιοτελώς πρόσφεραν, έγραψαν, αγωνίστηκαν ώστε να γίνει ευρέως γνωστή η ιστορία αυτού του τόπου.

Δύο από αυτούς τους ανθρώπους είχαμε τη χαρά και την τιμή να τους γνωρίζουμε προσωπικά, για τους οποίους θα μπορούσαμε να μιλάμε ατελείωτες ώρες.

Κανένας από τους δυο δεν ζει πια και αυτό είναι που μας λυπεί ακόμα περισσότερο…

Γιατί στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις σίγουρα θα είχαν πολλά να μας πουν…. και θα ήταν υπερήφανοι, θα καμάρωναν..

Μας λυπεί αφάνταστα,ότι ξεχνώντας τους, δεν αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους, για την προσφορά, την αγάπη και τον αγώνα τους..

Το loutrakiblog.gr δεν τους ξεχνά !

Αναφερόμαστε στον αγαπημένο μας δάσκαλο και Γυμνασιάρχη Τάσο Παπαδημητρίου, που συνεχώς μας μιλούσε για την Περαία Χώρα και την ιστορία της, τον αγώνα που έκανε για την ανάδειξη αυτής, τον αγώνα που έδωσε για το χωριό και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της, αλλά και τη μεγάλη του αγάπη στα παιδιά!

Αναφερόμαστε στον αγαπημένο μας φίλο, το συγγραφέα Αντώνη Κουκουλά που συνέβαλλε τα μέγιστα για την ανάδειξη της «Μάχης της Περαχώρας», άφησε πίσω του, κληρονομιά και παρακαταθήκη σε όλους εμάς, το πλούσιο συγγραφικό του έργο!

Αιωνία σας η μνήμη..

 

Τάσος Παπαδημητρίου

Αντώνης Κουκουλάς

 

 

 

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εγώ θα σας πω για την αδυναμία που είχε ο Τάσος στα γλυκά !!Πριν πολλες δεκαετιες έρχονταν στο εργαστήριο του Μαχου του Βαρέλα που ήταν φίλος του και συνηθως επερνε και τα γλυκάκι α του !Ωραιος άνθρωπος με πολύ χιούμορ και πειραχτήρι !!Τα αλλά για τον Τάσο τα είπαν οι υπόλοιποι !!Τους φαντάζομαι με τον Βαρέλα τον Μαχο εκεί που βρίσκονται τώρα παρέα τι βαβούρα που θα κάνουν !!Αντρικος

  2. Προφανώς το Loutrakiblog δεν παρακολούθησε την εκδήλωση γιατί ο κος Γεωργίου αφιέρωσε το όλο έργο σε τρείς Περαχωρίτες που δεν είναι πια στην ζωή. Τους αείμνηστους Αποστολίδη, Παπαδημητρίου και Κουκουλά!

    • Το loutrakiblog παρακολουθεί τα πάντα. Καμία αναφορά δεν έγινε στην αρχή των εκδηλώσεων. Ούτε από το Δήμαρχο, ούτε από τον Αντιδήμαρχο, ούτε από άλλον.
      Η αναφορά έγινε στο τέλος της εκδήλωσης από τον δάσκαλο και μόνο. Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο, μην μένετε στον τίτλο.
      Επίσης ξεχάστηκε η Μίνα – Βενετσάνου Πέτρου και ο Γιάννης Αικατερίνης, ο οποίος έφερε το θέμα στο τοπικό συμβούλιο και μετέπειτα στο δημοτικό. Ετσι λήφθηκε η απόφαση για την καθιέρωση του εορτασμού της Μάχης της Περαχώρας. Η μήπως αναφέρθηκαν και αυτοί και δεν το ακούσαμε?

  3. Ο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα είναι πάντα στις καρδιές των παιδιών που χάρη σε,αυτόν έμαθαν την ιστορία,μας και μας,έκανε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ δεν τον ξεχνάμε….

  4. Όσοι τους γνώριζαν δεν τους,ξεχνάνε.Και δεν χρειάζονται πλακέτες και ευχαριστήρια είναι στην καρδιά,μας και χάρις σε,αυτούς η Ιστορία θα μείνει παντοτινή.

  5. Μάλλον δεν εισασταν παρόντες στην εκδήλωση ή εισασταν και δεν την παρακολούθησατε!!Ο κ. Γεωργίου όχι μόνο αναφέρθηκε στους αειμνήστους Παπαδημητρίου – Κουκούλα αλλά τους αφιέρωσε την τιμητική πλακέτα που έλαβε αναφέροντας ότι είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για αυτούς τους δύο σπουδαίους ανθρώπους που δεν είναι πια στη ζωή αλλά ήταν εκείνοι που άνοιξαν τον δρόμο για την δημιουργία του έργου που παρουσιάστηκε.!!!

  6. Γενικα αυτός ο λαός μας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, πολύ εύκολα ξεχνα… Για παράδειγμα, σε λίγο καιρό ποιος θα αναφέρει, η και θα μνημονεύει έστω, τον τεράστιο αυτον Μικη Θεοδωρακη που έφυγε προσφάτως από την ζωη? Σχεδόν, κανεις… Ήδη, ας πούμε, έχει ξεχαστεί εντελώς ο επισης σπουδαίος Τόλης Βοσκοπουλος. Δυστυχώς αυτός ο λαός μας, σε πληστες όσες των περιπτώσεων έχει αποδειχθεί περιτρανα πως και ξέχνα παρα πολύ, και πως και πολυ εύκολα λησμονει… Τ.Ζ.

  7. Επειδή ήμουνα παρούσα στην εκδήλωση αναφέρθηκαν και τα δύο ονόματα.[Κάποιοι που δεν είναι τώρα μαζί μας ήταν οι πρωτοπόροι και τα κείμενά τους μας βοήθησαν να φθάσουμε εδώ σήμερα.Αιώνια η μνήμη τους.]

    • Αναφέρθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης από το δάσκαλο Νίκο Γεωργίου. Καμία αναφορά στην αρχή των εκδηλώσεων από το πολιτικό προσωπικό (το γράφουμε ξεκάθαρα..«ιθύνοντες» )

  8. Ο Δάσκαλος κ.Νίκος Γεωργίου Αφιέρωσε την τιμητική πλακέτα”Τιμής Ένεκεν για το έργο του, της Μαχης της Περαχώρας” στους αξιομνημόνευτους Λάμπη Αποστολίδη (που παρολο που βγηκατε να κουνήσετε δήθεν το δάχτυλο, δεν ξερω σε ποιόν, ξεχάσατε οι ίδιοι), στον Αντώνη Κουκουλά και στον Αγαπημένο μας πάντα Τάσο Παπαδημητρίου, αναφέροντάς τον μάλιστα “αιώνιο Περαχωρίτη”!Μήπως πρέπει να κατεβάσετε την εντελώς άδικη, άκαιρη δημοσίευσή σας;εκτος κ εαν σκοπό σας ειναι να “λεκιάσετε” μια μεγαλειώδη κ μονοαδικη εκδήλωση πο

    • Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο διότι δεν αναφερόμαστε στον αγαπητό μας δάσκαλο κ. Γεωργίου, ο οποίος βεβαίως αφού δεν εγινε καμία αναφορά στους εκλιπόντες, αναγκάστηκε να τους αναφέρει στο τέλος της εκδήλωσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog