Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στο «χρονοντούλαπο» ολικό lockdown και sms στο 13033. Tα μέτρα θα ισχύουν για όλους όμως

- Advertisement -

Στο «χρονοντούλαπο» ολικό lockdown και sms στο 13033 – Τα μέτρα του… χειμώνα για «κόκκινες» περιοχές και ανεμβολίαστους

Ο χειμώνας πλησιάζει, αλλά τα sms στο 13033 και τα lockdown απομακρύνονται ακόμα και σαν σενάρια, παρά το ότι «κοκκινίζουν» πολλές περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι η χώρα δεν ξανακλείνει.

Μπορεί τα… εκατομμύρια SMS στο 13033 να μας έκαναν «παρέα» τον περσινό χειμώνα, μαζί με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις (αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας), όμως ο χειμώνας φέτος θα είναι διαφορετικός, καθώς τα μέτρα αλλάζουν.

Επί της ουσίας, τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, καθώς υπάρχουν «οριζόντια» μέτρα που πλήττουν εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Έτσι, μπορεί πλέον να μην υπάρχει το lockdown του 2020 ή του χειμώνα του 2021, αλλά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις «κόκκινες περιοχές» είναι για… όλους.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν «λουκέτο» στην εστίαση από τις 12:30, καθώς και απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο.

Η κυβέρνηση, σε κάθε τόνο, αποκλείει την περίπτωση ολικού lockdown (όπως πέρυσι), όμως τα νέα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κιλκίς και Χαλκιδική είναι προ των πυλών, ενώ υπάρχουν αρκετές περιοχές που είναι ήδη «κόκκινες».

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αποκλείοντας για ακόμη μία φορά την περίπτωση να ξανακλείσει η χώρα με lockdown και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει λύσεις που αποδίδουν και να επαναφέρει την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό».

«Δεν θα επιβάλουμε περαιτέρω υποχρεωτικότητα ως προς τον εμβολιασμό. Από την άλλη, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Οι ανεμβολίαστοι δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως εστιατόρια, μπαρ, καφέ, γήπεδα. Καθώς μπαίνουμε στον Οκτώβριο, πιστεύω πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, κυρίως οι νεαρότεροι πολίτες, θα το ξανασκεφτούν και θα κάνουν το εμβόλιο»

ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Στίβεν Ερλάνγκερ των New York Times στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog